Máte skúsenosti s melatonínom? Pomáha na spanie?mám problem s nespavosťou a nechcela by som byť závislá od liekov na spanie.melatonín nieje vraj návykový
@misienka123 nie je to liek, iba prirodzený hormon
Zaberá do cca pol hodiny ako je v popise?
Mne vôbec ale vôbec nepomohol a ráno ma z neho strašne hlava bolela.. Ale ja som brala sanval predtým, čiže pre mňa to bolo slabe... Ak si není zvyknutá na nič také silné tak skus a snáď zaberie
@aurorastone2 za posledné 2-3 týždne som si občas dala pred spaním liek frontin z 0,25 mg polovicu,ktore používa svagrina a rychlo zaspim ale nechcem aby závislosť vznikla
@misienka123 tak skus si ho nedávať vôbec a daj si ten melatonin, alebo aj nejaké dychové cvičenia na relax ak moc premýšľas... Držím palčeky... Je to o drzku nespat a prehadzovat sa aj 5 hodín 🤦♀️
@aurorastone2 si zlatá..presne môj prípad, 3-4 hodiny sa prehadzujem,a potom aj tak musim tabl.vziat.Rozmýšľam nad somarinami pred spaním a potom nespim...
@aurorastone2 už sa ti upravil spánok, či dačo ešte berieš?
@misienka123 keďže mam vyse ročného krpca tak brat nic nemôžem ( nechcem aby som ho počula) a spánok ako pri deťoch mizerný 🤣... Čiže neviem ti povedať ako by to bolo... Ja som lieky vysadila hneď ako mi potvrdili tehu
Občas spím v noci tak 2 hodiny a potom sa prehadzujem v posteli ako ryba na suchu. Doporučili mi ho v lekárni, dám si hodinu pred spaním a pomáha mi, spím dobre.
ako u koho, poznam ludi co su po nom odpaleni...ale ja mam dobru skusenost, napriek prvotnemu skepticizmu...naozaj sa mi zlepsil spanok
@misienka123 ahoj skúšala som aj melatonín klasicky, aj take tabketky kde su iba bylinky mučenka a podobne, a teraz po novom mám tie želé cukríky Zzzquil
Mne všetky vyššie spomenuté zabraju do pol hodiny, ale napr partner tomu tak 1-1,5 a zaberú
Po samotnom melatonine ma sem tam bolievala hlava ráno..
Ale ja som maximalne spokojna s tym Zzzquil .. mam to pri posteli, ked citim že nezaspavam len hodim gumovy cukrik do ust, ziadne zapíjanie
Prvy krat som si sice vravela ze toto nemoze fungovať že od gumoveho cukriku zaspim.. to bude chujovina a potom som sa už len rano zobudila 😁😁
@misienka123 mne to ani raz nepomohlo. Radsej zoberem knihu , unavim oci a spím
@nika_val to som este nepočula o takych "cukrikoch"🙂🙂
@mondolina akú dávku, koľko mg užívaš?
@misienka123
5 mg
Skúšala som melatonin po nočnej, lebo cez deň sa mi nedá spať. Žiadny rozdiel som nepostrehla, najneskoršie som o 4 hodiny hore či s ním, či bez neho.
@misienka123
Ono to obsahuje aj melatoním aj nejake výtažky z bylín.. ale tým že je to vo forme želé tak je to pohodlnejšie (aspoň pre mňa, lebo ja nikdy nemavat vodu pri sebe na nočnom stolíku) takto zoberiem tabletku rožužlem ju a fakt do 30min zaspím..
Tieto si pochvaluje aj partner a jemu klasicky Melatonin tabletkovy dlhšie zaberal
@nika_val vyskúšam..dufam že mi to deti nepojedia a budu spať 3 dni vkuse🙂
@misienka123 no treba dať pozor na to lebo to naozaj vyzerá a aj chutí ako cukríky 😁 ale mne velmi dobre zaberajú
Davam pol miligramu 2 mesiace a mesiac pauza, aby to casom nestratilo ucinok. Pred spanim spankova hygiena. Napravis si rytmus a bude dobre. Nepomoze ti to vsak ak nebudes chodit spat a vstavat v rovnakom case - vratane sviatkov, vikendov a dovoleniek.
Ja som sa nevyspala roky vcera som vyslusala prvy krat vecer ty kokos ja som ofpadla jak kus polena a otvorila som oci az rano a tak prijemne unavena som nikdy nebola lahla som si jo a zrazu krasny pocit strasnej unavy az nieco nadherne tak pokojne a tuho zaspat prosim vas ako dlho sa to moze uzivat ?
@blableblu mne aj polovica tablety zaberie,do pol hodiny zaspím
dávam si ho už cez tri roky podľa potreby, a nie som závislá.
Nieje návykový..je to výživový doplnok
@misienka123
používam ho často, nie je návykový.