Protikvasinková diéta

vanilka83
14. feb 2021

Ahojte drzali ste niektoré tuto dietu? Ako dlho? A pomohlo vam to? Ako dlho vam bolo po nej dobre? A co ste vlastne jedli lebo kazdy pise niečo ine pritom ta najprísnejšia dieta hovori ze sa vlastne moze jest len a len zelenina a strukoviny. Sladke nejem od silvestra. Laktozu a lepok kvasnice a med tak isto asi 3 tyzdne a je to ovela ovela lepsie ale zapal tam dole je stale nejaky sice slaby ale je. Aké lieky vam na to zabrali od gynekológa. Ďakujem moc 🙏

bona1393
15. feb 2021

Lieky zaberali iba čiastočne, potom sa to stále vracalo. Mne ako na močové cesty tak aj na kvasinky zabral oregánový olej a extrakt z olivových listov. S protikvasinkovou diétou nemám osobnú skúsenosť, ale čo som čítala sa názory ľudí líšili

bororka
15. feb 2021

Ahoj, mne pomohla. 1.x som mala 3 roky pokoj a naposledy skoro rok. 1.x som tu najprísnejšiu držala cca 3 mesiace. Odporúčam ti knihu Candida od Andrzej Janus. Jednotné info, vysvetlene co ako funguje. Ake doplnky budeš potrebovať, čo jesť a podobne.

vanilka83
autor
15. feb 2021

@bororka ahoj ano mam ju ďakujem ale co si vlastne jedla iba zeleninu? Len ta kniha sa mi zda komplikovana nie su tam jednoznacne postupy co pri vaginálnej mykoze robiť dietu drzim prisnu uz dlho a zatiaľ nic moc stav sa zlepšil ale teda stale je 🙄

lemra
15. feb 2021

Držala som ju asi 3 tyzdne potom som zjistila ze som tehotná a radšej som prestala.pomohla len som spravila jednu chybu .nemajú sa jesť cukru cize ani sacharidy čo je múka.môžeš jesť mäso ak nie si vegetarián a zeleninu.takto neje ani ovocie.Mne ešte pomohol oreganovy olej,ale to nemôžu tehotné a chlorella.teraz keď sa ešte občas vráti mykoza dám hneď oreganovy olej a zaberie.ten sa je pár kvapiek denne,len riadne stipe.

marrilyn
15. feb 2021

Ja som sa s tym trapila niekolko mesiacov, zacalo to ako zapal sposobeny ecoli, no tie bolesti, co som pri tom mala, neprajem nikomu, ani sediet som nemohla. Vsetkymi tymi liekmi sa mi uplne narusilo prostredie v posve a zacal boj s mykozou. Uzivala som oreganovy olej, nasadila probiotika tabletky aj probiotika do posvy, po tych sa mi vzdy na chvilu ulavilo. Jedla som vela mliecnych produktov, hlavne acidko a biele jogurty. Uplne som vylucila vsetko v com bola muka (dokonca ak som obcas kupovala udeniny, tak len bezlepkove), nejedla som ani prilohy skrz sacharidy a ani ovocie (neskor len nejake kyselsie druhy). Vydrzala som asi pol roka, schudla 10 kg, zbavila sa mykozy a odvtedy mam pokoj. Bolo to asi pred 3 rokmi.
Za normalnych okolnosti by som taku dietu nevydrzala, ale tie bolesti a problemy ma donutili prekonat sa.

bororka
15. feb 2021

@vanilka83 Minulý rok 3 týždne iba zeleninu, nakoľko sa mi mykoza opakovala 3x po sebe. Príloha čierna ryža, ražné cestoviny. Minimum soli. Najviac som sa venovala doplnkom a myslím, že tie spravili najväčší zázrak. Nakúpila som všetko čo tam bolo odporúčané 😅 Skúsim nájsť to dávkovanie, nech to nemusíš čítať.

bororka
15. feb 2021

@vanilka83 Prepíšem ti to:
9mesiacov v plnych davkach potom
12 mesiacov odpor. Od výrobcu

Chróm 100-200ug/ večer, resp. Keď je chuť na sladké
Kremík /praslicka rolna čaj 1x denne
Magnézium ionizovane 1 - 3x denne 130-140mg/keď sa predávajes, si ospala/
Zinok 1x večer 20-30 mg
Selén 1x večer 100ug 2x para orech
Lecitín 1x 1200mg/deň
Ľanový olej 3-5 Lyžíc denne/ na šalát to hoď
Echynacea purpurea/ na imunitu
100% extrakt z grep. semien do vody/ musíš poriadne hľadať, lebo väčšina je zriedena forma/
1 až 3 deň 3 kvapky denne
4 až 10.den 5 kvap. 2x denne
11. až 28 deň 5 kvapiek 3x denne
Potom 3 kvapky 3x denn
Cesnak tablety podľa výrobcu
Probiotika do čriev
Rýchle odkyslenie = 1/2 pohara cit. šťavy, resp. 1 žltý grep
Vag. probiotika týždeň pred MS, nakoľko po ovulacii sa meni prostredie vo vagine

Snažila som sa ti to okresať, nakoľko ja som nakúpila všetko a veľa vecí som vyhodila. Nedokázala som to zjest a vypiť. Toto je to do čoho by som určite išla a do mesiaca uvidíš výsledok. Pokiaľ by si to chcela skresať, úplnú prioritu by som dala cesnaku, grep. semenam, probiotikam dole a do brucha, magneziu a zinku.

vanilka83
autor
15. feb 2021

@marrilyn to je zvláštne ved pri kvasinkovej diete sa mliecne a laktoza vobec neodporuca ba sa ma uplne vysadit ale super ked pomohlo a maso si jedla?

vanilka83
autor
15. feb 2021

@bororka ty si zlata ďakujem ved knizku mam ale nejak som ju nepochopila asi tolko tabletiek asi nedokazem pozut boze denne a 9 mesiacov???? Ved to su všetko umeliny a chemia ja to nechápem no ak nepomoze nic asi to skusim

bororka
16. feb 2021

@vanilka83 Dokážeš, ver mi. Je na konci život bez mykozy, stoji to zato. Nájdi si doplnky na prírodnej báze ako swiss. Laktózu môžeš pridávať, ale časom. Aj chudé mäso. Časom sa ráta po 3 týždňoch, mesiaci.

vanilka83
autor
16. feb 2021

@bororka ďakujem ti a ty si bola fakt 3 tyzdne len cisto zelenina ta cierna ryza a razne cestoviny? Ani kase polievky kava nic? Ale ved si pisala ze ti to prvy krat vydrzalo 3 roky a potom zas si musela drzat a vydrzalo 1 rok to je uplne na nervy ze clovek si vytrpi dietu a aj tak sa to zas vráti. A teraz momentálne si ako na tom? Ješ sladke? Das si vino? Ci nic ani mimo diety?

vanilka83
autor
16. feb 2021

@bororka momentálne som na takejto strave uz dost dlho asi mesiac a pol-zelenina, z ovo len jablko obcas a banan max po 1 kuse, kase na ranajky ovsena, cirok, z hnedej ryze do toho orechy semienka oleje a 1 z toho ovocia, kava čierna bez cukru, voda, lapacho caj, matovy caj, roibos, maso si dam obcas a rybu, hneda ryza, polievky zeleninove, chlorella a zelezo, ume ocot do vody rano na lacno, salaty a nasla som v lidly celozrnny chlieb bez cukru lepku vajec muky kvasnic laktozy tak ten si davam obcas s maslom a cesnakom alebo avokadom a citronom. Moze byt ci? Lebo kavy sa ja neviem vzdat mam 2 male deti 😭😭😭

bororka
16. feb 2021

@vanilka83 Aby si pochopila. 1.x sa mi každý mesiac mykoza opakovala asi 3 roky v kuse. Potom už aj viac x do mesiaca. Skúsila som všetko a nič nezabralo. Môj životný štýl je ciga, káva, víno. Vtedy už som bola zúfalá, lebo som sa nechodila kúpať, tanga ani neviem co sú a všetky tieto veci, čo sa docitas vsade. Našla som tu diétu a skúsila som to na 120%. Držala som ju asi viac ako 2 mesiace. Žiadna káva, ovocný čaj, cukor žiadny, alkohol 0, ani deci vína, ovocie 1.po 2 mesiacoch aj to len žltý grep a potom postupne pridávať. Bielkoviny max. Acidko po 2 mesiacoch. Akože vyhladovala som tu kurvu, a vydržalo to do min. roka. Prišla tak, že som mala celý mesiac mykozu

bororka
16. feb 2021

@vanilka83 Nevedela som dohladat to podla coho som isla vtedy a už som nechcela tak extra drasticky. Tak som išla podľa tej knihy. A vrátila sa po roku. A áno, pila som za posledný rok, aj kávu aj tvrdé aj víno. Jedla som všetko. Dostala som takú sajbu, že som zjedla kilo tofife a nič 😂😅 Ale od septembra som vysadila doplnky, plus som bola na umelom oplodneni, tak moje telo rozhadzali aj hormony. Podľa môjho názoru je to udržateľné, len netreba polavit s doplnkami.

bororka
16. feb 2021

@vanilka83 Ono ide o to, že máš ako keby prekysleny organizmus. A musíš sa zbavit vecí, co ho prekysluju. Nieje to navždy, len pokiaľ dosiahneš stred a potom s tým pracuješ. Dáš si kávu, tak nato 0,5l h2o s citrónom. Banán vysad uplne, daj si ten grep. Síce má cukor, ale aj odkysluje. A určite si kúp ten cesnak a grep. semienka. To je zázrak. Ono čo najviac surovej stravy. Inak z toho čo píšeš, to vyzerá ok. Len napr. pokiaľ robíš vývar z mrkvy, tá ma extra cukru potom. Viem, že to vyzerá náročne, ale sú to cca 2 mesiace driny a potom len udrzujes. Kúp si doplnky, a určite to pôjde a cez leto si dáš niekde Aperol Spritz s úsmevom na tvári 🙂

tatisna
16. feb 2021

@vanilka83 mne na kvasinky pomohla jedine dieta, ale cca pol roka som musela držať. No nie az taka prísna, len som nejedla nič co by malo sladkú chuť. Žiadny cukor do kávy, koláče, cukríky, lekváre, sladké jedlá, nič. Zabralo to na dosť dlho, potom som sa k cukru vrátila v tehu a odvtedy stále keď cítim niečo dole, prestávam jest cukor a dávam si veľký pozor na stravu. Zatiaľ to funguje...

ziarifka
16. feb 2021

@vanilka83 držala som protikvasinkovu diétu 2x. Vždy pol roka, z toho 3 mesiace tu najprísnejšiu. Kvasinky sa stále vrátila. Postupne som zo života vyradila chémiu - používam látkové vložky, bavlnené nohavičky, recyklovaný toaletný papier telo si sprchujem iba čistou vodou, raz za týždeň olivovým mydlom (intímne partie iba vodou), periem v Yellow blue. Odvtedy som kvasinku nemala, bez ohľadu na to, koľko sladkého, múčneho a sacharidového zjem. Predtým som mala kvasinku prakticky neustále.

ziarifka
16. feb 2021

@vanilka83 pre predstavu doplním čas: s kvasinkou som sa trápila vo veku 16-26 rokov, diétu som absolvovala vo veku 21 a 23. V 26tich rokoch som vylúčila chémiu a som 4,5 roka čistá.

marrilyn
16. feb 2021

@vanilka83 maso ano, ale ako prilohu jedine zeleninu. Mliecne som jedla hlavne kyslomliecne produkty, kvoli probiotikam. Neviem, ci mliecne treba vyradit, ci nie. Mne to takto pomohlo

vanilka83
autor
16. feb 2021

@ziarifka ďakujem no presne robim to co aj vy tiez ma to napadlo vysadit celkovo chemiu zo zivota... Uz veľmi dlho vlozky ionove, tampony bavlna nechlorovane, papier toaletak len cisty biely, tam dolu iba čisto vodou sa umyvam, sprchac len prirodny eko, jar, mydlo na ruky tablety do mycky len eko a prirodne, gatky len bavlna dokonca preferujem bezfarebne. Nelicim sa vobec, zeleninu citrony preferujem bio. Tiež uz periem len v tom yellow blue. Takze sa fakt snazim ale ono sa to vsetko dieta aj vseliake doplnky vyzivy odrazilo len na začiatku pomohlo to velmi vyrazne ale teda stale sa toho nemôžem zbavit jednoducho ma stale nonstop svrbi idem uz z toho zosaliet a staram sa pri tom o dve male deti je to na slucku uz 😭 no bola som u homeopatky v pondelok takze sa to nejak zlepsuje uvidim dufam a verím ze to zvládnem dakujem pekne 🙏

vanilka83
autor
16. feb 2021

Ďakujem vam vsetkym dievcata veľmi pekne vdaka fakt za kazdu radu lebo som uz zufala a schopna vsetkeho 🙏

vanilka83
autor
19. feb 2021

@ziarifka prosím ta vies mi napisat co všetko si jedla pocas tej prisnej diety vtedy? Lebo som z toho trosku zmetena vsade pisu cosi ine ja mam teraz mykozu mesiac v kuse uz sa to neda vydrzat uz neviem co robim zle preco ta dieta nezabera nejem laktozu lepok bielu muku cukor med kvasnice sladkosti a z ovocia len obcas jablko alebo banan. Ďakujem moc! 🙏

vanilka83
autor
19. feb 2021

@bororka ďakujem ti no mne sa zda ze toľko tabletiek keby som brala(hoci sú to len vitamíny a aj keby boli neviem ake super prirodne a kvalitne) by som mala z tolkych kapsul ešte viac prekysleny organizmus, tabletka ci kapsula vsetko je to v nejakom lestenom obale alebo povrchu a z niečoho sa tie kapsule skladat musia. Niekde davno som citala ze prekyslenie nezmizne ani po prisnej diete a dlhodobej zmene stravy, ze k tomu treba jest este nejake zasadite doplnky lebo prekysluje všetko voda z vodovodu ktoru pijeme, stres, lieky ktore jeme, kysle dazde,takze aj poda je kysla.... No horor.

bororka
19. feb 2021

@vanilka83 Jasné, choď podľa toho ako to cítiš. Mne to pomohlo, ale je to len moja skúsenosť. Neskúsiš, nevieš. Tak to beriem ja 🙂

ziarifka
19. feb 2021

@vanilka83 jedla som viac menej iba obed a večeru - obed mäso, večera vajíčka. Príloha zelenina varená, dusená, šalát. Jedla som ale veľmi veľké porcie. Som zvyknutá neraňajkovať a jesť až obed, ale cez deň od hladu trochu kefiru alebo pár mandlí. So sebou som nosila v kabelke zeleninu nakrájanú na kúsky a mandle, ako núdzovku. Nie som kreatívna na varenie, nechcelo sa mi nič vymýšľať.

Ešte poznámka k tomu, čo si písala o vylúčení chémie - biely papier je bielený chlórom, ktorý škodí. Namiesto toho skús nejaký "škaredý" hnedý recyklovaný, najväčší lowcost. Rovnako tampóny aj neviem aké drahé bio eko mne vždy robili problém. Tie som musela škrtnúť zo života.

vanilka83
autor
19. feb 2021

@ziarifka ok super dakujem pekne 😁

vanilka83
autor
23. feb 2021

@ziarifka
@bororka
@marrilyn
@tatisna ja neviem babeny ale ja som asi nejaka vadna mne ta dieta nezabera vobec asi si to uz hodim. Jem len zeleninu, rano kasu ovsenu alebo psenovu, chlieb bez cukru lepku muky kvasnic laktozy, zeleninove polievky, salaty, hnedu ryzu. Pohanku a sem tam strukovinu. Maso si dam raz za týždeň kuracie alebo morcacie. Jablko obcas. No ja mam nonstop mykozu. Svrbi to strasne hlavne rano a stipe ked sa umyjem je to trosku lepsie ale stale cervene cele ako v plameni. Lapacho caj som pila skoro dva mesiace nonstop kazdy den liter a nic. Aj oreganovy olej som pila mesiac a nic. Uzivam asi mesiac a pol chlorella a zelezo a nic. Stale nevidim svetlo na konci tunela 😭😭😭 Jem vela kurkumy cesnaku cibule zazvor a stale nic. Uz si umyvam aj zuby po kazdom jedle a uz aj skrabkou jazyk proti povlaku ale ten je tam furt stále biely ako sneh. Cukor med a sladke som nevidela uz od noveho roka.

vanilka83
autor
23. feb 2021

Mykoza nonstop asi mesiac uz v kuse

ziarifka
23. feb 2021

@vanilka83 no, prvá fáza je bez sacharidov, čiže vylúčiť chlieb, ryžu, obilie (pohánka, ovsené vločky, pšeno). Aj strukoviny majú veľa sacharidov. Síce ješ zdravo, ale rozhodne to nie je protikvasinková dieta prvá fáza, ktorá má kvasinku vyhladovať.

bororka
23. feb 2021

@vanilka83 súhlasím so ziarifka. A doplnujes aj probiotika?