Podozrivé znamienko

kristinak20
7. jún 2023

Ahojte, mali ste niektorá podobné znamienko a výsledky boli v poriadku? Na vyberanie sa chystám, dermatologička do správy napísala, že je to dysplatický névus. Mám obrovský strach z výsledkov.

martinmmartin
7. jún 2023

mas to zatial male a celkom symetricke.
Melanomy byvaju divokejsie , tvar jak norske pobrezie , vsetky mozne farby atd... ale von to ist musi

kristinak20
autor
7. jún 2023

No má asi 6 mm ale doktorke sa nepozdávala tá bodka v strede a vraj je ich tam viac len nie sú viditeľné voľným okom, a tiež ten čudne rozmazaný okraj.. Som z toho na nervy.

nevenka
7. jún 2023

Ja mam kopu znamienok, aj vypukle viacfarebne s bodkou, aj som si suchla po nom ziletkou nedopatrenim a krvacalo a este 2 tmave, ktore som nepovazovala za problem a doktorka hlavne na tie povedala, ze sledovat. Ale ja som cela znamienkova. Potom mam jedno take stopkate hnusne velke pod prsnikom a tie mi odporucala dat vybrat, ale inak ze su v pohode. A jedno tmave s roznym rozvetvenim tiez povedala, ze okej 🤔.
Dufam, ze to bude u Teba v poriadku.

kristinak20
autor
7. jún 2023

@nevenka Ďakujem za osobnú skúsenosť, dúfam aj ja že to bude ok, mám malé dieťa tak to všetko akosi horšie prežívam.

evcsu
7. jún 2023

@nevenka ahoj . Tie tmavé čo Ti povedala doktorka sledovať,tie si máš doma ty odsledovať čisa nemení,alebo to sleduje ona. Prepáč za blbú otázku 😊 aj ja mám jedno čierne,chystám sa za kožnou s tým. Ďakujem za odpoveď

kristinak20
autor
7. jún 2023

@evcsu Podľa mňa je to myslené tak, že treba si ho doma sledovať či sa nejako nemení a zároveň aspoň raz za rok ísť na preventívku. Ale možno ti už teraz kožná povie že to treba vybrať.

evcsu
7. jún 2023

@kristinak20 aj ja mám niečo podobné ako ty,už roky to mám. Len v tom vydím niečo biele. Ďakujem za odpoveď

kristinak20
autor
7. jún 2023

@evcsu Ja už to mám tiež dlhšie, ale zase neviem presne povedať ako dlho, doteraz som si ho nevšímala a teda ľutujem že som nešla na preventívku skôr. Toto bola moja prvá a hneď takto . Tiež ho máš také rozmazané?

oli18
7. jún 2023

Baby, aj ked je znamienko zhubne to neznamena, ze mate tu chorobu. Mm + dalsi traja znami v seniorskom veku mali zhubne znamienka. Boli na rozne sona, mojmu muzovi brali z miesta vybrateho znamienka este raz okolite tkanivo a vsetko bolo ok. Takze nemusite sa bat. Jeden mal na uchu, druhy za uchom, preto deti zvykajte radsej na klobuky, ako na siltovky, ktore usi nekryju.

kristinak20
autor
7. jún 2023

@oli18 Áno ale tak asi záleží že v akom štádiu to je, v tom počiatočnom stačí len vybrať a sledovať.

oli18
7. jún 2023

@kristinak20 mm ho mal desiatky rokov, len sa pred cca 2 rokmi zacalo zvacsovat.

kristinak20
autor
7. jún 2023

@oli18 Ak sa smiem spýtať, tak kožnej sa predtým nezdalo podozrivé? Nehovorila, že ho treba vybrať? Ešte predtým než sa teda začalo zväčšovať.

zmrzlinka2021
7. jún 2023

@kristinak20 to či je zhubné, potvrdí jedine biopsia.

zuzkagg
7. jún 2023

@kristinak20 bola som na vyberaní asi mesiac dozadu, takisto displasticky nevus, histologia bola v poriadku, lekárka povedala, že problém je, keď sa týchto displastickych znamienok objavuje viac, vtedy to už môže byt znakom predrakovinoveho štádia a odporučila chodiť každoročne na kontrolu znamienok. Takze ak máš len jedno, bude to pravdepodobne v pohode, držím palce 🙂

kristinak20
autor
8. jún 2023

@zuzkagg Ďakujem za skúsenosť, ono to dobre padne si v tom strese niečo pozitívne prečítať. 🙂

domca90
31. júl 2023

@oli18 jezis,aj môjmu sa asi 4-5rokov dozadu začalo zväčšovať, aj stmavlo.konecne som ho dokopala,ze po lete nech si ho dá vybrať. Takže sa môžem "tešiť " na výsledky.ked píšeš,že výsledky pozitívne a to sa tvojmu zvacsilo iba za 2roky.nechcem vedieť co bude mat môj,keďže 4-5rokov....teraz mu vyzerá takto

kristinak20
autor
31. júl 2023

@domca90 Nestresovať. Moje znamienko bolo nakoniec ok, ale prinútila som aj manžela ísť pretože som si všimla že má na chrbte znamienko, ktoré pred troma rokmi podľa fotiek vôbec nemal. Znamienko bolo úplne čierne a veľké, nové… nakoniec aj jeho bolo v poriadku.

oli18
1. aug 2023

@domca90 moj mal asi 3x take velke, neviem , kolko presne rokov sa mu zvacsovalo. Neboj, ved aj ked su zhubne, nie su rozsirene. Drzim palce.

hladamematku
1. aug 2023

neuveritelne??? neuveritelne

elenatomasova
1. aug 2023

@oli18 dobrý deň a keď mu vybrali prvýkrát tak mal zlú histologiu a potom keď ešte raz tak bola dobrá?tiež mi vyšla zlá a sa bojím , ešte raz idem na obrezanie či ako sa tomu hovorí.

oli18
1. aug 2023

@elenatomasova ano, presne tak. Druha bola ok.

elenatomasova
1. aug 2023

@oli18 potom mal ešte nejakú liečbu alebo nejaké špeciálne vyšetrenia?

oli18
1. aug 2023

@elenatomasova nic speci nemal, len bol na 2 sona, brusnej dutiny a uzlin pod pazuchami. Vysledky mal dobre, tym to skoncilo. Poznam take iste 3 pripady seniorov, pozitivne nalezy mali na nose, na uchu a za uchom . Dokonca ani neviem,ci boli na nejake sono. Vsetci su v poriadku uz 5 a viac rokov, nie su v ziadnom pozorovani. Aj preto nosime s muzom klobuky a doporucujem
aj detom nahradit siltovky klobukmi, aby boli usi kryte. Neboj, bude to ok. Ak to stari zvladli, zvladnes aj ty. Drzim ti palce 🍀

basska_b
1. aug 2023

@kristinak20 Ja som mala ťažko dysplasticky nevus, vyzeral este horsie ako ten tvoj, vacsi, deformovanejsi. Muselo ist hned von. Onkologicka kozna bola zdesena, ja som mala len 23 rokov, povedala, ze keby som prisla o rok, bolo by neskoro 😬 tak chvala panu Bohu, ze sme tu. Ono je to hop alebo trop, bud je 100% sanca na uzdravenie, alebo 0%, to potom metastazuje vsade

elenatomasova
1. aug 2023

@oli18 ďakujem za povzbudzujúce slová a aké také utešenie.

domca90
16. aug 2023

@elenatomasova ahoj.ako si dopadla?

elenatomasova
16. aug 2023

@domca90 obrezaval mi to ešte raz druhá histologia bola negatívna práve dnes som bola vyberať stehy ale kožná má aj tak odporučila na onkológiu,čiže som sa bola dnes objednať,som objednaná na 24.8. tak uvidíme.

elenita
16. aug 2023

@domca90 a Vy ste ako dopadli s manzelom?

domca90
16. aug 2023

@elenita v septembri pôjde. Teraz aj tak s detmi po kúpaliskách chodíme,dovolenku čerpame.ja sa len modlím a dúfam,že to bude mať ok.

@elenatomasova to je super,ze to máš dobre.a držím palce aj na konci augusta,nech aj na onko máš dobre.

elenatomasova
16. aug 2023

@domca90 ďakujem aj ja dúfam ,že to bude dobré ešte by som chcela žiť a tešiť sa z vnúčat ♥️a deti a pomáhať im keď bude treba.