Po Pfizeri mi je na zvracanie

paulafabryova
6. máj 2021

Ahojte dnes som bola na očkovani na pfizer prvé, kojím doktorka povedala že to môžem a mala bude mať imunitu. Ale je mi na vracanie. Mala niekto takýto príznak ? Ďakujem

panelacikova
6. máj 2021

@paulafabryova prečo ste boli ako kojaca matka na očkovaní pfizerom? máte nejakú nepríjemnú, zdravie ohrozujúcu diagnózu? pfizer už dostalo množstvo ľudí, zatiaľ som sa o pocitoch na zvracanie nestretla...

soulmate9
6. máj 2021

ja by som to učite neriskovala ....vraj imunitu 🙈 v momente by som vymenila pediatricku.......

jana_eyre_2
6. máj 2021

@panelacikova pfizer dávajú aj alergikom, astmatikom to má dnes dosť ľudí..

jvasenka
6. máj 2021

@paulafabryova 🤦🤦🤦🤦 nikdy by som nesla ako kojacia ci tehotna na ockovanie vakcinou kt je este stale v testovacej faze a jej vedlajsie ucinky z dlhodobeho hladiska nie su zname

akrobrab
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deedol
6. máj 2021

na FB je skupina ockovanych tehotnych a kojacich, skus tam, lebo tu sa nedockas normalnej rady. ja neviem poradit, ale kamoska ma maleho 9m, koji, bola na ockovani pfizerom (uz obe davky) a vsetko ok.

ysseba
6. máj 2021

@jana_eyre_2 A pre alergikov a astmatikov je aj AstraZeneca v pohode?

dskjhfdlkdjhl
6. máj 2021

@paulafabryova vcera mi kolega hovoril, ze on mal od stredy do soboty zaludocne problemy po ockovani pfizer-om, takze to asi je mozne. On bol vcera tyzden po a bol uz uplne v pohode.

simca06022011
6. máj 2021

pocit na vracanie / nevolnost je casty vedlajsi ucinok ockovania... 1z10 ludi ...

cervenaruza123
6. máj 2021

@paulafabryova Takmer po kazdom lieku ci vakcine su mozne neziaduce ucinky aj nevolnost ci vracanie. Casto travenie ako prve reaguje na akekolvek zmeny v tele.

panelacikova
6. máj 2021

@akrobrab ja sa len slušne pýtam, prečo ide mladá baba (predpokladám, že keď kojí, tak nemá viac ako 40) na očkovanie? je mi to záhada. jedine, žeby mala také diagnózy, kde covid by ju mohol výrazne ohroziť na živote. neviem. skôr poznám názory lekárov, že tehotné a kojace matky nie. radšej po odstavení... tak ja neviem. len otázka. spravila som snáď niečo zlé?

panelacikova
6. máj 2021

@jana_eyre_2 mne je záhada, že 60+, 50+, 40+ a chronickí, fakt chorí ľudia nemajú možnosť očkovania a zaočkujú mladú kojacu mamičku, to je celé. voči nikomu nevystupujem zle ani negatívne. čistá zvedavosť.

jana_eyre_2
6. máj 2021

@ysseba To neviem, zdravotná poisťovňa to vyhodnocuje, lebo tam sú tiež nejaké stupne závažnosti..

ja čakám čo mi vyjde, lebo sa liečim na vysoký krvný tlak a tam sa tiež pfizerom ockuju len tí, čo majú 2 a 3 stupeň hypertenzie a ja neviem ako som u nich vedená.. dr mi včera vravela, že by mi mal vyjsť pfizer, ale že keby aj nie, nech sa nebojím aj astry..

jana_eyre_2
6. máj 2021

@panelacikova a ja to snáď niekde naznacujem? Len píšem, že pfizer vychádza aj ľuďom, čo majú časté diagnózy a dokonca aj ženy s diagnózami môžu kojit..

simsalabim
6. máj 2021

@paulafabryova ano, aj ja som mala nevolnosti, bolest zaludka a 2x ma prehnalo. Normalne ma to o 4 rano zobudilo 🤦‍♀️. Okrem toho ma bolela hlava, sem tam ma chytili zavraty, bolela aj ruka a stale ma trapi nespavost. Ta jedina mi este ostala. Ockovali ma v nedelu.

panelacikova
6. máj 2021

@jana_eyre_2 ja viem, že koja, veď nech koja. len som sa doteraz nestretla s takým názorom napríklad, že dieťa získa imunitu na covid, lebo matka je zaočkovaná a kojí. to je jedna stránka veci. a druhá je, že fakt ma zaujíma, či teda kojaca mamička má aj diagnózu?

laurar1
6. máj 2021

@panelacikova Ja napriklad kojim a bola som sa dat zaockovat pfizerom. A mam diagnozu na to, aby ma zaockovali. A nazory lekarov a vedcov vsade vo svete su, ze kojenie nie je kontraindikacia k ockovaniu. Dokonca je to pre kojene dieta prospesne, nakolko protilatky sa vylucuju do mm a tym padom je chranene okrem matky aj dieta. Z toho dovodu som sa dokonca ponahlala s ockovanim, aby som to stihla, kym budem este kojit.

laurar1
6. máj 2021

@paulafabryova Ja som teda nevolnost nemala, iba silnu bolest ruky jeden den. Ale pocula som, ze aj taky vedlajsi ucinok je relativne bezny. Takze by to nemalo byt nejake vazne.

ckatka
6. máj 2021

@panelacikova ja rovnako...mam 35 a kojim. Na očkovanie idem čím skôr lebo ad 1 nechcem to dostať, ad 2 muž mi,to.z nemocnice môže doniesť kedykoľvek, ad 3 som plucny pacient a mam hypertenziu.
Výhody očkovania u mňa ďaleko prevyšujú rizika očkovania.

matabb73
6. máj 2021

@paulafabryova môže to byt z toho. Ja som mala po Astre hnačku. V letáčiku, čo nám dávali bola hnačka a zvracanie medzi nežiaducimi účinkami.

jana_eyre_2
6. máj 2021

@panelacikova ani ja som sa s takým názorom nestretla a vôbec som sa k tomu nijako nevyjadrovala..

písala som ti len za tvoju otázku, citujem "máte nejakú nepríjemnú, zdravie ohrozujúcu diagnózu?"
Že nie je výnimočne aby človek mal diagnózu aj keď koji a myslím, že sa tu ani nemusí obhajovať..

https://dennikn.sk/2375570/kedy-dostanu-pfizer-...

Tu sú vypísané diagnózy ktoré ZP vyhodnocuje ako zavazne a stredné závažné a podľa toho priraduju vakcíny..

Keďže už je otvorené očkovanie pre všetkých, niekde už astru ani nemajú, tak ockuju aj iba pfizerom..

Keby bol kovid v 2016 keď sa narodil môj posledný syn a mne ostal z preeklampsie vysoky krvný tlak, by som tiež mala diagnózu a kojila..

heidy222
6. máj 2021

@panelacikova
@soulmate9
@jvasenka
https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/v...
Toto je zhrnutie na konci clanku su odkazy na originalne publikacie. Veda jasne hovori, ze ockovanie pri dojceni nepredstavuje riziko. Treba si nastudovat veci predtym ako zacnem niekoho kritizovat. A ano Uz bolo aj dokazane ze protilatky prechadzaju do mlieka, link na studiu sa mi nechce hladat

ysseba
6. máj 2021

@jana_eyre_2 Ok, ďakujem za info. V pondelok budem volať alergológovi a popýtam sa ho. Akože radšej by som Pfizer, ale ak bude Astra, tak budem rada. Hlavne nech som už zaočkovaná 🙂

bu1bu
6. máj 2021

@paulafabryova aj ja som dnes bola na prvú dávku Pfizeru, (nekojim) aj mne je dosť na vracanie, a neskutočne ma smädí.. no hádam nič horšie nepríde..

jana_eyre_2
6. máj 2021

@ysseba držím palce.. ja tiež viac dúfam vo pfizer, lebo má väčšiu účinnosť voči tým mutaciam ako Astra.. ale ak vyjde Astra budem dúfať že to dobre dopadne.. moja svokra s x diagnózami (má aj astmu a alergie) bola ockovana pred časom astrou a v pohode.. ja som sa dnes zaregistrovala, tak som zvedavá ako to vyjde..

panelacikova
6. máj 2021

@jana_eyre_2 nechcela som, aby sa obhajovala, pýtala som sa zo zvedavosti. to je celé...
@laurar1
@ckatka pri diagnózach tomu rozumiem, veď to je presne to, čo som sa opýtala zo zvedavosti autorky... (i keď stále nerozumiem tomu, ako je to možné, že nižšie vekové kategórie predbiehajú vyššie - a taktiež s diagnózami...)
šlo čisto o otázku, na nikoho som nevyletela ani nič podobné, no teraz do mňa všetci budú skákať, akoby som neviem ako ublížila 🙄

panelacikova
6. máj 2021

@heidy222 kde, prekrista, ja kritizujem?

simca06022011
6. máj 2021

@panelacikova myslim, ze nik nepredbieha nikoho... proste sa hlasi malo ludi tam kde maju miesto... u nas su vsetci co chceli nad cca 50r zaockovani (medzi susedmi, v rodine... vsetci.. moji rodica 55-56r su uz davno pradavno a bez diagnoz). Plus teraz pustili aj doprovod mladsi, ze sa moze ockovat.

hailey1
6. máj 2021

@paulafabryova je to klasicka nauzea podla vsetkeho a moze byt vedlajsim priznakom ockovania... my sme boli v sobotu (ale astrou) a v nedelu som nedostala ani vodu do seba, lebo ma davilo

panelacikova
6. máj 2021

@simca06022011 máš potom zlé informácie.. ale nejdem to rozoberať v tejto téme. fakt ma zaujímalo, či má teda diagnózu, pretože ja osobne by som asi nešla na očkovanie počas kojenia, ale to je čisto môj názor...