Rakovina žalúdka a metastázy na pečeni

veroni_ba
17. sep 2020

Ahojte, ocinovi diagnostikovali rakovinu žalúdka, má metastázy na pečeni. Prognózu lekárov ani len nedokážem napísať. Chirurg povedal, že operovať sa to už nedá a onkológ že chemoterapia je viac menej zbytočná, že ide už iba o kvalitu života 😢 Je to pre nás o to ťažšie v tom, že ocino o tom zatial nevie. Cíti sa dobre a toto by ho zničilo plus má dosť ťažkú povahu. Urobím možné aj nemožné, prosím, má niekto podobnú skúsenosť prípadne referenciu na dobrých lekárov? Budem vďačná za čokolvek. Ďakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miskooo1987
17. sep 2020

Keď už je to tak zle, že mu už lekári nezavrhujú liečbu s cieľom remisie, ale len palitivnu, tak mu to treba povedať, nech si tých pár týždňov “zdravia” ešte aspoň trosku užije...

zuzik307
17. sep 2020

toto som zazila pred dvoma rokmi s ockom...zial, prvy priznak boli metastazy, uz len paliativna radioterapia...museli sme mu to povedat, kedze viedol firmu aj domacnost, prijal to uplne pragmaticky...snazili sme sa prezit naplno kazdy den, aj ked prinasal nove priznaky, zhorsenie stavu, atd...budte pri nom, prajem vela sil❤

robin30
17. sep 2020

Moj otec ma rakovinu zaludka ale nemal metastazy s tym uz nikto nic neurobi ale skus primara v martine ten zachranil mojmu otcovi zivot na druhu stranu mamke sa rakobina vratila po piatich a po pol roku umrela

simoncik
17. sep 2020

Jednoznecne Martin. Aj ked je to o to komplikovanejsie ze uz su metastazy. Nech aj oni zhodnotia. Tam su vynikajuci odbornici. Vlastna skusenost. Davaju sance aj tam kde iny zobrali

deti95060810
17. sep 2020

máme podobný prípad v rodine... Vraj rakovina hr. čreva. Nasledovala okamžitá operácia, chemo, rádioter - ani nedokončil .... odvtedy je viac ako 10 r. a pomerne Ok....Celá liečba v Mt - operácia ,aj chemo. onkológ - Naništová...Nič nebolo vybavené, bol ako bežný pacient, žiadne známosti....

robin30
17. sep 2020

@veroni_ba teraz som volala s ocinom skus martin,primar Jan Janik chirurgia brusneho lekarstva alebo tak nejak mi to vravel mozno som to uz doplietla ale aj moj ocino vravi ak su metastazy ze asi ani on nepomoze

gercakovci
17. sep 2020

@veroni_ba poznas meno L. Jankovič? Je to vyzivovy expert, jeden z najlepsich v strednej europe. Jeho nahrada stravy zachranila uz mnoho zivotov s rakovinou aj v 4. Stadiu. Spolupracujeme s nim uz rok. Treba ho urychlene kontaktovat. Pytaj si k telefonu Jeho, trvaj na tom, lebo pracuje pre neho vela ludi. Nadej zomiera posledna. Www.jankowitch.com

queen_mary
17. sep 2020

@gercakovci s tymto si snad robite srandu

simoncik
17. sep 2020

@queen_mary je mi zle z toho ako ludia na nestasti a chorobe ineho zarabat chcu.

gercakovci
17. sep 2020

@queen_mary vobec nie. Osobne poznam cloveka kt. doktori nedavali sancu a stale zije. Nepracujem pre nho ( ak ste to tak pochopili) . Som mamina na materskej. Pomohol vela ludom. Ja osobne poznam pripad pana s rakovinou pankreasu kt. zije uz 5 rokov ( a podla doktorov mal 3 tyzdne zivota).

gercakovci
17. sep 2020

@simoncik to by som nikdy nespravila. To ze s nim spolupracujeme, som myslela tak, ze moj manzel je na tomto stravovani uz skoro rok. Prosim Vas zeny, nesudte hned kazdeho. Chcela som len pomoct

20erika07
17. sep 2020

Ahoj, je mi to velmi luto ☹
Aj nam to takto povedali pri starkej ale my sme im neverili a snazili sa ist este dalej aj drahou alternativou aj moznym nemoznym, mala metastazy a nador z krcka jej prerastol do mechura a konecnika ☹ neverili sme ze umrie, ona bola nas rodinny poklad, ale umrela ☹ trapila sa rok v obrovskych bolestiach...chcela som aby jej vsetko vyoperovali aj konecnik aj mechur, a aby dali vyvody, nech len zije ale uz vobec nebolo nic mozne ☹ mozno sme to nemali natahovat vselijakymi alternativami, ale neda to človeku, nedokazali sme si pripustit ze uz mame cakat len na smrt milovanej osoby... drzim palce !!! 🍀❤😇

kittykat22
17. sep 2020

@gercakovci ale ved to su rozpravkove hluposti. Clovek ktory ma 3 tyzdne zivota od lekara ma metastazy komletne vsade. Nejaky doplnok stravy je uplne kompletne mimo, pretoze rakovina sa rozsirila cez lymfaticky system do celeho tela. Nadorove loziska obsadili telo. A ziadny zazracny liek na to neexistuje. A take prispevky ako tvoje, len poskodzuju choreho cloveka a jeho rodinu - pretoze namiesto kvalitne straveneho toho malo casu co maju, sa zenu za zazracnym liekom ktory neexistuje. A upadaju do pocitu zufalstva, bezmoci a zlosti ze boli oklamani.

jeliz59
17. sep 2020

Ťažká otázka povedať nepovedať?no neviem čo by som robila ja na tvojom mieste ale viem jedno psychika robí neuveriteľne veľa hádam aj 70% mám príklady z manželovej rodiny jeho teta ktorá mala diagnostikovane onko ochorenie to vzala ako sa povie "športovo" (nenapadá má ako ináč to vyjadriť)....vôbec sa sa psychicky netyrala a vyhrala....môj svokor diagnostika onko ochorenie....poddal sa tomu a jeho zdravie aj psychika rapídne stúpala zo dňa na deň dole o malú chvíľu prišli metastázy dôvodom je to psychické opustenie sa podľa mňa to zohráva rolu pretože keď išiel na vyšetrenie a povedali mu že je onko chorý takže ani nevedel a mal to v sebe už dlhšie (nechodil po dr) žil stým a fakt mu nič nebolo akonáhle mu to oznámili rapídna zmena.....a keď mu oznámili metastázy to už totálne sa opustil za 2tyzdne zomrel opustil nás pár dní pred vianocami 😭 ešte som nikoho nevidela zo dňa na deň byť tak rapídne horšie a horšie a jeho...ťažko sa mi pise je to tak niekto si povie blbosť ale je to tak....
Prajem ti veľa síl aj otcovi silu energiu nech stoji boh pri vás dá vám veľa šťastných chvíľ....♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Este ak môžem poradiť koreň púpavy z lekárne je to balené ako čaj a piť.....
Pije to aj moja starká aj ona má onko problémy žalúdok črevá ale neopúšťa sa psychicky..... metastázy zatiaľ nenašli......

20erika07
17. sep 2020

@kittykat22 mas pravdu...dovera v niečom takom co "zachrani" nevyliecitelne je velka a aj drahá, my sme dali nejakemu špičkovemu uznavanemu liecitelovi ktory vraj tiez "zachránil" ludi co uz nemali ziadnu sancu 4000e za 4 kúry pitia nejakych olejov a nejakeho prášku....umrela nam drahá aj tak ach ☹

20erika07
17. sep 2020

@jeliz59 poznam vela ludi tiez co pred diagnostikovanim zili uplne v pohode, a neskor po diagnostikovani rakoviny upadok, dovtedy by clovek nepovedal ze su chorí, a to este ani s liecbou nezacali a uz vyzerali velmi zle , psychika je silna najsilnejsia a najtazsia v nasich telach

kittykat22
17. sep 2020

@20erika07 to ma mrzi, co sa vam stalo. Ja chapem, ze ste to zaplatili - keby som ja bola v rovnakej situacii, niesom si ista, ci by som sa zachovala inak. Nenapadlo Vas podat zalobu na toho cloveka?

jeliz59
17. sep 2020

@20erika07 veru neverila som až kým som nezažila....nie nadarmo sa hovorí že psychika zohráva dôležitú úlohu....ako sa myseľ nastaví tak telo koná.....

charlottebronte
17. sep 2020

@simoncik sa tesim ze mate taky pohlad 🙂

1gabriela13
17. sep 2020

@veroni_ba moja maminka mala rakovinu hrubého čreva. Povedali sme jej to. Mala metastázu tiež na lymfatických uzlinach. Otec nechal prácu, vzdali sme sa všetci všetkého. Ja som odcestovala s5 na východ, boli sme pri nej vždy ako sa dalo. Hoc sme spali na chodbe. Verili sme, dúfali, modlili sa co nie sme veriaci. Raz sme prišli s otcom ku nej a mala Fialovy moc. Otec bežal za sestričkou, ona skonštatovala že zlyhávajú jej obličky a aj iné organy. Pýtal sa otec že kde je lekár, že nemôže prísť, má prednášku. Môj otec došiel na jeho prednášku, zaklopal, ten ho vyhodil nech ho nevyrusuje. Otec ho schytil pod krk a vytiahol z prednášky a brali sme ho za mamou. Nikdy nezabudnem. V živote 1x som videla vtedy plakať otca a dooka rozprával mame ze prečo som ti tak málo krát hovoril za život že ťa ľúbim. Strašne ťažké časy ale mame veľmi veľmi pomohlo že sme stáli pri nej a hlavne otec. Vtedy keď bola z chemo mimo tak hovorila ze už len kvôli otcovi musí byť silná. Mamina je už 6 rokov po tomto pekle. A pri každom jednom vyšetrení dúfame v to najlepšie. Je zdravá, pracuje, užíva si život s otcom a dúfame že to tak ostane minimálne ďalších 40 rokov. Prajem vám veľa síl, viem čo prežívate❤️

evina34
17. sep 2020

Môj otec mal presne to isté, žalúdok + metastázy na pečeni. Operovať /zobrať žalúdok/ mu už odmietli. Ale chemoterapiu nasadili . Schudol na 50 kg /predtým mal dobrú stovku/ a zostarol o 20 rokov. Zomrel ked mal 58, ani nie pol roka od začatia chemo. Uplne zbytočne mu to dali, možno bez chemo by bol žil dlhšie, aj vnúčatá uviedel. Takto nestihol nič...

veroni_ba
autor
17. sep 2020

Tak velmi vám ďakujem.. je mi lúto každého kto si tým musel prejsť alebo prechádza. Človek si vždy povie pri každodenných starostiach že môže byť aj horšie a zrazu sa ocitne v situácii bez akéhokolvek východiska 😢 Nikdy som si nevedela predstaviť aká velká môže byť tá bolesť. Keď sa na neho pozriem ako si spokojne opravuje hodinky na balkóne a nič netuší. Ide mi roztrhať srdce na malé kúsky 😢 minule sa ma pýtal čo ho môže pichať pod žalúdkom, skoro som na mieste odpadla ako mi prišlo zle. Musela som sa len držať a poplakať si potom. Naznačil nám velmi jasne, že by to nechcel vedieť, je to ťažké rozhodnutie a ako vela z vás napísalo psychika robí strašne vela. Mal problémy so žalúdkom “len” keď si vypil inak funguje ako obyčajne, povedať takúto správu to by bol koniec. Skúsime určite ten Martin a podla toho uvidíme, alternatívu tiež nevylučujem aj keď som skeptická. Vždy počujem o luďoch ktorí sa zázračne vyliečili pomocou alternatívy, ale získať priamo nejaký kontakt je priam nemožné. No človek dúfa a verí. Skúsime všetko 😔

terezka1947
18. sep 2020

@veroni_ba no....neviem ci je dobre a fer mlcat,hoci si myslim,ze ked chodi po lekarovh,musi tusit,ze ok to nie je.
Zvladnut chorobu s dobrou psychikou znamena prijat chorobu,nie o nej "nevediet".
Samozrejme,prijatie choroby nie je lahke pre rodinu,kde este pre samotneho choreho.
U niekoho to trva dlhsie prejde roznymi fazami,ale vediet o tom musi.
Bohuzial....choroby a smrt je sucast zivota. Tazko sa to cita,ale aj tie posledne mesiace,roky mozu byt krasne...mozme si povedat mnoho veci,splnit si sny,ci pripravit sa na odchod....
Prajem vela sil na zvladnutie.

gercakovci
18. sep 2020

@kittykat22 mojej starej mame davali tyzden zivota. Ked ju operovali a videli ze ma metastazy vsade. Mamina ju vzala domov a zila este 7 rokov, spokojna s stastna pri vnucatach.

pseudomonas87
18. sep 2020

@veroni_ba držím vám veľmi palce, určite si po pýtajte aj druhý názor iných lekárov, ved na to máte právo. Ale viete, najťažšie je to prijať. Ja som minule uspavala 8 ročne dievčatko, ktoré prestalo zrazu počítať v škole, zrazu nemohlo, nešlo to. Urobila sa magnetická rezonancia, a biopsia mozgu. Počas operácie sa čakalo na výsledok od patológa, dievčatku vyšiel taky nádor že s rádioterapiou najviac rok života, bez terapie 3 mesiace. Niekedy to bohužiaľ nedopadne dobre. Užívajte si s tatom, čo to ešte ide. Veľa síl.

kittykat22
18. sep 2020

@gercakovci vy ste cela zazracna rodina 😅 sa mi zda. Vsetci maju cca 14 dni zivota, metastazy kam sa pozries, a zrazu su tu dalsich 7 rokov 😂 Mozno si zajtra spomenies na dalsieho znameho ... ci?

nikuska744
18. sep 2020

@zuzik307 možem vedieť ako dlho ešte žil, odkedy sa dozvedel chorobu?

zuzik307
18. sep 2020

@nikuska744 necele 3 mesiace...

gercakovci
18. sep 2020

@kittykat22 robit si srandu z takychto veci. Co si to za cloveka