Rosacea - rady

jankapresov
12. jan 2021

Zienky, chcela by som vas poprosit o rady.Bola mi diagnostikovana rosacea, ake mate skusenosti s pripravkami, co vam zabralo.Da sa toho zbavit aj navždy? Vdaka

lasina
12. jan 2021

Myslim ,že navždy nie, ale dajú sa potlacit príznaky. Treba používať vyslovene jemnú šetrnu kozmetiku, jemne ju ošetrovať, žiadne peelingy agresívne suchanie pleti a podobne.vyhybat sa prechodom z tepla do zimy, v zime pleť nakremovat výživným a ochranným krémom. Žiadna sauna, štipľavé a korenisté jedla...

freckled_cat
12. jan 2021

@jankapresov ja ju mám tiež diagnostikovanú. Nedá sa toho zbaviť, iba udržiavať. Niekedy sú lepšie dni, inokedy horšie. Tvár je citlivá na chlad a aj teplo, čiže žiadne sauny, tie fakt nerobia dobre. Na tvár používam šetrné krémy, prípravky a séra. Treba používať aj spf 50 cez deň, ak ideš na dlhšie, hlavne v lete. Vyvaruj sa mastným, ťažkým, korenistým jedlám a alkoholu. Tie veľmi zle vplývajú na rosaceu a takisto aj stres :/. Ak chceš poradiť konkrétne prípravky alebo vedieť niečo iné kľudne napíš správu 🙂.

staskast
12. jan 2021

@jankapresov ahoj ja ju mám tiež. Mala som ju pod kontrolou až kým som neotehotnela. Ale áno sú prípravky vhodne pre pleť s rosaceou. Alkohol som úplne vylúčila inak som postupne skúšala veci. Napr mne robí zle kečup. Inak do sauny som začala a bola som s nou ok. Každému vadi niečo iné skús si odsledovať. Inak som mala krásnu pleť po liečbe až teda teraz keď čakám bejby. Ale nevadi dá sa to dokopy už viem, že môžem mat aj ja krásnu pleť. A áno, bez spf 50 ani na krok 🙂 držím palce dá sa to dokopy

evales
12. jan 2021

aj ja sa pripnem baby, tiež by ma zaujímali vaše skúsenosti.

kubkovamama
12. jan 2021

@jankapresov ja mám tiež,zhruba od 17-18r. Nič strašné,ale toho sa nezbavis nikdy. Používam biokozmetiku,nemalujem sa takže ďalšie plus k dobru,som total abstinent,snažím sa nenervacit-stresom alebo rozrušenim hneď ďalších pár žiliek popraskanych.Uz pred x rokmi mi dala dr.Ascorutin,beriem to s prestávkami stále.Pozor aj na stravu a ten alkohol.Teraz v zime aj v horku je to zabijak pre takú pleť.bohuzial.Satku až pod oči ak mrzne,v lete šiltovku a OF .Umývať vlažnou vodou,žiadne extrémy a horúce vane atď.Da sa to pekne udržať roky

jankapresov
autor
12. jan 2021

@lasina
@freckled_cat

@staskast dakujem vam zienky za odpovede 🙂... a s krémom Rozwx mate dobre skusenosti? Je ucinny?

jankapresov
autor
12. jan 2021
123369
12. jan 2021

@freckled_cat môžem sa spýtať čo všetko používaš? Akú kozmetiku, aké séra? Ďakujem

123369
12. jan 2021

@staskast ahoj, môžem sa spýtať,čo sa zmenilo tehotenstvom s rosaceu? A čo si používala? Nerobí ti to teraz dobre? Tá kozmetika. Mne sa rosacea objavila po pôrode.A to doslova,pred tehotenstvom som nič nemala, fakt neviem čo sa mohlo stať.A teraz sa bojím čo by to spravilo keby som znova trhu. Ďakujem

zdenka13
12. jan 2021

@jankapresov Dá sa toho zbaviť, je to vnútorný problém. Aj psoriázu riešia zvonku a tiež sa jej dá zbaviť. Ja poznám takých ľudí, takže viem o čom hovorím 😊 Riešenia existujú. Teraz sa len zbavujete dôsledkov z vonku. No keď sa zbavíte príčiny, telo sa dá do poriadku zvnútra, zbavíte sa toho navždy. Kľudne mi píšte IP, poradím Vám 😊

freckled_cat
13. jan 2021

@123369 Jasné, mne sa osvedčili nasledovné: Avène Extra výživný kompenzačný krém - je to ľahší krém - používam ráno na tvár, večer používam z lekárne Rugard vitamínový krém (ten s oranžovým pásikom) - je hutný a výživný, používam aj na viečka. Veľmi sa mi osvedčila kozmetika od značky The ordinary, je cenovo dostupná a u mňa aj účinná, nebudem písať na čo je aký produkt, lebo by z toho bola strašne dlhá správa, popisy k jednotlivým produktom sú na nete k dispozícii. Mám od nich Retinol 1% in Squalane (k dispozícii sú aj slabšie verzie retinolu, čiže ak si začiatočník, išla by som od menšej dávky po väčšiu) sú k tomu info na nete, Niacinamide 10% + Zinc 1%, Azelaic Acid Suspension 10%, AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution ( s týmto posledným bacha, nemusí sadnúť každému, niekoho môže dráždiť, ja ho používam 1x do týždňa a pekne mi prečistí tvár a póry). Keď mám podráždenú tvár používam micelárku od La roche possay Ultra na reaktívnu pokožku, ale predávajú aj radu vyslovene na Rosaceu. Na odličovanie používam Sensibio H2O AR. A samozrejmosťou je opaľovací krém s SPF 50, tu hľadám vždy také, čo sú čo najjemnejšie, vhodné na citlivú pokožku a zvyčajne vyberám emulziu. Na každodenné (ráno + večer) čistenie tváre sa mi osvedčila značka Cerave, konkrétne Čistiaci penivý krém alebo gél, je jemný a nedráždi, takisto ho používam pri odmaľovaní na druhé čistenie tváre. A vždy po umytí tváre a pred ostatnými prípravkami si na tvár nastriekam ružovú vodu (používam z lekárne od Hanus Med, len si ju prelievam do rozprašovača, ukľudňuje pokožku). Snáď to pomôže, keby niečo, kľudne píš ;).

lasina
13. jan 2021

@jankapresov to bohužiaľ skúsenosti nemám,, dobre je však sérum z medik 8 redness línia,

123369
13. jan 2021

@freckled_cat veľmi pekne ďakujem,kremiky si pozriem čo si mi poradila a kozmetiku The Ordinary používam aj ja ,objavila som ju minulý rok v apríli,a okamžite som videla zlepšenie, len mne retinol veľmi dráždi rosaceu, musela som ho vysadiť, ale určite to s ním skúsim neskôr , tiež používam Cera ve na umývanie a aj ružovú vodu.Velmi ďakujem ❤️

123369
13. jan 2021

@zdenka13 obávam sa, že rosacei sa zbaviť nedá, môžu sa ukľudniť zápalové procesy,ale žilky s tváre nezmiznú.Citala som milión článkov,a v žiadnom nebolo že sa dá úplne vyliečiť.Dr Bukovský tiež nič nehovorí o vilieceni.Da sa ale krásne držať na uzde, keď sa nájde správna kozmetika a možno hore spomínané obmedzenia v strave ( nápojoch)

staskast
13. jan 2021

@123369 ahoj. V prvom trimwsteri som bola u dermatologicky s iným problémom a hovorila mi, že medzi 2-3 trimestrom následkom hormónov sa to zhorší. O týždeň mám termín, teším sa čo mi predpise. Pri prvom som to mala katastrofálne, to sa ma všade pýtali že preboha čo to mám. Úplne zápalenu tvar som mala. Rosacei je viac druhov. Ja mám rozaceu akné. Zilky zatiaľ nemám viditeľne

staskast
13. jan 2021

@123369 ale pozri tak ako sa to dalo dokopy prvý krát tak sa to dá aj druhý krát. A hlavne už vieme čo to je. Takze super 🙂 ja mám úžasnú doktorku naozaj to čo mi spravila s pleťou bolo neskutočne tak už sa teším na ten stav znova 🙃 zatiaľ držím takto

123369
13. jan 2021

@staskast tú doktorku ti závidím, veľmi 🙁 od kial je? A čo ti robila s pleťou?

zdenka13
14. jan 2021

@123369 som si istá, že je to riešiteľné.. Zápalové procesy určite. Aj pri psoriáze vám po efia, že to nie je liečiteľné, aj pri astme, aj alergii. Ale to nie je pravda. Ak sa dá do poriadku vnútorné prostredie, je to úplne reálne. Moja známa sa "liečila" na psoriázu 10 rokov, bolo to dosť zlé, nik jej nepomohol, jedine systémová očista pomocou bylinných zmesí a zmena životosorávy. Ona sa úplne uzdravila a takto to funguje s kožnými problémami, aj s akné atď. Prejav na koži je vždy spojený s vnútorným prostredím.

staskast
14. jan 2021

@123369 no nastavila mi liečbu. To je všetko. Povedala čo všetko nesmiem robiť, čo jesť a bolo vybavené. Pleť som mala neskutočnú. Pani doktorka je z ba. Ak by si chcela dám ti kontakt. Diagnózu mi určila len čo som vošla do dverí čo ini doktori len hádali a antikoncepciu predpisovali.

123369
14. jan 2021

@staskast ona ti robila aj nejaké krvné testy? Či to ti hneď povedala čo nemôžeš robiť a jesť? Čo to napr.je? Kľudne môžeš dať aj kontakt,a kľudne do správy, ďakujem.

jankapresov
autor
19. jan 2021

@lasina
@staskast
@zdenka13
@123369
@kubkovamama este sa vas chcem spytat, s akou kozmetikou, pripravkami mate skusenost, ze vam to viditeľne potláča červeň.Kludne aj konkretne kremy do spravy.Je toho strasne veľa a teda sj ceny su riadne, nech si spravim predstavu akým smerom sa uberať .Vdaka

123369
19. jan 2021

@jankapresov mne v momente zabral skinoren krém,je s lekárne,ale nedal sa zohnať na Slovensku,je nejaký výpadok,tak ho objednávam cez CZ lekáreň.Prve dva týždne štipkal a potom to prešlo, používam ho stále a aj budem,je dobrý aj na pigmentové škvrny a akné, takže ja mám všetko 😀 ale na rosaceu mi hneď zabral. Nepoužívam ale len skinoren.Vycistim si tvár dám tonikum, sérum niacinamid+ zinok ( úžasné sérum od The Ordinary) dám skinoren počkám 20-30-40 minút, podľa toho ako máš čas a dám kyselinu hyalurónovú a na to krém (denný+ SPF , alebo nočný) Mne ešte dosť pomáha na rosaceu sérum od The Ordinary mandelic acids, dávam si ho 3x do týždňa večer, vtedy ale nedávam skinoren,ani niacinamid.

123369
19. jan 2021

@jankapresov a ešte celkovo kozmetiku som začala používať kórejskú kozmetiku.Je úžasná ,začala som s ňou v apríli minulého roka a presne aj so skinorenom, vtedy som úplne zmenila celú kozmetiku a pleť mám omnoho lepšiu.

jankapresov
autor
20. jan 2021

@123369 dakujem krasne za odpoved, urcite si ten krem pozriem 🙂

jankapresov
autor
20. jan 2021

@123369 neviete mi do spravy poslat link , z kt stranky objednávate skinoren, lebo vsade pozeram ze je viazaný na lek predpis.Vdaka

staskast
20. jan 2021

@jankapresov ano na lekársky predpis. Dokonca ja som ho musela kupovať v Rakúsku lebo na slovensku ho nedodávajú.Preto som aj písala, že ak nezoženieš kúp si kyselinu azealovú 🙂

jankapresov
autor
20. jan 2021

@staskast ahaaa jasne, vdakaaaa

123369
20. jan 2021

@jankapresov no neviem ake v ČR nebol na lekársky predpis, vždy som ho pez problémov kúpila v Hodoníne, len teraz keď sa nedá objednávam.Teraz konkrétne z lekárne oáza. Môžeš kúpiť aj inú formu kyseliny azealovej, ale práve skinoren má najväčšiu koncentráciu,preto je pre mňa top.

kubkovamama
21. jan 2021

@jankapresov pouzivam vecer jemny čistiaci gel alverde,ruzovu alebo levandulovu vodu a kym je plet este vlhka 3-4 kvapky kamelioveho oleja.Ja uz mam po 35ke,kameliovy je uz na taku "starsiu" tvar-vrasky,pevnost,aj na strie sa moze.pripadne na den dam obyc.pletovy CC Mixu s arnikou,ale nie v zime, v zime iba oleje

marina55
13. feb 2021

@jankapresov si si istá, že ide o rosaceu? S rosaceou sa človek narodí. Vzadu na krku má dieťa už od narodenia taký malý červený fliačík a to sa neskôr prenesie aj inde po tele. Toto sa nedá vyliečiť.
Ak toto nie je tvoj prípad, tak pravdepodobne nemáš rosaceu. Máš len typické prejavy, ktoré lekár vyhodnotí ako rosaceu.
Keď je duša zdravá, telo neochorie. Na fyzickej úrovni môže ísť o intoleranciu na nejakú potravinu - najčastejšie lepok, laktóza, mliečna bielkovina. Musíš úplne vylúčiť, nielen obmedziť. Máš oslabenú pečeň (z krvi to nie je vidieť). A ona ti to vyhadzuje na tvár. Najčastejšia príčina, hlavný pôvodca chorôb, je neharmonické spolužitie s osobou/osobami. Deje sa to energetickej úrovni. Úplné vyliečenie je možné, ale je potrebné odísť z neharmonického prostredia a žiť s kompatibilnou osobou. Prajem veľa zdravia a šťastia.