Ahojte, chcela by som poprosit radu. Som zufala. Mamine zistili rakovinu krcka maternice. Pristup lekara ani nekomentujem, povedal jej, ze je zdrava,o pol roka kontrola. Nastastie sla do nemocnice na kyretaz. Zial, spravanie lekarov je hrozne a naozaj nevieme, kam ist. Objednala sa na gynekologicku onkogoliu, kde zistila, nema ziadne potrebne vysestrenie. Objednanie na ct trvalo dlho. Tam jej nakoniec povedali, ze ju ani nezoberu, lebo nema nejake vysetrenie. Nikto jej nepovedal ake. Nakoniec po dlhej komplikacii zobrali. Isla naspat s vylsedkami na onkologicku gynekologiu, opat takmer ziadne info. Vraj podla ct ide aj o rakovinu hrubeho čreva a je to neoperovatelne. odoporucili jej este ist na kolonoskopiu. Tak sa tam objednala. A tam sme skoncili. Na ake oddelenie sa obrátit? neviete prosím, som zúfala, snažila som sa niečo dočítat, ale nic som sa nedozvedela. Ma íst na chirurgiu, alebo ju tam poslu po tej kolonoskopii, tam ale budu výsledky az o tri tydne.
@quinka zalezi od toho v akom stadiu to ma .. to zistia na tej kolonoskopii a odporucam s anestezou ak sa bude dat.. mala som pacienta ktory mal rakovinu hrubeho creva v zaciatocnom stadiu dr povedal ze ak sa nech operovat tak ma sancu na este dlhy zivot no odmietol.. vydrzal rok...takze radsej operovat ak sa da .. len treba to riesit co najrychlejsie aby to nezacalo metastazovat.. drzim silno palce nech len bojuje
dakujem, len ona ma aj rakovinu krcka maternice, odtial ju poslali prec, ze to je uz neoperovatelne. Vysledky kolonoskopie bude mat o tri tyzden,tak asi ine nezostava, iba cakat na vysledky. Myslela som, ze by ju mali predsa poslat aj na nejaku chirurgicku onkologie, ale niekde, kde jej povedia,ake vysetrenie vobec potrebuje.
dakujem, skusim aj tu stranku liga proti rakovine
@quinka a preco sa neda operovat ta rakovina krcka? Preco ju celu nevyberu zo spodu? Vies kiez by to nebol vas pripad ale doktor ked aj vidi ze to je moc blbe tak nejak prestanu mat zaujem a nerozpravaju casto narovinu.. oni ju poslu na vysetrenia ale oni sa neponahlaju povacsinou .. ale zas nie vsetci cest vynimkam .. mojej babke diagnostikovali minuly rok rakovinu pecene no a ta mala perfektneho doktora a snazili sme sa jej co najviac ulahcit koniec.. tri mesiace to cele trvalo a bolo po vsetkom..
@quinka zožeň jej záverečnú správu - co najkompletnejsiu, s tou treba všade ísť a dopĺňať ju o ďalšie výsledky, treba si zabezpečiť onkológia - neviem kde si - normálne akoby domáceho onko... Posli jej správu s histologiou na klenovu - volaj tam, otravuj. Zapoj všetky kontakty co máš - lekárov, sestry...
Ak je neoperovateľne niečo, hľadaj ešte ďalší názor - my máme výborne skúsenosti s chirurgiou v ruzinovskej - pľúca a onko ústave črevo - ústretoví a milí lekári - len sa tam treba dobiť...
Môj otec prežil s rakovinou hrubého čreva 10 rokov - dovolím si napísať okrem období návratu rakoviny (4x) aj veľmi šťastných 10 rokov. Držím vám palce
shilla23
no povedali jej, ze jej to preslo to toho creva. Povodne tam bola objednana na laparoskopiu, ale podla toho ct jej povedali, ze jej to uz robit nebudu. a to bolo vlastne cele, co sa dozvedela
cakala som, ze ked nie operacie, tak nejake ozarovanie, ale to bolo fakt vsetko, co sa dozvedela. musi cakat na vysledky tej kolonoskopie
dai@
pozerala som klenovu, len tam je viacero oddelenie, ja netusim, kam sa tam obratit.
@quinka odporúčam ti ešte nečakat na štátne nemocnice. Sú nemocnice jde za poplatok ti spravia koleno, cť, mri - čokoľvek za malý poplatok viac menej okamžite, detto výsledky máš rýchlo - napr. Malacky, ústav sv. Alžbety... My sme vždy išli súkromné ak napr. Na kontrole onkomarkery boli zle... Výsledky sme tak mali zo všetkého do týždňa - podľa nich sme potom otravoval lekarov
@quinka pozri si kto sa venuje crevu - ja som vtedy dávno napísala primárovi a jemu som volala - asi na 3ti deň som sa dovolala (volala som od 6tej ráno do noci pomaly každých 10 minút) - p. Primár mi kázal poslať správy a po preštudovaní si ho zobral a operoval ho, detto nariadil ďalšiu liečbu...
@dai kolonoskopiu sice spravia sukromne velmi slusne prijemne s anesteziou co je super, ale akonahle je problem tak potom treba tak ci tak na klenovu ci inde do statnej a tam je to uz bez anestezie 😕 inak strasne co musi clovek riesit, odbornici nekomunikuju spolu, kazdy povie nieco ine, otras .. potom niektory z nich povie kde ste boli doteraz ... no v debilnom zdravotnom systeme sa motali .. casto sa da narazit aj na profika a dobrych ludi co pomozu, ale system ako taky nieco hrozne .. je umenie z toho vyjst zivy a ako tak zdravy "iba" platenim si sukromnych zariadeni, bez nekalych praktik ... a akonahle ide o dieta tak mas smolu, potrebujes detskeho antesteziologa aj na blbe MRko takze si odkazana v ba na jedno statne pracovisko ktore ta ma na haku
@quinka veľmi mi to je ľúto skús na tú lugu proti rakovine držím moc prsty maminke veľa síl, ak sa môžem opýtať nemala žiadne príznaky, keď už je to v takom štádiu, je mi ľúto prustup dr katastrofa
@quinka ja som to pochopila skôr tak že ked jej to prešlo do čreva tak ide o metastázu z pôvodného nádoru, čiže primárny nádor by mal byť len jeden- rakovina krčka maternice. Je veľmi malá pravdepodobnosť že by išlo súbežne o 2 rozdielne typy rakoviny....dobrá je aj stránka www.npop.sk tiež tam bola dobrá poradňa, skús si tam zavolať - myslí že p.Valachová sa volala tá pani čo viedla poradňu a preposielala otázky onkológom..... Sú typy rakovn napr.rakovina plúc ktorá keď nie je zistená v I.-II.štádiu tak je už neoperovateľná. Zrejme ide už o IV.štádium s metastázami. Tam je na zváženie či vôbec podať chemoterapiu, lebo žiaľ v týchto neskorších štádiách priebeh skôr urýchli......Takže je to na zváženie či chemo alebo skôr alternatívne posilňovať imunitu-inak onkológ alebo alergológ vie predpísať Polyoxdonium - najsilnejší imunostimulan-vedia predpísať injekcie cez net som kupovala aj vo forme tabletiek od firmy čo to z Ruska dovážala na Slovensko.Ak by mala mamina bolesti, nájdite najbližšiu ambulanciu na liečbu bolesti(algeziológ myslím) - predpíšu morfiové náplaste - stačí ak tam pôjde niekto z rodiny so správou z onkológie
@bobricek1979 praveze vobec ziadne. ani jeden z priznakov rakoviny hrubeho creva nema. Mala vsak krvacanie uz po menopauze, genykolog jej spravil nejake vysetrenia, povedal, ze je zdrava a ma prist o pol roka na kontrolu. Mamina vsak s tym isla do nemocnice, kde jej pri kyretazi zobrali vzorky a zistili, ze je to zhubne.
@mogaa dakujem, skusim sa obratit sa aj tam. Mamina praveze nema vobec ziadne priznaky.teda zistili to na zaklade krvacania po menopauze, kde jej dokonca lekar povedal, ze je zdrava a ze staci ist o pol roka na kontrolu. ale nedala sa, isla s tym do nemocnie a tam jej zobrali pri kyretazi vzorky.
@quinka bože no je to sila, ale verím že sa dá ešte niečo robiť a to v čreve ja na milión percent už?
@bobricek1979 podla ct ano, uz len cakat na vysledky, len tri tyzdne a to ma termin na nu az na konci tydza, na ct mala cakat dva mesiace. fakt toto zdravotnictvo cele zle
@quinka takže z histológie vyšlo rakovina čreva alebo krčka maternice? Rakovina vzniká že na jednom mieste sa začnú rozrastať a zhlukovať chybné bunky - vznikne primárny nádor....Neskôr tento nádor vypúšťa rakovinové bunky do celého tela - vznikajú dcérske nádory - metastázy....Mamina sa musí objednať u onkologa so špecializácou podľa toho čo vyšlo z histológie....Predpokladám že mamina vymenila gynekológa, nech sa ho spýta na koho sa ďalej obrátiť....Dovtedy posilňovať imunitu piť čaje anonna alebo vilcacora, treba skúšať prírodné prípravky....
@quinka skús napísať na túto stránku je tam poradňa gynekológa - radil tam aj pri rakovine krčka maternice - len mu napíš na koho sa obrátiť príp.čo z prípravkov energy ti odporučí(teda pozri si čo ti mapíše je to len jedna z možností), hlavne mu naoíš odkiaľ mamina je .
@meluela áno, systém je strašný... My mame v rodine žiaľ rôzne rakoviny a vždy to stojí strašne veľa síl nájsť tých správnych odborníkov, to správne riešenie (ak existuje)
Co sa mne osvedčilo je naozaj len rozchodiť siete a byť nenormálne aktívny, volať. Otravovať, hľadať, pýtať sa, spochybňovať, tlačiť... Určite neckata, nespoliehat sa na 1neho - nám toľko lekárov povedalo že není šanca a my sme ju našli, že sa už nemáme snažiť a po snahe sme boli úspešní.
Jasne ze niekedy žiaľ tie riešenia ešte nie sú... Ale teda ja žijem podľa hesla - pokiaľ dýcham, dúfam....
ja osobne by som odporúčala,ak má človek peniaze, tak objednať sa v OUSA v Ba. Tam sú fakt odborníci a jednajú s človekom fakt na úrovni. Ja som tam bola ako samoplatca pred dvomi rokmi na preventívke, ale takej, že ma pozreli od hlavy po päty a tonie že som niekde čakala, oni ma sami naháňali, že ešte ste nebola tu, podte sem. O pol jedenástej som bola vyšetrená na všetkých možných oddeleniach. EKG,mamo, usg, ušne ,očne, kožne, krčné...
@mogaa z histologie vysla rakovina krcka maternice. na základe toho sa aj objednala u onkogynekologa. mala u neho aj termin na laparoskopiu, isla este na ct pred operaciou. ale ten onkogynekolog ju poslal na kolonoskopiu, vraj podla ct to ma aj creve. viem, ze pisem asi zmatocne, ale tie info, co nam dali, su fakt slabe. ale popravde, nevieme dalsi krok, ked bude mat vysledky aj z kolonoskopie. Keby slo o metastazy, tam by sa si nerobila kolonoskopia. vobec sa v tom nevyznam
@quinka tak mamina onkogynekológa už má - ten stanovuje ostatné vyšetrenia a podľa výsledkov navrhne liečbu. Najskôr potrebuje zistiť kde všade sú metastázy. Ak objavili niečo v čreve, tak kolonoskopiou sa odoberie vzorka a znovu sa čaká na výsledok z histológie. Teoreticky to môže byť ďalší druh rakoviny(veľmi málo pravdepodobné,ale nie nemožné), ale môže to byť aj dcérky nádor z primárnej rakoviny(metastáza). Iná liečba je pri skorších štádiách a iná keď už sú metastázy(to už je pokročilé štádium).
Liga proti rakovine ma na svojej stránke poradnu. Skus sa im ozvat