Ahojte.Som zhruba 2-3 týždne po operácii žlčníka.Bolesti už nemám,žlč.diétu dodržiavam ale trápi ma jedna vec.Ide o to,že ešte pred operáciou ma trápili črevné problémy.Kritické to je ráno po zobudení nalačno.Neraňajkujem a predsa musím ísť na velkú 3-4 krát.Stolica je niekedy normálna až na druhý a tretí krát už nie.Vyzerá ako blato ,niekedy zapácha,niekedy v nej sú nestrávené zvyšky jedla.čo som ešte začala pozorovať je hlien,ktorý niekedy vyjde spolu so stolicou.Potom na to že vela moc nezjem počas dňa ,tak je stolice vela,a niekedy sa stane že stolice je málo .Jem zeleninové polievky,kur.mäso,ryžu,zemiaky,cestoviny .Biele pečivo nejem a ani mliečne výrobky.Zjem aj presnidávky s bebe keksami-tie s červeným obalom.Ale čo ma ešte najviac trápi je to,že moja váha je vlastne podváha.Som vlastne za tri roky schudla 20 kíl.A to je sakra extrém,kedže moja výška je 153cm.žlčník mi nevybrali celý pretože bol v dobrom stave ,len vybrali mi kamene.Začínam sa obávať,že to môže byť niečo horšie.Napr.celiakia nakolko mám ešte aj nepotvrdená intoler.na laktozu.Všetko sa predtým začalo zápchou a odvtedy mám takéto problémy.Viem,že som mala vtedy aj problémy s pleťou,a teraz už nemám.Na wc chodím aj po jedle.A niekedy aj večer.Myslela som si,že to mám zo žlčníka,no ani po operácii to neprešlo.Ja viem,že 2-3 týždne je málo na to,ale predsa mi tu niečo nesedí.Tak sa chcem opýtať ,že či niekto nemá s týmto skúsenosti?
@romana160 gastro a kolo si uz mala?
@schatzinkaschatzinko Vyšetrenie na gastre mám.Myslím tým hadicu do žalúdka.Kolonoskopiu nie.
@romana160 a kde vyberaju iba kamene a nie zlcnik cely? Celkomma to zaujima, aj mna nahovaraju na operaciu hoci problemy nemam. Zatial odolavam, lebo sa bohim operacie aj stavu po nej.
@evinqua Aj keby mi vyšla intoleran.na laktozu čert to ber,to by problém nebol,pretože ja moc mlieko nemusím.Ale o to horšie by bola tá celiakia.čítala som o tom síce že tam je obmedzenie,no len neviem ako to vlastne je.Vraj lekár predpisuje tie bezlep.výrobky,ale tam je problém aj s tou diagnostikou celiakie.Môžu ju ale aj nemusia zistiť z krvi a ešte tam spadá biopsia.A tá že je vraj hlavná.A vraj dávajú aj na tie bezlep.výrobky nejaký príspevok.No bude to zaujímavé...
@simsalabim Neviem odkial ste.Ja som z Trenčína ale mne to robili v Ilave.No takto ešte.Ten žlčník vám oni nevyberú celý len preto,že sú tam kamene.žlčník oni nechávajú ohladom toho v akom stave je.Ak je velmi poškodený,musí ísť preč.Ak je v dobrom stave ,nechávajú ho,pretože tam je nábeh ako to už aj bolo niekde spomínané nábeh na rakovinu hrubého čreva.A to nechcem strašiť,ale bude na tom čosi pravdy.
@romana160 ja som z BA. Ale vsade som citala, ze zlcnik sa vzdy vybera cely, preto som prekvapena...
@simsalabim No to aj ja som čítala o tom,dokonca mi to povedali aj v nemocnici ked som tam bola ale ked zistili v akom je žlčník tak mi ho nechali.Iným čo viem ho vybrali.No ako vravím,záleží to fakt od toho v akom stave je váš žlčník.Ak je v dobrom,zoberú vám len kamene,ak je v zlom zoberú vám celý žlčník.Mne to robili laparoskopicky.
@romana160 no to je fakt zvlastne... lebo fakt nikde o tom nepisu, ani na zahranicnych strankach. Iba o rozbijani kamenov, co sa u nas este nerobi.
@romana160 zacni hladat dobreho gastroenterologa. potrebujes test na celiakiu pre istotu a urcite aj kolonoskopiu ci nemas polypy v hrubom creve alebo zapal. taketo problemy ma fakt vela ludi a vobec sa nezlepsuju a lekari nijako nepomozu. staci pozriet skupiny na fb, kde maju ludia podobne problemy roky. vyzera to na syndrom drazdiveho creva minimalne, kym nemas krv v stolici.
@romana160 zbytocne robit doma test na celiakiu, ked aj tak bude treba zajst na gastro a vylucit/potvrdit to lekarom a nechat skontrolovat creva kolonoskopiou. ziadne domace testy vseobecne nie su moc spolahlive. mne teraz v tehotenstve konecne potvrdili ulceroznu kolitidu, lebo po 7 rokoch chodenia na gastro, som sa konecne nedala odbit, ze mi nic nie je. hnacky prevladaju denne vacsinu roka.
@romana160 Mna by zaujimalo op sprava. Vybrat kamene zo zlcnika a nechat zlcnik je zvlastne. Pretoze sa tam kamene budu zase tvorit. Cize mi to pripada velmi cudne. Ked Ti robili gastro zobral aj vzorku zo zaludka a tenkeho creva? Ak ano,je dolezite vediet vysledok, ci mas helikobaktera a ci zistili celiakiu. Potom ako vravim treba koloskopiu a este urcit elastazu a calprotectin v stolici. Plus labak. Nie je to ziadna veda
@simsalabim žlčník vyberajú celý
@romana160 ešte skúste test na Helikobaktera. Mne vyberali žlčník 03/2018. Po 5 mesiacoch som mavala záchvaty ako keby žlčníkove. Zistili mi Helikobaktera, laktózovú intoleranciu a hraničné hodnoty Histamínovej intolerancie.
@nenullienka ved ja viem! Ale
@romana160 hovori, ze jej zlcnik nechali, co mi pride divne. Lebo viem tak, ze sa to nerobi...
@schatzinkaschatzinko No bohužial,je to tak ,že tie kamene mi vzali ale žlčník nie.áno je to divné,ale tiež som nad tým uvažovala,lebo som vedela ,že tie kamene sa môžu aj dalej tvoriť.Ja si myslím,že je to asi preto aby mala tá žlč kde odtekať,pretože vám ked vezmu celý žlčník automaticky tá žlč bude stekať do čreva.Ked mi robili gastro tak nie nebrali mi zo žalúdka vzorku a ani z ten.čreva ,pretože nemala som robenú kolonoskopiu.
@simsalabim aj mne je to divné. Lebo naco taká operácia
@romana160 pocuvaj. Toto cele je divne. Ak chces, posli mi spravy, nech sa na to pozriem. Toto je pripad pre svetovu Literaturu. Dalsia vec je ze vramci gastroskopie sa pozera aj cast tenkeho creva- kde sa beru vzorky na vylucenie celiakie a ma sa aj v zaludku ma helikobaktera.aspon u nas je ten zaludok standard. Tu nehypotezujem, to tak je. Chod ku nejakemu normalnemu gastroenterologovi. 20 KG minus je sialene vela a pisti po vysetreni. Ale robit op zlcnika ked ma niekto hnacky bez koloskopie, bud sa uplne vybodli na anamnezu alebo uz neviem.
@simsalabim ani mne sa to s tym zlcnikom nezda .. ja som mala jeden kamen a siel von, nebol ani podrazdeny, len kamen bpl velky, dok hned hovoril, ze vybera sa zlcnik, nie kamene .... ostavaju len zlcovody. myslim si, ci zakladatelka nepochopila zle lekara ....
@romana160 co sa tyka tvojich problemov - no len smer lekar.
ja len ze celiakia nie je problem, bezlepkove vyrobky su dnes v pohode dostupne, bezlepkovych muk habadej. kazdy lepsi obchod ma aj bezlepkove pecivo a biobchody uz upkne bezme. z bezlepkovych muk (makova, lanova, mandlova, kukuricna, ryzova .... ) bezne varim a peciem aj nam doma.
@schatzinkaschatzinko Je to možné,že to lekári odflákli .No správy ti nepošlem ,no nie že si budete myslieť že si z vás robím srandu,ale čo som sa pozerala do správy,tak ani zmienka o tom,že by bol žlčník vybratý,iba anamnéza,epikríza,liečba .Operácia-laparoskopická cholecystektomia.No na gastre ked som bola tak to sa lekár len domnieval,že moje problémy súvisia so žlčníkom.Myslela som si to aj ja.A inak poznám pár ludí,ktorím tiež vyberali len kamene a žlčník nechali.Bohužial...
@romana160 ale cholecystektomia = laparoskopické odstránenie žlčníka. Nie len kameňov. Evidentne ti vzali celý žlčník.
@nenullienka tak sa ospravedlňujem,pretože do názvov sa moc nevyznám.Lebo najprv som si myslela že len kamene mi vzali .Ale žlčovody boli bez obštrukcii.
@romana160 klasika.. nikto nic neodflakol, len si to doplietla. Spravy mi posielat nemusis , chcela som Ti len pomoct. Je smutne, ze ani nevies, co Ti robili. Moje odporucanie je hore, co treba doriesit. Viem o com hovorim, robim to denne. A ked sa vyberu kamene, tak sa nevyberaju zo zlcnika, ale zo zlcovodu vysetrenim, co sa vola erc. Cize miesas hrusky s jablkami. Ziadny pripad pre svetovu literaturu.😂👌🤷♀️
@schatzinkaschatzinko Dakujem.Možno mojou chybou bolo že som sa neinformovala o tom,či mi ho vzali celý alebo nie.Inak dakujem,že ste ma prinútila sa na to pozrieť lepšie.Viete,ja sa až tak v tých názvoch nevyznám,čo tam oni píšu.No budem dupať na tom doriešení tých mojích problémov.pretože toto sa ťahá už rok pomaly.
@romana160 super, drzim palce.
@schatzinkaschatzinko Dakujem🙂
Popytaj sa svojho obvodaka nech ta niekam posle ak mas problemy. Ja mam celiakiu aj intoleranciu laktozy a ine intolerancie potravinove a nie je to hrozne, je to urcite obmedzenie, najma ak ides do spolocnosti, ale dnes sa da uz vela veci kupit. Mala som podobne priznaky ako ty, ale moze aj nemusi to byt prave celiakia, mozno sa len travenie dava dokopy po tom zlcniku.