Rýchlosť opravenia zubov a platba

jan0126363
27. apr 2024

Ahojte ľudia, nehnevajte sa na mňa za blbu otázku ale zaujímalo by ma ako to je možné že niektorí zubári/zubárky dokažu urobiť zub tak rýchlo dajme tomu 9 minút vyvrtať kaz a rovno aj zaplombovať a pýtajú dajme tomu 20-50€ keď u iných to trvá aj hodinu aj niekedy viac. A pýtajú dajme tomu 110€

convalyarija
27. apr 2024

@jan0126363 je to úplne individuálne

zuzana76
27. apr 2024

@jan0126363 ide o preciznost prace: napr. ci pouziva kofferdam, aky typ plomby - biela, keramická atd... technologie, ako ma zariadenu ambulanciu - myslím pristroje, vlastny rontgen priamo v ambulancii atd,,, to vsetko sa plati. Ten co pyta 20 eur, tak neinvestuje do technologii a pracuej s technologiami starymi niekolko desatroci.

zuzana76
27. apr 2024

u mna vzbudzuje nedoveru ta rychlost a ta nizka cena. Samozrejme ani drahy lekar nie je zarukou, ze robi vsetko dobre, ale je tam vacsie percento, ze sa stale vzdelava a sleduje nove postupy a obnovuje vybavenie svojej ambulancie a nezaplata mi zub ledabolo hnusnym amalgamom

gab1sol
27. apr 2024

@jan0126363 mala som zubárku, ktorá bola rýchla a lacnejšia. Našťastie, opravovala mi len jeden zub zo školských čias, kedy mi školský zubár nechal kaz v zube a zaplomboval. Tŕpla som pri tom, slzy v očiach. Sťahovaním sme zmenili zubára. Mne sa žiaľ po dvoch tehotenstvách objavili kazy, ktoré mi museli opraviť (klopem si na drevo, odvtedy je opäť všetko v poriadku). A poviem ti, trvalo to síce dlho, ale stalo sa, že som v kresle zaspala. Nemala som injekciu, ale zubárka išla na to tak jemne a citlivo, že oproti tej prvej to bol čistý relax. A samozrejme, peňaženka zaplakala… Dcére v tej istej klinike trhali mliečnu hornú jednotku - v minulosti mala úraz a tak bol pri raste trvalého zubu nutný zasah. Ja som sa bála za ňu. Ale opäť, zubár bol tak citlivý, že ani jedna slzička nevyšla. Dcéra to zvládla perfektne. Takže je zubár a zubár.

jan0126363
autor
27. apr 2024

@gab1sol a koľko si platila? Vieš tu nejde o to lebo môj zubár je ako fajn dobrý človek robí bezbolestné ale rýchlo a pýta malo peniazi. Vieš a keď ti to urobí dajme tomu za 9 minút tak neviem.

gab1sol
27. apr 2024

@jan0126363 prvá bez RTG, rýchlo šup, šup, jeden zub tak 30e, maximálne 50e. Druhá, RTG vo vedľajšej miestnosti, ale taký ten malý do úst pri každom kresle (v klinike majú 4-5 ambulancií). Tam za zub tak to 200e. A aj ten školský zubár mi to urobil rýchlo a relatívne bezbolestne. A až po rokoch som zistila, že mi to odflákol a nevyčistil celý kaz.

mandzula
27. apr 2024

@jan0126363 moj povodny zubar robil preventivku za 45 sekund, schvalne som si to stopla, a vraj ziadny kaz, novemu zubarovi to trvalo 40 minut a nasiel 5 kazov, len tolko k tomu.

koniarova
27. apr 2024

@mandzula súhlasím. Rovnaká skúsenosť.

jamimo
27. apr 2024

@mandzula presne, moja kamarátka chodila k zubárke, všetko v poriadku, ináč plomba 18 €. 🤨 Keď pani zubárka skončila vo veku 80 rokov v priestoroch ZŠ (kde pracovala celý život a poznala akurát amalgánovú zmes na sklíčku...) kamarátka musela hľadať nového zubára. 8 kazov a náklady cez 1000 €. 🤔 Kamarátka vždy nadávala na 100 eurové plomby a súkromných zubárov, no a aj na ňu došlo...
PS: Samozrejme, že nie všetko drahé musí byť aj dobré, ale 20 € za úkon, vybavenie, prístup, neustále vzdelávanie...nehrozí. Za 20 € čistý komunizmus ordinácia 😄

luccija
27. apr 2024

@jan0126363 záleží ako je veľký kaz, keď mám malý tak to naozaj netrvá dlho.Ale teraz som mala medzizubny, takže robil 2 zuby bola som v kresle vyše hodiny nikdy sa mi to nestalo všelijaké podložky, ale zub je krásne vymodelovany ani som nevedela, že mám taký hlboký kaz.No a cena veď každý zubár má svoju cenu niekto aj korene vypĺňa, nervy ťahá čistí kanáliky človek to berie, že len plomba, ale nemusí to tak byť.to máš ako u kaderníčky u jednej mi robia melír za hodinu aj pol u druhej tri hodiny🙂

maminkadeticiek
27. apr 2024

Mam skvelu statnu doktorku,empaticku.Nikdy odo mna za plombu nepytala viac ako 20 eur,injekcia 5.Dovidenia.Ak mi niekto povie ze kvalita rovna sa vysoka cena tak sa len zasmejem.Ma polhodinove okna na pacienta,pokial to nie je nieco zavaznejsie.

rozculena
27. apr 2024

ako to môžeš vôbec porovnávať,veď každý kaz je individuálny....ja som s kanálikmi sedela v kresle 2,5 hodiny.......a to ani nebolo hotové za jednu návštevu....a stálo to niekoľko násobne viac ako 100eur

koniarova
27. apr 2024

@maminkadeticiek čo spraví za pol hodinu? Veď len anestézia zaberá 5 minút?

maminkadeticiek
27. apr 2024

@koniarova To ma fakt chces presviedcat ze mi doktorka nerobi zuby dostatocne kvalitne??Ale prosim ta 😁😁

koniarova
27. apr 2024

@maminkadeticiek za 25 minút? Ja ťa nechcem o ničom presviedčať, len mi to nejde do hlavy,ako sa to dá stihnúť.

zuzana76
27. apr 2024

Ono možno pri nejakom povrchovom malom kaze sa to da, ale pri hlbokých kazoch, čistenie kanálikov, lekár pracuje pod mikroskopom, tak tam teda jedno sedenie aj dve hodiny

maminkadeticiek
27. apr 2024

@koniarova Pre tu srandu som si dala do vyhladavaca svoju doktorku a pozeram ze 5* ma ako doktorka.Par feedbackov kopirujem,nech to nie je len o mojom subj.nazore.

Musím dať len kladné hodnotenie, chodím k nej cca 18 rokov a som presvedčená, že mi svojím prístupom zachránila chrup (moji rodičia v mojom veku už nemali väčšinu vlastných zubov). Cením si tiež jej ústretovosť, prístup k deťom, profesionalitu a v podstate všetko. Dávam 5 hviezdičiek 🙂

Rýchle objednanie, človek je vybavený vždy načas, tak ako bol objednaný, väčšinou si ani nestihnem vyzliecť bundu... Príjemný a profesionálny prístup!

Úžasný prístup a profesionalita,som nesmierne spokojná ....vysvetlí , poradí , je veľmi príjemná a to jak p.zubárka , tak aj sestrička. Môžem len doporučiť.

Pani zubarka je velmi profesionalna a vyhovie prianiam pacienta pokial nie su v protiklade z profesionalnym usudkom. Je vyborna, vrelo odporucam.

V porovnani so zubarom mojho muza z minulosti u ktoreho nechaval nekrestanske peniaze a opravoval 1 zub aj na 2-3 sedeniach,nechaval ho otvoreny aby sa musel vratit a znovu platit,to sa neda ani porovnat.Uz chodi tiez k nej.Bohuzial moje deti uz nie,lebo ma nasa dr.plno ale aj za deti neplatim nic,ani plomba ani trhanie alebo asi raz som platila 10 eur a skvela doktorka.
Bojujem len proti nazoru,ze lekar,ktory neore na ludoch a nezdiera ich z penazi za zuby nie je dostatocne kvalitny.Ja nemam problem zaplatit,na zuboch mam Invisalign,ale nebudem platit nekrestanske peniaze hoci nemusim,ked mam skvelu doktorku.A samozrejme,to hadam nemusim ani vysvetlovat,ze ked si vysetrenie ziada viac casu,fakt ma dr nikdy po 30 minut z ambulancie nevyhodila.

A samozrejme,o zuby sa treba starat.Ked niekto pride k zubarovi po 5 rokoch a umyva si zuby len rano,no tak asi aj vysoli ine peniaze a stravi u zubara viac casu.

koniarova
27. apr 2024

@maminkadeticiek tak ti môžem len a len gratulovať. 👍

mandzula
27. apr 2024

@maminkadeticiek je naozaj statna alebo zmluvna sukromna?

44janica44
27. apr 2024

Chodila som k zubárke co opravovala 1 zub za 10 minút za 10 e. Nikdy viac... všetky zuby zapálené podhnisane esteze som od nej odisla keď začali bolieť lebo ona riesi bolest opraveneho zubu vytrhnutim.... môj zubar opravoval všetko po nej. každý zub 2x2 hodiny za cca 300e ale zuby zachránil, zápaly sa stiahli. Technika a nástroje neporovnatelne to bolo akoby som prešla z ordinacie minulého storočia do ordinácie z ďalekej budúcnosti.
Kvalitná práca si vyžaduje čas a kvalitne nastroje a vzdelaného stomatológa a to všetko niečo stojí.

lakebabe
27. apr 2024

@jan0126363 môj zubar je na súkromnej ordinacii majú vlastné CT aj rtg,
ale oprava stoličky od 1-1,5 hodiny cca 230 eur jeden zub. Predtým zubárka kde som platila 50 eur za zub rýchlo rýchlo a po pár rokoch mi tento preraba všetko, lebo zle vyvrtane ošetrené atď.. takže dnes sa za kvalitu viac hodí priplatiť, lebo implantáty nie sú lacná sranda

maminkadeticiek
27. apr 2024

@mandzula Na to ti neviem odpovedat.Ale je normalne zazmluvnena poistovnami.Neviem.

mandzula
27. apr 2024

Ja sa neodvazim davat znamenienko rovna sa medzi cenu, vybavenie ambulancie a kvalitu. Moj povodny zubar bol nie uplne najnizsia cenova uroven, ambulanciu mal vybavenu moderne, mal RTG, dve sestricky, za hygienu pytal 60 €, za kaz neviem kolko, kedze mi vyse 10 rokov ziadny neopravoval, lebo vraj ziadny nemam a zuby mam v perfektnom stave, len som vraj na ne prilis upata a precitlivena, ze co by ini za take zuby dali a bla, bla. Ja som bola teda cela spokojna. Zacala som vsak mat problem s dasnom okolo zuba, co on vyhodnotil tak, ze to staci preplachnut peroxidom, ze zas len vymyslam. Ako sme sa prestahovali do BA, nasla som si ineho a drb 5 kazov a z mojho vymysleneho problemu s dasnom sa stal kaz schovany pod plombou.
Chcem tym povedat, ze nie je vsetko o cene a vybaveni, ale aj o pristupe konkretneho zubara.

lesanka845
27. apr 2024

Súhlasím,nie je všetko len o modernej ambulancii.Ja chodím k zubárovi,ktorý má v ambulancii všetko potrebné,ale nie super moderné.Zato prístup a záujem ludsky.Zuadne nekresťanské ceny.Ja som spokojná a dúfam,že bude ešte dlho pracovať.Pretoze ,keď budú len tí so super modernýmii ordinaciami,tak si mnoho ľudí zubára vôbec nebude môcť dovolit

koniarova
27. apr 2024

@lesanka845 to je síce pravda, len bez toho kvalitného RTG ti kaz ťažko nájde.

lesanka845
28. apr 2024

@koniarova ale najde,on rtg ma a keď potrebuje lepsi,tak posiela na súkromnú kliniku,s ktorou má zmluvu. Už som bola viac krát a. Ikdy som nič nedoplacala.Takze nie je to vždy openiazoch

simma42
29. apr 2024

@maminkadeticiek môžem sa spýtať, ako prebieha takéto polhodinové ošetrenie? Prípadne preventívka? Aké plomby dáva?

maminkadeticiek
29. apr 2024

@simma42 Ja nehovorim ze ma polhodinove bloky a nekompromisne dovidenia.Ked pacient vyzaduje viac casu tak mu ho da a potom je v sklze,co sa aj ospravedlni ze je tohto dovodu v sklze.A ako to prebieha?Dam karticku a sadnem do kresla,skontroluje rtg ak je to preventivka,a ide zub po zube,ak niektory pitrebuje opravu objedna ma.Dava biele plomby,na vsetkych zuboch mi spravila biele.Na ktprych som mala z detstva strieborne mi vsetky prerobila.Kedze mam taketo skusenosti ja zase viem len tazko pochopit,co sa da na jednom zube robit viac ako pol hodinu ak ide o klasicky nenarocny kaz,ak nejde o nieco narocne ako vyberanie nervov a podobne pokial mi k tomu nepripravi kavicku 😊 Ak ma viac zubov objedna ma na iny termin.

simma42
2. máj 2024

@maminkadeticiek v poriadku, ja som sa naozaj pytala z cisteho zaujmu 🙂 len preto, ze moderne kvalitne fotokompozitne vyplne vyzaduju cas na kvalitne prevedenie, a niektore veci jednoducho nemozno urychlit. Pre porovnanie u mna, prichod do ordinácie, skontrolovanie rtg, objasnenie toho, co ideme robiť, 5 min. Pichnutie injekcie, kofferdam (pre kvalitne prevedenie fotokompozitnej vyplne velmi potrebny, inak nie je zarucene uplne sucho v ustach pri plombovani, teda vypln nie je zhotovena tak ako ma byt). To uz je 10 min v cudu, a este sa ani nezacalo vrtat. Odvrtanie kazu, a postupne nanasanie plomby vo viacerych vrstvach, pritom kazdu vrstvu treba samostatne nasvietit a vytvrdnut.. minuty len tak utekaju, nikto nesedi pri kavicke 🙂 nevravim, ze to nejde, pri naozaj malickom kaze a bez anestezie sa to mozno do pol hodiny da stihnut. Inak velmi tazko 🙂

maminkadeticiek
3. máj 2024

@simma42 Tomu sice nerozumiem ako laik,ale ako pacient mozem povedat ze mam same biele plomby,nikdy mi ziadna nevypadla a nemusela som ziadnu jej plombu menit ci opravovat doteraz nikdy chvalabohu.Som naozaj vdacna,ze mam.zubarku aku mam.