Rakovina krčka maternice

sirema
19. nov 2016

Ahojte, chcem sa vas opytat, ci ma niekto skusenost s rakovinou krcka maternice, alebo bol v stadiu, ze mu hrozila. Resp. ci sa vam stalo, ze na preventivke boli vysledky v poriadku a o rok na dalsej sa zistilo pokrocile stadium choroby. Dakujem za kazdy prispevok.

lulu369
19. nov 2016

@sirema Ahoj, mojej známej zistili cca 3 roky dozadu rakovinu krčka v pokročilom štádiu, podstúpila operáciu, museli jej vybrať aj maternicu, následne na to liečbu. Dnes je zdravá, už rok chodí aj do práce...

zloba_z_pd
19. nov 2016

Ja mam amputaciu krcka

mary.la
20. nov 2016

Ahoj, ja som na tom tak nejak. Minuly rok preventivka celkom OK, PAP na II.( taketo som mala vysledky zopar rokov), teraz v auguste už III., následná konizácia, histológia zlá, rovno ku onkogynekologovi ... co konkretne by ta zaujimalo ?

sirema
autor
20. nov 2016

@mary.la a co u onkogynekologa? co bude dalej?

lienka1701
21. nov 2016

@mary.la prosím aj si mala nejaké príznaky choroby?či potiaže?dakujem

mary.la
21. nov 2016

U onkogynekologa uz nic moc nove, sla som tam uz s vysledkami z histologie, vysetrila ma klasicky, akurat, ze jej sa to zda byt trosku vacsieho rozsahu ako popisuje patolog a ze v tomto stadiu uz len radikalna liecba, teda chirurgicka, musi ist maternica von. Kedze vzorka na histologiu nebola brana tak, ze by rez bol v zdravom tkanive, bola som na MR, zaroven som si urobila predoperacne a anesteziologa. Popis snimkov z MR trva cca 10 dni, tie mi uz presli, tak uz len cakam na termin a podrobnejsie info ohladom operacie, ako teda a v akom rozsahu. Priznaky ... tazko povedat ... ked som to riesila, ani mi nenapadlo, ze by sa jednalo o cosi taketo, az teraz s odstupom casu, ked citam nejake clanky, tak sa nachadzam v tych priznakoch ... moj doktor ale tvrdi, ze to s tym nesuvisi ... ale tak, kto uz vie ... proste z jedneho mesiaca na druhy pomerne silna menstruacia, spinenie mimo menzesu, po styku, po vysetreni aj pocas brania ATK ... dlhodobo som mala PAP II a pritomne rizikove HPV, veeelmi casto rozne gynekologicke zapaly, o ktorych som ani netusila, bez obtiazi, inak vytok neustale. Na preventivky som chodila mega pravidelne, hormonalny profil vraj ukazkovy ... ale za posledny rok som sama na sebe videla, ked sa mi zmenila hladina hormonov, nie len pred menstruaciou, velke vykyvy nalad ... netusim, co z toho brat za priznaky, ale nakolko ucim, vsetko som poctivo riesila, proste sa mi nedalo od deti behat kazdu polhodku na wc, lebo bolo toho fakt vela, take faux pas som si nevedela predstavit 🙂 posledna ATK mi menzes upravila, bola nejaka nizkodavkova, ale vyhovovala mi velmi, aj na plet a vlasy ...ale teraz ju uz nemozem a cakam ... mate niekto podobne skusenosti? ...

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sirema
autor
22. nov 2016

@zloba_z_pd preco vam amputovali krcok? Aku ste mali hodnotu? Ja som mala este v januari 2015 hodnotu 2-3a, gynekolog mi na to vtedy dal dake lieky a viac neriesil, teraz v januari mi robili cytologiu, ale len tou klasickou metodou - bez priplacania, a vyslo mi, ze je vsetko v poriadku - som z toho jelen 😒

zloba_z_pd
22. nov 2016

@sirema na konizacii sa zistilo ze rakovina zasiahla okraje krčka mala som 3minus

sirema
autor
22. nov 2016

@zloba_z_pd a teraz je uz dobre? teda uz nemusite absolvovat ziadnu liecbu? vidim, ze cakate babatko, takze uz je asi dobre 🙂

zloba_z_pd
22. nov 2016

Áno chodím už 2roky na ster každých 6 mesiacov a teraz sa musím šetriť lebo nemám krcok aby som skôr neporodila

sirema
autor
22. nov 2016

Tak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne 🙂

mary.la
25. nov 2016

@veronika295 mne brali tu vzorku na histologiu pri konizacii, to vzhladom na Vase tehu nie je mozne, takze ja som krvacala resp. spinila este dost dlho, najlepsie sa opytat doktora. Az potom ma poslali na onkogynekologiu atd. Drzim Vám palce. Ja uz viem vysledok z MR, pojde von len maternica, vajecniky su ok, tak sa aj tesim ... jedna z tych lepsich sprav 🙂 drzte sa vsetky, damy 😉

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sirema
autor
25. nov 2016

@veronika295 drzime palce 🙂 a daj potom prosim vediet, ako si dopadla - verim, ze dobre!

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sirema
autor
1. dec 2016

@veronika295 nemusis sa bat, to robievaju mnohym zenam - a tie dva dni v nemocnici zvladnes a babo tiez 🙂

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbara088
21. dec 2016

Prosim ake ste mali priznaky?

mary.la
21. dec 2016

Ja som ich už opisovala vyššie, ale fakt netuším, či to boli príznaky. Asi najdôvodnejším " príznakom" je až samotný nález cytológie resp. histológie. Bez toho by som ale asi nestresovala, no zároveň bola dôsledná. Ja už mám po, zajtra budú presne dva týždne, som už doma. Rekonvalescencia na jednotku v nemocnici, doma už horšie, veľa vecí už človeka láka teraz pred Vianocami, deti a tak 🙂 Dnes mi potvrdili aj definitívne výsledky operačnej histológie, priebežné boli super aj tie tie konečné sú. Neskutočne ďakujem Bohu, vesmíru a všetkým okolo. Môj nález bol len na tom krčku a ďalej sa to nedostalo, pravdepodobne žiadna ďalšia liečba, ale aj to by bolo OK. Zobrali mi maternicu a dve uzliny, vaječníky nechali. Všetky dámy v podobnej situácii držte sa a nebojte sa, dá sa to zvládnuť. Ak by niekto potreboval poradiť či vypočuť ohľadom tejto témy, rada pomôžem. Krásne sviatky všetkým 🙂

ericka78
29. mar 2018

@veronika295 tak isto som to mala aj ja v deň keď ma prijali ma aj večer prepustili

ericka78
29. mar 2018

Baby už mám jedno predcasniatko .... Som 3mesiace po operácii mala som rakovinu krčka maternice ... Chcem sa opýtať je tu žena ktorá po operácii otehotnela? Odstránili mi aj kúsok maternice ..

lentilkav
29. mar 2018

Pridám aj moju skúsenosť. V septembri som bola na preventivke, zaplatila som si rozsirene testy. Všetko bolo ok. V tomcase som mala babo a kojila som. V máji som dostala prvy menzes, bol dlhy, silný, doslova zo mna vypadavali kusy zrazenin. Išla som na gyndu, povedal, ze ten 1. menzes môže byť horší, ale pre istotu ma pozrie. A potom už začal kolotoč. Hneď ma poslal do nemocnice, jedna operacia z nej zle výsledky s veľmi zlou prognozou. Poslali ma do BA, na ďalšiu operaciu si v ZA netrufali. Vybrali mi vsetko, podstupila som chemo aj radio. Bolo to narocne, malička mala 16 mesiacov. Celé to trvalo takmer rok. Keby nie kamaratov a rodiny bolo by to skoro nemožné. Ale človek vydrží viac ako si mysli. Držím palce všetkým.

lentilkav
29. mar 2018

Este dodávam, ked sa vam čokoľvek nezdá, radšej budte otravne a uzkostlive. Ja som isla na gyndu, lebo som mala vnutorne zly pocit, ze nieco nie je v poriadku.

miskamurinova
3. aug 2018

Idem k vám aj ja po radu mám 18 a v Marci som bola na prvej gynekokogickej prehliadke kde mi zistil že mám ranku na krčku maternice spravil mi cytologicke vyšetrenie ide o to že sa mi celkom pokazila menštruácia. V apríli som ju nemala vôbec prišla mi 2 mája potom znova 29 mája jún som mala menštruáciu nornalnu prišla tak ako malá teraz v júli som mala dostať 24 a ešte stále nič mešká mi 10 dni chcem sa spýtať či je to normálne a či to môže byť aj tou rankou celkom ma to znepokojuje. Pretože 20 mám ísť na hystologiu do Dubnice a doktor na povedal že y bolo dobré keby som mala už po menštruácii ďakujem za odpoveď

jarmila1955
23. okt 2018

@mary.la Ahoj prosím ťa ako sa ti darí mala si ešte dáku liečbu chodíš na pravidelné kontroly? mna čaká zákrok cca za 4týždne teraz idem na MR a na 5CT Aké si mala výsledky po konizácii v ktorej fáze si mala rakovinu ? Upravila si aj nejak stravu? Ďakujem

jarmila1955
23. okt 2018

@lentilkav Aké si mala prosím ťa v ýsledky s tou zlou prognozou ako prebiehali tie chemo aj radio bola si veľmi oslabená Koľko si ich brala a vlasky ti potom po akej dobe začali rásť? Ďakujem

lentilkav
23. okt 2018

@jarmila1955 diagnóza bola leiomiosarkom s mitotickou aktivitou 30. Po 2. operácii sa zmenila diagnóza na adenosarkom, ten je "lepší". Brala som 5 chemo a 25 rádioterapii. Pre mňa bola horšia rádioterapia, chemo som znasala celkom dobre. Vlasy mi vypadali 2 týždne po prvom cykle a začali rásť 2 mesiace po poslednej chemo.

jarmila1955
24. okt 2018

@lentilkav po konizácii si mala aký výsledok myslím aku fázu ti našli aké T.A teraz aj berieš nejaké vitamíny a dodržiavaš nejako stravu?Ďakujem