Ahojte. Som psych pacient. Dlho predlho sa liečim na ťažké depresie. Každý odporúča aj psychoterapiu. Na čo je to dobre keď ja kecam a kecam len aby reč nestala a odbornik len kuka a kuka a nepovie ani slovo. Nevidím tam tu “terapiu”. Ja mám veci už uzavrete. Keby odbornik dal aspoň návod čo a ako robiť, ale to môžem chodiť sa vypravat aj do lesa a dozviem sa to iste. A keby som aj staré krivdy vyrypala, akurát by mi bolo na hovno a nič to nepomôže.
@yollanda mne pomohlo si nájsť na nete zahraničné zdroje, nájsť ľudí s podobnou situáciou a riešeniami, je to častokrát lepšie, prečítať si knihu ako čakať, že to prerozpráva odborník na 30tich sedeniach.
A co spôsobuje tvoje depresie? Kde to ma koreň, co su tie veci, ktore ta potápaju? 😊 Vieš ich pomenovať?
Nie každý terapeut je aj kvalitný terapeut. Tiež mám zlé skúsenosti.
Môžeš skúsiť ísť na stretnutie sem:
https://dusevnezdravie.sk/projekt/klub-nezabudk...
Môžeš stretnúť ľudí, ktorí si prešli podobnou skúsenosťou a čerpať inšpiráciu.
Hľadaj iného.
@personality samostatne, skupinové. Len mi to nervy rozdrasalo a hovno pomohlo
@yollanda koľko máš rokov?
@personality 41
@personality mám skvelého muža aj deti. Mám sa dobre, ale zevraj nemám spracované veci z minulosti, preto ma prenasledujú úzkosti. Ja momentálne problémy nemám, ale mna nikto nechápe. Áno, bolo zle, je to za mnou chvalabohu a nechcem sa v tom rýpať.
Každý terapeut len cumi na mna a ja som jak makový mlynček. Nič , ale absolútne nič mi to nepomohlo
Bola si u skutocneho psychologa alebo nejqkeho pseudo kauča? Niekoho kto si urobi kurz, velku reklamu na socialnych sietach a hovori si psycholog? Ak si bola u 10 skutocnych psychologoch tak prepac, ale problem nebude v nich. A nie, este nikdy som nepocula o terapii kde len ty rozpravas, to je pekna blbost.
Ja som mala očakávania, že mi niekto poradi, dá mi návod ale hentak “terapeutovat” by som veľa aj ja
@yollanda aj ja som bola u dvoch
@yollanda mám z teba vyslovene zlý pocit ☹ každá psychohygiena, práca s terapeutom - je o chcení klienta.. nie tvojho terapeuta - ale teba ... ty musíš na sebe pracovať a ty musíš v sebe hľadať odpovede na otázky - psychoterapeut ti len pomáha sa s nimi vysporiadať ... sama píšeš, citujem: "je to za mnou chvalabohu a nechcem sa v tom rýpať" - no, zjavne to za tebou nie je ... a že ty čakáš nejaký návod? no, takéto návody NEEXISTUJÚ ...
normalne by som sa opýtala, ze co len cumi a ci mi na to aj niečo povie. Prečo sa neozves? Viem ze to nerieši tvoj problém ale stve ma, že to tak je. Su to nie lacné služby a nechápem kde je výsledok. To uz mozes ist rovno za farárom alebo do krcmy plakat barmanovi. Fakt otras toto.
@barborachors prosímťa, nepíš o veciach o ktorých nič nevieš ... je mnoho rôznych terapeutických postupov - a je na tebe, aby si našla ten najlepší pre teba ...
@yollanda možno by ti viac pomohla kamarátka, ktorá by ťa vypočula a trochu vlastného kľudu, aby si si sama urovnala myšlienky a rozhodla sa, akým životným štýlom chces pokračovať.
Ahoj,písala som ti IP.🙂Skús
@yollanda ja len ze ta chapem... 2x som absolvovala terapiu, nepomohlo. Mala aom presne ten isty pocit co ty, ze len rozpravam a rozpravam ale naco? Obrat sa na Boha, zacni chodit do kostola, doveruj mu. Uvidis ze najdes pokoj a ukaze ti riesenie.
A koľko si mala sedení?