Silno zapálené hrdlo počas Covidu-19

lucylucka
10. sep 2022

Ahojte.Viete mi niečo poradiť čo vám pomáha na hrdlo?Mám nenormálne bolesti hrdla..ešte som také nikdy nemala.Ledva prehltam aj to s problémami že sa musím až držať za hrud.Zacala som si dávať už 2 deň zábal tvaroh a cesnak a hrdlo boli tak silno už 3 deň.Beriem aj antibiotika (3dnove) a Jox sprej do hrdla.Ten mi kus uľaví na pár minút a potom opäť bolesť..

taktotedanie
10. sep 2022

Glimbax alebo Coldisept nanoSilver -koloidne striebro do hrdla

saska85
10. sep 2022

Ano, mala som tak isto. Plus pluzgiere v ustach. Kloktat joxom ( kloktadlo je lepsie ako sprej) + vlaznou slanou vodou kazde 3h. Pomohol mi aj Anginal sprej

saska85
10. sep 2022

Aj cibulovy caj som pila

lucylucka
autor
10. sep 2022

@saska85 a ako dlho ti to trvalo?Ja to už mám 3 deň a je to na zblaznenie..lebo v noci som pre to stále hore.Kloktat som začala Florsalmin.A cibuľový čaj sa len zaleje či vari?

lavender273
10. sep 2022

Kloktat slanou vodou? Mozno si neskoro zacala liecbu, ze uz teraz nezaberie nic,len to prejde samo. Strasny pocit to musi byt.

lucylucka
autor
10. sep 2022

@taktotedanie coldisept nanoSilver ešte som o ňom ani nepočula , ale viem že striebro je dobré na všetko.Mate odskúšané?Lebo keď som si o ňom čítala vyzerá byt veľmi dobrý a čisto na moje príznaky.

lucylucka
autor
10. sep 2022

@lavender273 úplne od začiatku ako ma začalo bolieť som začala cmulat tabletky a sprej dávať.A slaná voda mne nepomáha mne to ešte viac vysušuje.Vsetko môžem kloktat okrem nej.Ja keď som chorá stále mám problém s hrdlom a nosom a teraz je to tiež tak.Len ako som sa nakazila Covidom tak to začalo ale v silnejšej verzii..lebo tak hrdlo má v živote nepalilo.Aj s kloktanim mám kus problém lebo to boli, ale robím to aby to čo najskôr prešlo.

taktotedanie
10. sep 2022

@lucylucka mala som katar hornych dychacich ciest, nie covid ale hrdlo ma tak bolelo, ze som nevedela ani prehltat, no hroza a toto mali v lekarni vylozene tak som okrem glimbaxu zobrala aj to striebro ze uz vyskusam cokolvek mozno zaberie a uz na druhy den mi bolo lepsie..
Mne ziadne tamtum verde a strepsils nepomahaju..Nech vam to niekto v lekarni kupi a uvidite

lilik96
10. sep 2022

@lucylucka mala som tiež úplne hrdlo v ohni, salviovy čaj som pila a pastilky na cmulanie strepfen, pri vytere nám poradili aj šumivy acylpiryn po ňom sme sa super potili.

lucylucka
autor
10. sep 2022

@taktotedanie no musím ho vyskúšať.Nieco nové pre mňa.Glimbax tiež poznám možno vyskúšam aj ten.

moni73
10. sep 2022

Panthenolove tabletky. Nedam na ne dopustit

lucylucka
autor
10. sep 2022

@lilik96 ja som včera celý deň salviovy čaj pila aj pokloktala a Strepfen čo mi vždy zaberal používam na cmulanie ale aj tak naďalej páli v hrdle po užití.Inokedy mi hneď pomohol aspoň na hodinku - dve že som bola bez bolesti.

lilik96
10. sep 2022

@lucylucka držím päste, nech to čím skôr prejde, bolo to hrozne, ja som mala do toho ešte suchý drazdivy kasel, no hrozná kombinácia, kamarátka lekárnička mi poradila strepsils alebo strepfen, na kašeľ thymomel sirup a tussin,možno aj ten thymommel mi zabral aj na hrdlo. Skóre uzdravenie

dzina007
10. sep 2022

Ja som striedala dorithricin a jox. Jox 4 krat denne dorithticin kazde 3 hodky. Aj v noci ked som sa zobudila som si slahla jeden.

eliska105
10. sep 2022

Mňa silne bolelo hrdlo 4dni, pomohli mi na stlmenie pastilky spreje ale hlavne cas.. brala som antibiotika aj .. 4.deň ma bolelo uplne najviac take stavy ako pises potom to uz zacalo ustávať.. následne sa mi dalsi den zapálili dutiny a cely zapal sa mi presunul tam 😂

eliska105
10. sep 2022

Skóre uzdravene

saska85
10. sep 2022

@lucylucka dlho, ja mam velke mandle a aj pspier na vyber. Bola som uz aj ku krcnej objednana , tsk ma bolelo-doslova stipalo hrdlo. Urobila som si test a hned nabehla silna ciarka. Len ten jox kloktat proste + nejake pastilky (cerveny strepfen je proti virusom). Mne glimbax nepomohol , dotithricin je zasa proti bakteriam. Vam treba nieco proti virusom

panelacikova
10. sep 2022

@lucylucka dcéra mala toto v polovici júla (neviem, či covid, myslím, že áno, ale nebola testovaná). hrdlo mala až krvavé. pomohlo kloktať silný vývar zo šalviového čaju s malou lyžičkou soli (na cca 2-3dcl). už po 2 dňoch kloktania výrazné zlepšenie. kloktala napokon až 6 dní, kým sa jej to celkom pekne vyčistilo.

gelifil
10. sep 2022

odporucam aj zabal studene, na to teple

luccija
10. sep 2022

@lucylucka tiez som mala taky Covid mna az ucho bolelo.Mala som ATB, ibalgin, jox, tantum verde, doritricin, imunoglukan, zinok ukrutne bolesti.Nech Ti je cim skor lepsie...vela caju

dzina007
10. sep 2022

Inac mna ak v noci bolelo tak urkutne hrdlo ze som nevedela spat som si slahla novalgin. Aj to pomohlo

saska85
10. sep 2022

@dzina007 inak aj mne krčná odporucila Flector, ak velmi boli . Este som to neskusala

dzina007
10. sep 2022

@saska85 treba skusit ak treba. Mne to lekarka odporucila ked som mala silnu anginu ze ked boli tak nech si dam. Tak som vyskusala aj na toto a zafungovalo to aspon na par hodin kludu. 🙂

lucylucka
autor
10. sep 2022

Mňa v začiatkoch choroby boleli neskutočne kríze a vtedy mi veľmi pomohol nurofen Rapid , asi vyskúšam aj teraz zobrať či nepomôže.Teraz pijem vkusne salviovy čaj - hoci ja ho veľmi nemusím len počas bolesti hrdla.Vcera som skúsila si dať zábal s kapusty či nepomôže ale zatiaľ necítim ucinnok..

lucylucka
autor
11. sep 2022

@saska85 tak mne sa spravili v ústach v hrdle až biele bodky po bokoch vyzerá to ako na Angínu.Brala som aj ATB Summamed len on je na 3dni tak neviem či ešte len začnú účinkovať...plus beriem kopec vitamínov a cmulam ten červený Strepfen.Palenie stále neustúpilo..
Môžem sa ťa opýtať ako dlho si to mala?Lebo si písala že si mala až pľuzgiere.Po nociach si robím tvarohové zábaly ale iba chladí zatiaľ žiaden výsledok..☹️

lucylucka
autor
11. sep 2022

@luccija no mňa už tiez ucho začalo bolieť..a ATB ti pomohli?Ja sa snažím brat veľa vitamínov.Dnes to mám 5 deň bolesti hrdla a nič zatiaľ nepomohlo..
Pijem veľa čajov ale ťažko sa mi prehĺtaju.

luccija
11. sep 2022

@lucylucka ano, mala som tiez 3 dnove.Ale aj po dobrati som este nebola fit asi az na 3 den po posl.tbl.

evinqua
11. sep 2022

@lucylucka Mala som take pri covide v marci, ani sliny som neprehltla bezbolestne..jox zaberal najlepsie, ale krátkodobo, kloktala som každých 30minut salviu vyluhovanu v slanej vode. Držím ti palce, viem ako ti je

saska85
11. sep 2022

@lucylucka nedavala som si ziadne obklady, tiez som brala ATB, uz neviem ake . Ale asi tyzden ma bolelo potom zrazu ustupilo trosku a prisla silna nadcha . Cely mesiac som mala este problemy s hrdlom ale tak ja mam velke mandle . Kloktas si kazde 3h?

lucylucka
autor
11. sep 2022

@saska85 kloktam so salviou a repikom.Potom 3x denne glimbaxom - z neho mám pocit že mi aspoň kus upokojí hrdlo..