Ahojte. Čakám na MRI to mám 7.8., ale tak je tu veľa žien a mne možno pomôžu rady.Opíšem môj príbeh.
Tak pred 16timi dňami mi z ničoho nič začalo také pichanie( akoby veľa ihliciek)tvár na pravej strane, v sobotu začala bolesť hamstringu,v noci som dostala neuveriteľný kŕč do lýtka, v nedeľu teda už bolel hamstring a lýtko. Poobede sa pridalo mravčenie v chodidle a tŕpnutie ruky. Všetko na pravej strane. V pondelok bola aj trochu zvýšená teplota 37,5. Neuveriteľné únava. Išla som k dr. Vyšlo mi zvýšené CRP a Aslo. Poslal ma na cievne tam nič, na ortopédiu termíny az 28.8 🤦🏻♀️. Podarilo sa mi vybaviť neurogičku tá ma vzala hneď v ten deň. Skúšala reflexy vraj tá strana pravá je celá iná. Poslala na RTG krčnej chrbtice a krížov,kázala prísť na krv pre podozrenie na boreliózu. RTG bolo bez nálezu. Volala som na výsledky z krvi borelióza nepotvrdena . Ďalšie podozrenie je teda SM.
Neprejdem dlho. Bolesť koluje po celej pravej nohe a vždy je niekde inde.Raz je to nart, potom lýtko, potom achilovka, stehno.Ruka tŕpne alebo skôr boli od ramena po predlaktie.Pridali sa aj bolesti hlavy, svalové zašklby,láme má na spánok hocikde a hocikedy po fyzickej námahe aj keď spánok mám dobrý (všetko tá pravá strana). Dokážem prejsť tak pol hodinku aj to krivam a potom si musím ľahnúť čo som unavená. Sem tam mávam akoby na oku nejakú clonu ako keby karpinu. Keď požmolým oko tak to prejde. Mávam občas akoby zdvojené videnie. Čítala som aj o tetanii, ale tam je príznak aj depresia, úzkosť a to ja nemám.MRI mám 7.8 a výsledky budem vedieť 21.8. Čo myslíte? Ďakujem za vypočutie
PS. Dala som anonymne zatiaľ nechcem aby niekto z okolia vedel
i musím ľahnúť. Som úplne odrovnana. Už nevládzem. Ďakujem
Nepísala si už náhodou do sk zdravotníci na mk?
@stellarstar áno. Pozerám že už som na konci nevidela čo píšem a už sa upraviť nedá. Som tam chcela dopísať že keď témy sú verejne dostupné, ale v skupinách to nevidia
Možno prepukava SM. Tam je náhle zhoršenie zraku, človek nevládze chodit, je veľmi a stále unaveny a ako pises, bolesti jednej časti tela alebo aj celej. Uvidis aké budú výsledky. Verím, že sa SM nepotvrdí.
@taynee chcela som ťa pridať ale už si v nej
@taynee veď to že veľa ľudí hneď že a isto to bude psychika a tetania. Sestra má tetaniu, ale ona má úzkosti, panicke ataky, búšenie srdca .Akože aj keď to bude SM svet sa nezrúti. Len teda som chcela názor ľudí čo to majú či boli také prejavy. Ak to nebude ani SM netuším na čo sa ďalej zamerať. Tieto dva týždne mi dávajú zabrať, som na liekoch od bolesti a už nevládzem.Aj keď som chodila darovať krv následne má vyradili lebo vždy boli zvýšené leukocyty tak už neviem.
@jaass ďakujem. Cez víkend mi tak bolo zle že som chcela ísť sama ležať do nemocnice. Sú dobré a zlé dni .
Suseda ma sm ale u nej to bolo ze mala bolesť len jeden jednej ruky,na mri jej zistili sm.Nemoze to byť od chrbtice?Krčná?
@jaass a nemoze to byť od chrbtice?
@ktochytavzite skôr nie to mi povedala aj neurologička aj fyzioterapeut že takýto prejav by nebol od platničiek.
☹ to by bolo prijateľnejšie,no uvidíš snáď nie ms ale psychika možno chrbtica a zápal.
Každým dňom je niečo nové. To som tam ešte nedopisala do príspevku. Aktuálne je to aj častý pocit na močenie a áno priznám sa sem tam nestihnem aj keď idem hneď ako sa mi chce .Pridalo sa aj točenie hlavy. Ja už fakt neviem. Ja už som aj rozmýšľala že pôjdem obvodnému nech ma odošle ležať do nemocnice, než takto čakať ešte skoro mesiac čo bude .
Ešte mám kamarátku co ma problém s chrbticou a ona tiež opisuje podobne situácie,že napr raz ju pichá na močový mechúr,raz jej tróne noha,raz zasa jej to tlači na ženské vwci,veľakrát jej je zle od žalúdka a točí sa jej hlava.Ona to ma z chrbtice vyslovene.
@ktochytavzite nepríde mi to od chrbtice. Autorka dopísala, že točenie hlavy ma a takisto nestihne dobehnúť na wc. Presne takéto priznaky mala moja mamka keď dostávala sm.
mineralogram ti robili ? vapnik dcko horcik zelezo
priznaky co udavas kludne mozu byt priznakmi paniky a uzkosti (aj to caste mocenie napr aj tie krce atd a to bude najpravdepodobnejsi scenar)
hovori sa ze SM je choroba mnohych tvari casto ako prvy priznak je zapal zrakoveho nervu, ja som absolvovala vysetrenia na SM ale mala som atak (vypla mi noha proste som zacala padat bez dovodu na rovnej zemi
nakoniec mi potvrdili ine demyelizacne ochorenie ako SM
ale to co popisujes ty skor vyzera na tetaniu s uzkostou alebo panickou poruchou
@mamina7070 len ja som psychicky ok. Nemám zmeny nálad,ani búšenie srdca nič,ani úzkostné stavy.
@mamina7070 a krv mi bral všeobecný tam bolo ok len Aslo a CRP mierne zvýšené
a aslo a crp si mala kolko ? ved si daj magnezko vitaminy a tak tym nic nepokazis
a uvidis to MRI ak bude ciste tak to bude ok
@mamina7070 Aslo bolo 298 a CRP 5,39.
Crp mas v pohode,do 5 je norma.
crp mas v pohode a aslo je len lahko zvysene toto nic neni co by naznacovalo nejaky problem
skus vlozit foto nalezu od neurologa so zaciernenymi osobnymi udajmi
@mamina7070 tam mám len prvotnú návštevu,nič tam nie je. Pri kontrole som nedostala ďalší papier
kľudne to môže byt iný typ boreliózy, na to klasické krvné testy nestačia
a este pripadne aj EBV virus
@radulkova A aké testy sú ešte na boreliózu?
Aj teraz boli sme na námestí na kávu čo je cca 15min. tam 15min. nazad a už ma láme spať,v nohe cítim úplne teplo a bolesť hlavy.
este mi napada nejaka lahsia cievna mozgova prihoda. aj ked ja som mala podobne priznaky ked som sa predavkovala vitaminom B6 🙈 , ibaze na lavej strane tela.