Ahojte! 👋🏼
Nájde sa tu niekto, kto má za sebou plastiku zarasteneho nechta? Potrebujem súrne podstúpiť tento chirurgický zákrok, no mám panický strach. S nechtom som bola v nemocnici ukázať to chirurgovi a už pred ordináciou som sa rozplakala od strachu bez toho aby som vedela aké riešenie mi navrhne. Samozrejme to chcel hneď rezať, spanikárila som a odišla odtiaľ. Doma mám mesačné babatko, nedá sa takto existovať.
Chcela by som vedieť ak s týmto niekto skúsenosť má, či je zákrok bolestivý, ako dlho to trvá s všetko okolo toho. Potrebujem sa nejak ukľudniť a nabrať odvahu bez toho aby som sa zrútila od strachu 😓
No a ako ta osetril ten doktor? Mala si tam uz aj hnis?
Neviem presne aký máš problém, ale mne zarastajúci necht ošetrovala pedikerka. Prst som mala zapálený. Okraje mi vyčistila a vložila tam tamponadu. Na necht mi nalepila plastovú šponu, aby sa postupne vyrovnával ako rástol. Zápal mi prešiel asi do týždňa a nech prestal zarastať postupne asi za dva mesiace.
Žieňa,pôrod si prežila a fňukáš nad zarastenym nechtom? Keby to písal chlap,tak sa nečudujem..nebud padavka. 😁😄😢
Mne strhavali celý necht na palci na nohe 2x kôli infekcií a opätovnei po vyrastení zarastal kôli poškodenému nechtovemu lôžku. Nakoniec chirurg navrhol plastiku a konečne mi nechet vyrástol normálne. a k samotnému zákroku- umrtvenie boli najviac kým ti to napicha. Zákrok v pohode asi 15-20 min a domov som odišla po vlastných ( kým účinkovalo umrtvenie) ale pri prvom preveze doma som si nohu macala v repíku asi 15 min aby sa gazy dobre odlepili. Prvý krát to bolo najhoršie, to som musela zhlboka dýchať a moc sa na to nepozerat , potom sa už dalo ( ale tak mne dával dole celý nechet na palci). Naozaj to bolelo asi 2-3 dní, potom ten povrch prsta niako znecitlivel a dalo sa. Asi 2 týždne som chodila v sandalach a hrubou ponozkou potom to už boli v pohode. Úprimne, v porovnaní s tým ako bolel zarastený nechet bolo toto o polovicu lepšie. Ale ak to nemáš extra zapálené a zdeformované tak ti to bude asi len čistiť a to je nič.
@so_nya ...mala som uz par krat takto, ze som nemohla poriadne stupit na nohu....no vzdy som si to urobila doma...na noc si treba prilozit nieco co stahuje zapal napr. Svedske kvapky, alebo vymocit nohu v harmanceku, repiku....A ak sa da tak vystrihnut zarastene, je to bolest ale ina cesta neni potom uz iba chirurgia....
akurat s tymto uz mesiac bojujem, palec som mala este pred 2 dnami takto vyzerajuci ako na fotke a mozno este aj horsi, cely opuchnuty zapaleny s velkym vylezenym zivym masom, o bolesti ani nemusim pisat,najprv sa mi zapalil a hnisal, liecila som framykoinom a kadecim co som doma nasla, nakoniec som si nohu macala asi dva tyzdne v repiku niekolkokrat za den az mi necht dost zmakol a cele to okolie bolo menej bolestive, vedela som ze tam mam v mase kustik zle odstrihnuty spic nechtu co sa mi ohol a tlaci mi tam na maso, no dostat sa k tomu bolo kvoli bolesti aj opuchu nemozne, repik pomohol a pred 2 dnami som sa tam s noznickami sice tazko,ale dostala a vytiahla som z toho miesta riadny kus spicateho nechtu, ovela vacsi nez bol vidno ked som to "maso" nadvihla... palec rychlo odpuchol, maso sa scvrklo a "zaliezlo" a je po bolesti.... netusim co to bude ked necht bude znovu rast, no pod skalpel uz nejdem ani keby co... tato moja domaca "chirurgia" je znesitelsnejsia :D dvakrat mi v minulosti strhavali cely necht a dakujem pekne.... nechty som si davala dokopy roky...
Mne robili dve plastiky palcov na nohach a brutalna bolest ked vyprcha injekcia,prvu mi robili ked som mala cca 11rokov,druhu polroka po porode,povedala som,ze radsej by som bola este raz rodila ako toto,lebo kedze som este kojila ani lieky proti bolesti som nemohla uzivat. Ale to len prve dni je taka strasna bolest,hlavne ked som musela vstat z postele,inak maj nohu podlozenu aj 20. vankusmi cim vyssie aby ti neprudila krv do palca a potom to tak velmi neboli. Drzim palce
Ale ako vidim tvoju fotku,tak mozno by ti stacilo len rezat nechet. Mne najprv to robil primar aby videl lepsie na palec a podla toho urcil,ze zial aj plastiku treba. Ja tiez vzdy stresujem a panikarim,po porode som uz vedela do coho idem takze som sa preto bala,ale potom sa ti ulavi neboj. A ak by ti nechet len rezali tak to je v pohode. Injekcie su neprijemne,ale mna viac bolela rana po vyprchani,ale plastika boli viac. Mne konkretne odrezal z masa a kus zbrusil kost ci co robil a zuzil mi palec,nejak tak mi to vysvetlovali.. ale po case na to zabudnes,tak ako aj na porod. Neboj
@so_nya skus si to par dni macat v repiku, minimalne na ten zapal ti zo pomoze
Mne hodili decka drevenu stolicku na nohu, rovno na nechtove lozko, bolest taka ze ***som videla, v momente podliate krvou a bolest sa stupnovala, lieky ani lad nezaberali, nastastie zlomene som to nemala, na pohotovosti mi prepichovali nech, niekko krat ze any sa uvolnil tlak no mala som pocit ze je to este horsie, tiez mi zacalo hrozne napuchat, asi tyzden som ho niekolko krat denne macala v repiku a prestal byt zapaleny, vcelku sa to dalo dokopy a potom uz len zliezal necht
A ver ze ja som kvalitne potentovana tiez... Hlavne ked vytiahla ihlu ze mi ide do nechta pichat keby som mohla zdrhnem
@so_nya ahoj ja mám ten istý problém ale ja to mám ešte horšie ako to máš ty . Keď som bola tehotná vystrihoval mi to chirurg no teraz sa mu asi zasa nevihnem . Strašná bolesť to je ..
@so_nya ja to mám takéto , je to hrozne stále mi odtiaľ vyteká hnis
@tatianka0000 Bože..čo s tým dačo nerobíš?
@korunka1 a čo poradis mne ? Pridala som foto hore
moj syn bol na zakroku 3 tyzdne dozadu. Trvalo to par minut. Pichli mu 2 injekcie a potom uz nic necitil. Az doma, ked injekcie prestali ucinkovat, dala som mu tabletku od bolesti, potom jednu este na noc, den nechodil, musel mat nohu vo vyvysenej polohe a na treti den isiel na kontrolu, kde mu to pozrela, potom uz len dezinfikoval a namacal v repiku. Odvtedy uz bolest neciti, len ked mu niekto na palec skoci.