Ahojte mám 23 rokov už v 16 my bola diagnostikovana skolióza krčnej chrbtice ale úprimne som s ňou nikdy nemala take problémy a bolesti minimálne no musím povedať že som vždy bola veľmi aktívna a stále niečo robila a mala aj namáhavú prácu čiže si myslím že chrbtica mala dosť pohybu a preto nebolela minuly rok ale začala veľmi boliet a bolesť trvá do dnes…chodila som aj na rehabilitácie a skúšala ix náplasti aj krémy proti bolesti sme tam mna pomasíruje priateľ no pomôže to len na chvíľu chrbát mna tak silno boli až mám závrate s veľmi zle sa my dýcha dokonca mám problem aj prehĺtať a je to veľmi nepríjemne…stále niečo robím síce mám sedavu prácu ale bolesti pretrvávajú od minulého roka no po praci som aktívna čiže nesedim na rity cely deň a už neviem ako ďalej je to neznesiteľne a nemôžem normálne fungovať prosím poraďte mi čo vám take pomohlo a nestalo to majlant ďakujem
to ze si aktivna neznamena ze pomahas chrbtici, treba cvicit denne cvicena na chrbticu najlepsi je sm system, na rehabke ti ukazali ako mas cvicit tak treba kazdy den
@kukypink988 pravidelne masáže aspoň raz za mesiac a skúsiť kolagén , ja užívam druhý mesiac a minulý rok som si dala trojmesačnú kúru tiež .Treba hlavne pohyb stačí aj chôdza aspoň pól hodiny s palicami . 🍀
daj si u ortopéda/fyzioterapeuta zmerať nohy.. ja mám popri skolióze kratšiu pravú nohu o 7 milimetrov, na pohľad to ani nie je vidno, ale by si neverila, koľko tých smiešnych neviditeľných pár milimetrov dokáže spraviť.. mne vyhotovili ortop.vložky, pravá bola vyzdvihnutá o tie milimetre a chrbtici sa citeľne uľavilo 🙂 a zatiaľ vyskúšaj gél NoDol
@kukypink988 ahoj..v prvom rade treba vyšetriť krčnú chrbticu a nerobiť cviky a ďalšie "kroky" na slepo aby ešte viac neuškodilo. To znamená že idealne ísť na MR krčnej chrbtice, je pravdepodobné že bude posunuta platnička ak nie už prasknutá (viem o čom hovorím) a potom nájsť kvalitného fyzioterapeuta ktorý naučí a presne ukáže cviky ktoré vedia tomuto stavu napomôcť a situáciu zlepšiť. Mastičky, masáže , náplaste , teplo .to je len na chvíľu ..potom sa to vráti a ešte horšie ...
@0silvia0 absolvovala som rehabilitácie a necvicila som nemala som na to čas nikdy som necvicila som dosť aktívna každý deň sa hýbem
@ajwettss bola som u ortopeda platničky mám úplne v poriadku bolo mi povedané že mám skoliozu krčnej o com viem už niekoľko rokov
@kukypink988 denne hybanie sa nie je cielena rehabilitacia. To je iny pohyb. Musis si najst denne 30 minut na seba a svoje zdravie.
@0silvia0 to chápem len som skôr chcela niečo take čo zaberie najrýchlejšie nejaké vitamíni alebo lieky
@ajwettss zdravim. Mozte mi napisat co vsetko ste urobili na zlepsenie stavu? Resp zepsilo sa Vam to? Dakujem
@kukypink988 zdravim. Ako ste na tom? Co Vam pomohlo s krcnou? A zmizli Vam zavrate? Dakujem
@kukypink988 cvicis aj nadalej denne alebo si absolvovala rehabilitacie a koniec?