Ahojte,
Chcela by som sa spytat, mavate niekto problemy s chrbticou ktore Vas vyslovene obmedzuju? Ja mavam uz cca 16 rokov rozne obdobia, kedy je raz horsie, raz lepsie, zalezi od intenzity stresu, cvicenia a nastavenia, ale mavala som vyslovene obdobia, kedy som nedokazala fungovat pocas dna , neda sa to ani opisat, od trpnutia ruk, po zvyseny tlak, a ked tieti veci boli ok, mala som obdobia ze som mala pocit ako keby som mala kazdy chvilu skolabovat…. Mam take zakrivenie, ktore dost tlaci na hrud, sposobovalo mi zvyseny tep a proste vela dalsich stavov som mavala aj doteraz, ako uz asi 4 roky som viac menej v pohode ako som bola v 5 mesiaci mojho prveho tehotenstva… vtedy sa akoby nieco zmenilo a odvtedy fungujem normalne… este tesne predtym si pamatam ze som nemohla fungovat normalne velmi zle som sa citila ked som nespala minim 7 hodin az som sa bala, ako budem fungovat s malym dietatom, ale teda davam zato vdaku Panu Bohu ze som od toho oslobodena a da sa mi fungovat, starat sa a venovat detom ako treba…
Viem ze je za tym aj psychika, len ma zaujima ci niekto nieco podobne zaziva, nakolko poznam malo ludi co maju vyslovene problemy alebo o nich nehovoria…
@katarina092 a operaciu vam v minulosti nenavrhovali? Skolioza sa u deti uz roky operuje v Bratislave a Ziline. Co viem teraz uz aj u dospelych
@zuzap33 nie nebolo to podla ortopedov v takom zlom stadiu a ani by som nechcela az takyto zasah.. su stym spojene tiez rozne komplikacie co poznam ludi
@katarina092 syn je uz po operacii skoliozy, preto sa pytam. Ak si porovnam predtym, mal bolesti, dychcal a teraz sa to neda porovnat.
@siegi hej poznam to…. Je to narocne…aj je neprijemne ked tomu ostatni nerozumeju a pokladaju ta za simulanta ked som bola kvoli stavom aj nutena zrusit stretko apod.. ale naucila som sa ze je dolezite sa vediet prekonavat aj ked to spociatku vyzera ze to nepojde lahko a nechce sa Ti ale po prekonani (samozrejme podla stavu nie vzdy som to riesila) ako keby zo mna cosi opadlo a citila som sa lepsie…. Je to dost aj o psychike ja to za tie roky vnimam akoze s zmeny v tvojom tele musia dat do harmonie s hlavou a potom uz viem fungovat normalne ako teraz ie to uz vcelku ok.. len posledne dni akurat sa budim uplne rozbita a mam problem s pomaly otocit az po nejakej hodine…za aky vankus si stary vyhodila?
@katarina092 vankus mam anatomicky od dormea. Dormeo Mily. https://www.dormeo.sk/anatomicky-vankus-mlily?c...
@katarina092 ja mavam strasne problemy s chrbticou a to uz pomaly 18 rokov. Tiez su lepsie a horsie obdobia. Od druheho teho pred 4mi rokmi sa za posledne 2 roky stav rapidne zhorsil. V druhom tehu mi bolo strasne zle, vela som lezala, nemohla som cvicit, mala bola zaka ze sa rada nosila na rukach, kojila som pomaly celu noc cez 2 roky a cvicit malokedy. Tak mi to odpalilo chrbat. Budila som sa dobita, stihnuta, trvalo aj cele dopoludnie kym sa ten chrbat ako tak uvolnil. Nevedela som ruky vibec dvihnut nad hlavu, byvalo mi zle, na zvracanie, na odpadnutie, necitila som sa celkovo dobre, srdce mi busilo, kazdy den bol utrpenie. Chodila som hore dole po lekaroch, vsade vsetko ok ze to nie je od chbrtice az raz bol moj dr pn a bola som u zastupujuceho, ten mi hned dal vymenny na neurologiu ortopediu a samozjreme ze to bolo z chrbtice. Zacala som chodit na rehabilitacie a cvicenia a tie zaciatky boli hrozne. Plakala som pomaly kazdy den co mi tak zle bolo, postupne sa to zlepsovala a teraz asi po pol roku cvicenia a aj potom ako som sa naucila kusok viacej relaxovat, niektoee pohyby robit inak, vymenila som matrac a vankus a uz je tych zly dni pomerne menej. Dokonca mi internista dal aj lieky na tep, ktore uz som vysadila lebo srdce uz nebusi. Tiez to bolo z chrbtice. Obcas ked ma este sekne alebo ta nahodou prezeniem a den predtym pretazim chrbat viacej tak potom uvykne este kusok busit ale uz to nie je take zle