Prečo neviem dostupovať na nohu?

zoja1804
14. aug 2022

Ahojte, uz 2 tyzdne ma boli noha, bolest prisla necakane z nicoho nic. O co moze ist ? Kremy nepomahaju, lieky som si nedavala. Cakam na termin u neurologa. Co by mohlo pomoct ? Mam MRI krcnej ta je v poriadku, bez poskodenia platniciek. Krizova chrbtica ma nikdy nebolela. Moze ist aj tak o platnicku? Zapal sedacieho nervu ?

xena0
14. aug 2022

Mám ho tiež, môže ísť o zápal sedacieho nervu aspoň myslím že to mám ja a len čakám kedy to prejde

zoja1804
autor
14. aug 2022

@xena0 a nic neberies?

xena0
14. aug 2022

@zoja1804 beriem magnézium ale to som brala aj predtým ako vznikol tento problém a dokopy nič nemôžem lvôli tehotenstvu čiže len verím že to prejde...

janezz
14. aug 2022

@zoja1804 ale nenapísala si, kde ťa noha bolí. Mňa napr týždeň bolela päta, že som nevedela dostúpiť normálne na nohu a podla všetkých Dr mi nič nebolo, nebol dôvod aby ma to bolelo. Až som sa naštvala a zaplatila si súkromne sono, poriadne mi pozrel celú nohu a našiel natrhnutú šľachu v päte 🤦‍♀️ takže tak naše zdravotníctvo. V nemocnici mi kazali dávať Brufen a ľadovať, liek na všetko zrejme.

zuzuliennka1
14. aug 2022

@janezz to mam napr. ja z pretazenia uz asi 3ti mesiac, vola sa to plantarna fascitida.
uz ti to preslo?

janezz
14. aug 2022

@zuzuliennka1 veru nie, bolí stále. Ja som mala aj sval v lýtku natrhnutý, neviem či to nejako spolu súviselo. Kvôli tomu som si pichala Clexan. To už je OK, ale päta stále bolí. Čo s tým?

zoja1804
autor
14. aug 2022

@janezz mna boli akoby koleno a za kolenom to vystreluje do stehna a lytka…ake sono prosim ?

zuzuliennka1
14. aug 2022

@janezz neviem ako ty, ja mam najvacsi problem rano. Dostupit na patu. Resp. chodit.
Cize ja este skor, nez vstanem z postele, si tu slahu musim ponatahovat, spicku nohy taham co najblizsie k sebe, natahujem lytko ale najma tu slachu na chodidle.
Kruzive pohyby v clenku k tomu. Musim tu slachu ponatahovat.
Ked sa cez den hybem, neboli to absolutne. Boli to len v pokoji a klude. A hlavne po nocnom spanku. Tak sa aj odlisuje problem s plantarnou fasciou a achillovkou. Plantarna fascia boli vtedy, ked je v pokoji a pri zatazi a chodeni neboli. U achillovky naopak

zuzuliennka1
14. aug 2022
https://www.youtube.com/watch?v=75JvDlvGF_s

tu je video k plantarnej fascitide

janezz
15. aug 2022

@zoja1804 normálne sono. Objednala som sa ku súkromníkovi, keďže v nemocnici mi nič nenašli. Ale ako by aj mohli, keď som bola za 3 min vybavená. Buď si pýtaj lístok na sono alebo skús tiež nájsť súkromníka niekde v okolí. Áno, zaplatíš si ale aspoň sa dopátraš na príčinu bolesti. Aspoň u mňa to tak bolo.