Porucha stability a závraty

cigipepe1247
27. sep 2020

Dobrý deň, je tu niekto kto ma poruchu stability, je mu zle, má závraty? Ako to riesi resp.lieci... Lebo ja mam také stavy, že dovidenia... Beriem Betahistin ale ten zjavne nepomáha a na krčnu chrbticu magnetickú som objednaný až v novembri... Ďakujem

petruska19
27. sep 2020

@cigipepe1247 vnútorné ucho máš ok?

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@petruska19 bol som na Magnetickej rezonancii hlavy a tam je všetko ok..

petruska19
27. sep 2020

@cigipepe1247 a u fyzioterapeuta si nebol?

fiafia
27. sep 2020

@cigipepe1247 moja kamoška mala problém s vnútorným uchom. Tak sa jej točila hlava,že nevládala na nohách stať. Viem,že bola na nejakom speci vyšetrení, dostala liečbu a od vtedy je ok

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@petruska19 nebol som, lebo zatiaľ som bol neurológ a krčné...

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@fiafia a co to bolo za vyšetrenie?

adulka5310
27. sep 2020

Nedostatok železa......

nicicka
27. sep 2020

A čo psychika? Mne sa včera po panickom ataku tak príšerne točila hlava, hrozne závraty az sa mi nohy podlamovali. Ale už som to čakala keďže som mala minulý týždeň príšerne stresovy. No ja som extrém. Veľa ľudí má "len" zavraty. Ver tomu, že to nič nie je 😁

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@nicicka áno aj o psychika, ale to sú stavy... No fakt hrozne.. Ale u mňa to bude skôr krčná chrbtica... Niekde je niečo bloknute... Neprajem nikomu, to co prežívam...

nicicka
27. sep 2020

@cigipepe1247 Verím, ono je to všetko jedno s druhým prepojené. Veľakrát sa stane že keď si človek vyrieši v hlave nejaké veci, prejde aj fyzická bolesť. A ver mi, pred pár rokmi by som bola posledný človek ktorý by tomuto veril. No mám to odskúšané na sebe a funguje to.

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@nicicka a co si preto urobila? Vyšetrenia, psychická očista, lieky? Čomu ďakujem, že teraz ti je fajn

nicicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaktus87
27. sep 2020

Ja som mala zavraty, chodila som na infuzie, ale nebolo to tocenie hlavy ako z krcnej chrbitce, ale pocit nestability, tahanie v hlave a akoby trpnutie mozgu :D asi to mas ine

bleblu
27. sep 2020

Pravdepodobne mas vertigo. Su tri druhy tusim, polohove, vestibularne a chronicke myslim, s tym som si nie ista. Najlepsie na vertigo su specialne cviky, ale musis zistit podla symptonov najprv o aky druh vertiga ide. Da sa ssmodiagnosrikovat napriklad cez apku tebo ( nazov aplikacie). Je to tam pekne vysvetlene a podla symptonov sa budes vediet presne zaradit, ak ho mas

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@bleblu no niečo mi to hovorí to vertigo, mal som to aj v diagnózy

bleblu
27. sep 2020

@cigipepe1247 tak si najdi v aplikaciach to tebo vcicenie proti zavratom, precitaj a uvidis. Je velmi ucinne ja mam vertigo uz takmer 2 roky diagnostikovane a jedine tie cvicenia mi pomahaju. Najprv je to tazke, lebo ked sa ti toci hlava velmi a robit do toho cviky, ktore to vyvolaju je tazke, ake velmi ucinne. Treba sa len odhodlat

fiafia
27. sep 2020

@cigipepe1247 bolo to v Komárne. Centrum na poruchy rovnováhy. Musela mať odporúčanie, čakacia lehota bola ešte z tých lepších. Priamo tam jej po vyšetreniach nastavili liečbu. Od vtedy je ok. Je to tuším cca 4roky

bleblu
27. sep 2020

Ano presne v Komarne maju na vertigo a tieto poruchy a zavraty specialnu kliniku. Tiez mi odporucili, ale zatial mi pomahaju cvicenia

andula77
27. sep 2020

@cigipepe1247 aj ti šumí či píska v uchu? Ja som mala v r . 2013 diagnostikovany Menierov syndróm.. Skus čosi počítať.. Závraty prešli ked som otehotnela ale teda mbe odvtedy šumí v uchu, od. 2013 dodnes... Súvisí to aj s krčnou a horšou cirkuláciou krvi kdesi za uchom. MR tiez OK, iva mierba lordoza krčnej. Keby čosi, pytaj sa viac.

anjelik2019
27. sep 2020

Ahoj, ja mám toto isté, som na PN od júna, bola som na ct mozgu aj chrbtice, ct mozgu ok, krčná chrbtica - opotrebované stavce, vysunuta platnička. Obvodná mi urobila komplet preventivku, krv ôk, štítna žľaza ok, ORL ok, EKG ok, rontgon pľúc a srdca ok. Závraty mám stále, aj keď ležím, pláva so mnou celá posteľ. Tiež mávam niekedy aj búšenie srdca,, mám zalahnute obe uši. Chodila som na ozonove infúzie, zatiaľ nič, žiadny účinok 🙄. Neurologička mi diagnostikovalia neprave vertigo, BPPV. Zajtra idem volať do Komárna, či mi dajú nejaký termín, už som tiež zúfalá. Tiež užívam betahistin a magnerot.

ivetka_kamo
27. sep 2020

@cigipepe1247 ahoj, ja som mala takéto stavy, ani ct , ani mr ani neurológ na nič neprišli, až som šla sukromne do rehabilitacneho centra a tam zistili, že som mala zablokovany hrudný kôš, a popukali mi riadne chrbticu, hneď bolo všetko ok. Mala som strašné stavy, raz som dokonca odpadla, zahmlievanie, veľké bolesti hlavy...

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@ivetka_kamo to vážne? Tak už potom si na tom dobre ci? Ja mam také strašné stavy teraz😔

ivetka_kamo
27. sep 2020

@cigipepe1247 celkom fajn, aj keď bude sa to vracat do konca života a rehabilitácie resp napravanie budem musieť pravidelne absolvovat, keďže na krcnych stavoch mam rednutie kosti, nie katastrofálne, ale je to tam. Čiže keď napravis, zas sa to stiahne, cca raz za 3-4 mesiace s tým treba trosku "seknut, trhnut", a hrudny kos puka každé ráno, keď sa natiahnem 😂 a potom už je dobre

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@ivetka_kamo fiha, zaujímavé... Možno aj mňa by trebalo ponapraviat, len to treba zas dobrého a skúseného fyzioterapeuta 👈😉

ivetka_kamo
27. sep 2020

@cigipepe1247 presne tak, to je základ.

kittykat22
27. sep 2020

@cigipepe1247 moja mama to mala. Zistili ze ma nejako poskodenu krcnu chrbicu z dlhorocnej prace za stolom. Ako bola stale zohnuta nad papiermi. Dostala lieky na riedenie krvi, alebo rozsirenie ciev - neviem uz presne, ale polepsilo sa jej. Ze sa jej koli tomu problemu nedokrvoval mozog a to sposobovalo zavrate. Lieky uz vysadila, bola jej doporucena fyzioterapia ktora jej vyrazne pomohla. Dodnes chodi pravidelne na masaze a je jej dobre. Je od toho pomaly 6 rokov a je v poho.

cigipepe1247
autor
27. sep 2020

@kittykat22 Véd aj mam ísť na magnetickú krčnej chrbtice, lebo ma boli a ja stále si myslím ze od toho to mam.. Možno sa mýlim... Co by som za to dal žeby aj mne bolo dobre a všetkým čo majú také isté problémy, och 🙏

ivetka_kamo
27. sep 2020

@cigipepe1247 postup je jasný 🙂 odblokovať (každý dobrý napravac zisti aj bez rtg, čo treba) a potom šup masáže - mäkké techniky. Žiadne športové, ani nič podobné. Lieky netreba žiadne, bolesti ustúpia okamžite

quaqua
27. sep 2020

@kittykat22 nevies prosim nazov tych liekov? Nebol to cavinton?

kittykat22
28. sep 2020

@cigipepe1247 mame na to prave prisli z MRI krcnej chrbtice. Tie priznaky co popisujes su uplne rovnake.