Panická porucha - tetánia alebo krčná chrbtica

nikola1987
20. feb 2020

Ahojte, možno tu niekoho nájdem co ma ten isty problém, môj problém začal cca 2 roky späť, v práci som sa nevedeka nadýchnuť hlava sa mi začala točiť, chcela som nieco povedať a nešlo mi to, volali mi záchranku testy všetko v poriadku, EkG tiež, poslali ma neurologi, spravil mi MR hlavy aj na cievy aj na krčnu. Dal mi kieky od bolesti, len moje stavy sa stupnovali, stále pohotovosť, poslali ma psychiatricke, ta mi daka lieky nepovedala mi priamo diagnózu,lenže mne začalo byť horšie hrčka v krku tak znovu ORL všetko v poriadku, ďalej mi začalo hrozne pískanie v ušiach, ktoré mam do dnes, posledný mesiac mam hrozne stavy, bolesť hlavy príšerne, tlaky v ušiach, celkovo slabosť, bolesť zaludka, tak som navštívila lekárku spravila mi EkG krvné testy a ok, neposlala ma ani na interne na Echo lebo ze mam srdce v poriadku6, ale ja mám každý den príšerne bolesti, medti prsiami v ramenách a hrozne tlajy v hlave ktore mi idú do uší, dala mi lieky od bolesti, len čítam všeličo a ci náhodou nemôžem mat problém z krčnou. Nemate niekto pidibne skúsenosti? Ďakujem

deti95060810
20. feb 2020

niečo z toho mám....ja to mám zo stresu...

majamat
20. feb 2020

mam problemy s krcnou chrbticou a mavam obdobia, ked je to v pohode, ale stale je stuhnuta. inokedy zacne boliek, tlak v zahlavi, na spankoch ( vacsinou viac na jednej strane ), niekedy aj na temene lavy, ci v okoli ucha. do rtoho vracanie. obcas ma bolieva krcna chrbtica, ale citim, ze to nie ej take zle, ale niekedy citim, ze je to hlbsie, horsie a vtedy musim uzit nieco na bolest, lebo ked sa to rozbehne, uz mi lieky zaludok nezvlada a aj horsie ucinkuju.
no hrcu v krku, ci busenie srdca nemavam v suvislosti s chrbticou. busenie srdca obcas mam, ale mam potvrdene extrasystoly.

zuzi56
20. feb 2020

Úzkosť, panička porucha, vyhľadaj si na netu,
Tu hrču v krku neznášam

nikola1987
autor
20. feb 2020

@zuzi56 ale z toho môžu byt take bolesti hlavy a písanie v ušiach a tlak v ušiach?

anonym0001
20. feb 2020

@nikola1987 tetania, zober magnézium, vždy keď to na teba ide. Keď tie stavy prejdú po par týždňoch, stačí ti brať magne 2x denne.

jajo1
20. feb 2020

@nikola1987 možno by bolo dobré vyšetrenie emg na potvrdenie alebo vyvrátenie tetanie, hoci aj tak je tetania vlastne o tom, ako sa s ňou dokáže človek vyrovnať a ako ju dokáže ovládať. Okrem iného - tetania nie je panická porucha, to sú dve rozdielne diagnózy. Odkedy viem, že mám tetaniu a viem ju ovládať a racionálne zvládať, vymizlo mi 90% príznakov a katastrofických scenárov, čo všetko mi môže byť. Samozrejme, že nie sú vylúčené ani problémy s krčnou chrbticou, ale to podľa mňa jedno s druhým súvisí - človek je v strese, prečo mu je stále zle, takže je celý posťahovaný, svalstvo stuhnuté a teda sa začnú prejavovať aj problémy so svalstvom a chrbticou ...

eliska13
20. feb 2020

@nikola1987 teda lieky od psychatricky berieš, ak áno aké?to čo popisujes čo bolo pred 2 r v práci to je podľa mňa tetania.Uzkost, tetania, panicka porucha všetko je zo stresu psychika.Na to pravidelne magnézium nedal Ti neurológ on predpíše také dobré čo bežne nekúpia v lekárni plus pravidelne vápnik.
Ale hlava Ta môže kľudne boliet, že máš niečo zablokované v chrbtici a z toho aj bolesti hlavy to skôr k neurologovi na infúzie na uvoľnenie a k fyzioterapeutov, hlavne pravidelne dobrú masáž naťahovať sa cviky....a ako píšu hore stres napätie Ti spraví zase stiahnutie chrbtice.To ide jedno s druhým.Ty si sa nepýtala psychiatricky akú máš diagnozu čo máš robiť a pod?
Bolesť žalúdka, slabosť to je všetko úzkosť.
Cítiš tu bolesť v chrbtici stále?

nikola1987
autor
20. feb 2020

@eliska13 ano medzi lopatkami smerom do hlavy. A tlaky v ušiach pískanie, na lavom prsníku pichanie.

cloe123
20. feb 2020

@nikola1987 napisala som ti spraavu 🙂

eliska13
20. feb 2020

@nikola1987 ja som mala zablokovanú hrudnu chrbticu a bolo to podobné.Chod k neurologovi ortopedovi.To stačí zlý pohyb, zohnutie, prechladenie a hneď máš blok.Teraz berieš niečo od psychiatricku.Ak chces skús Guajacuran ten je bez predpisu a je na uvoľnenie svslstva

nikola1987
autor
20. feb 2020

@eliska13 beriem alentu... A guajacuran

panelacikova
20. feb 2020

@nikola1987 poznám tvoje pocity a problémy. z čoho to vyplýva u teba, nemôžem zodpovedne ja rozlúsknuť, nie som lekár. z mojej skúsenosti ti môžem napísať, že u mňa sa jedná o tzv. "postboreliovy" syndrom, mne behá bolesť po celom tele, s prepuknutou boreliozou bojujem od 01_2014, čiže už viac než 6 rokov. prešla som si kadečím. v súčasnosti žijem tak, že žijem 95% svojich dní s bolesťami. či hlavy, či kostí, či brucha, svalstva, no rôzne. tiež mi "puchne" (pocitovo) jazyk a hrdlo.... dnes ma to už nevyľaká. mám za sebou xyz vyšetrení, všetko viac-menej v norme, som "zdravá" ako repa. konečne som po 6 rokoch natrafila na 4.pokus na úžasného obvodného lekára, ktorý mi rozumie, neposiela ma na psychiatriu a vie, o čom je borelioza a jej následky. je úžasný aj ako človek, nielen ako lekár a aj to je pre mňa ohromná psychická pomoc, lebo borelioza je možno 40% mojich problémov a zvyšných 60% je to, že na to myslím, som z toho zúfalá, depresívna a potom sa to zhoršuje :(
prešla som si v minulosti testami aj na tetániu, aj vyšetrenia krčnej chrbtice, mozgu, nervových vzruchov, eeg a neviem čoho, všetko v normách. jediné, čo mi vyskakuje roky, je zlá imunita a zvýšený reumatický faktor, a tento nový úžasný lekár ma konečne posiela na reumatologické vyšetrenie. reuma však môže súvisieť s chronickou boreliozou, ktorá vyvoláva autoimunitné ochorenia, takže počítam s tým, že môj stav sa už nezlepší. prinajlepšom ho udržím v štádiu, v akom som dnes 🙂 držím ti palce, nech prídu na koreň veci a hlavne, nech natrafíš na lekára-človeka, ktorý ti bude veriť a pomáhať a nie ťa posielať na psychiatriu...

kikidee
20. feb 2020

Moj manzel mava tieto iste stavy, tiez beha po lekaroch ale vsetko ma v norme, neurologicka mu zistila tetaniu ale tato neurologicka ju diagnostikuje uplne vsetkym co k nej chodia tak to berieme a rezervou. Na biorezonancii mu boli zistene v krvi aj lymfe tazke kovy, to ma za nasledok taketo zachvatovr stavy. Inak mu tiez pomaha magnezko, bral aj lieky na zavrat a ked je najhorsie a nevie sa upokojit alebo spat supne si sedativa (obcas). Samozrejme je tiez zdravy ako repa . Este ide na vysetrenie aparatu stredneho ucha...

nikola1987
autor
21. feb 2020

Aj v noci som sa zobudila na hroznú bolesť hlavy a bolesť medzi prsiami a žalúdka, a to mi slo do chrbta :( uz sim z toho na nervy lebo nevien co robiť

bibinkaa
21. feb 2020

ja tiež mávam podobné stavy ako ty, vyšetrenia sú ok .S tými tlakmi v ušiach mi trocha pomohla akupunktúra...zlepšilo sa to, ale nevymizlo... ☹

flakulka
21. feb 2020

Treba si dať vyšetriť aj štítnu žľazu

nikola1987
autor
21. feb 2020

@flakulka to ma v poriadku tiez

smisova
23. feb 2020

tetania môže byť, sú pri nej rôzne príznaky. Ako tu už niekto písal zober každý den magnezium ale aj calcium. Ja musím brať oboje každý den. A popros dr aby ta poslala na špecialne vyšetrenie na tetaniu. Aj mne robili až na koniec až po všetkych vyšetreniach a až potom ako mi nasadili lieky a začala som brať vitamíny problemy poľavili.

bobix25
29. feb 2020

@nikola1987 presne také prejavy som mala a mam pri krčnej chrbtici

kinderkooo
27. apr 2020

@nikola1987 Ahoj ;) takýmto niečím prechádzam aj ja.Mám problémi s krčnou chrbticou a mám panickú poruchu/úzkosti..U mňa robí veľmi veľa stres a to že sa o seba veľmi bojim od kedy mám detičky...

lucka2403
13. júl 2020

Ahoj, ja som mala toto iste co ty, zacalo to pred rokom a pol. Vysetrenia doktory, vsetko ok. Tlak na hrudi bol priserny, strasne tazke dychanie, bolest pri srdci bala som sa ze infarkt ale mam iba 26 a som aktivny sportovec. Nakoniec ma poslali k psychologovi, ze tetania. Nasadili mi guajacuran. Bola som tak namotana na to ze mam psychiku v haji (stresu som mala pozehnane), ze aom tomu uverila. Po par mesiacoch skumania co je spustacom som stale na nic neprichadzala, raz som natrafila na clanok kde jedna baba pisala ze mala toto iste. Zacala cvicit viac na chrbticu a vyhladala fyzioterapeuta s ktorym pravidelne cvixila lebo vsetky tie nervove vzruchy, tlaky, bolesti isli z chrbtice. Tak som si vyziadala ro tgen plus so zameranim na chrbticu a vysledok? Dvojita skolioza. Zrotovany zaseknuty stavec TH3 a TH4, zacala som studovat ohladom tychto stavcov kazdy ma pri poskodeni vplyv na organy alebo nervove zakoncenia. Poskodenia tychto dvoch stavcov sposobuju moje stavy, rok a pol vytoceny stavec medzi lopatkami, nenormalne bolesti hlavy, tlaky v usiach a hlave... Navstivila som chiropraktika, ktory samozrejme potvrdil to co som si precitala, stavce odblokoval, teraz je to omnoho lepšie, menej tlakov davam si pozor na seba snazim sa spevnovat chrbat okolo toho stavca, stavec stale vyskakuje a robi sarapatu ešte ho navstivim zopar krat a verim ze po roku a pol deformacie bude schopny dat sa naspat a bude dobre. Takze odporucam dat si skontrolovat chrbticu, tam to viazne 🙂

lukasko12
20. apr 2021

@deti95060810 umiera sa na to

lukasko12
20. apr 2021

@nikola1987 moja doktorka by vam povedala ze hladajte psychiatra alebo coskor dostanete infarkt

eja3332
20. máj 2021

@nikola1987
Bola som na tom uplne rovnako pohotovosť bola moja klasika. Hrozné stavy ktoré imitovali najrôznejšie ochorenia od infarktu až po porážku stavy na odpadnutie, niekedy sa mi plietol jazyk nehovorím o vysokom tlaku 🤦 pochodila som 1000 lekárov no nikto mi nevedel pomôcť nakoniec mi pomohol jeden masér / naprávač odvtedy sa znovu môžem radovať zo života 😁🙂 raz za čas k nemu behnem on my ponapráva stavce a mám sa ako v 7 nebi 👍 vyskakujú mi snáď všetky stavce od hlavy až po kostrč. Každopádne veľa lekárov chrbticu dáva na druhú kolaj a pritom koľko nervov ide okolo nej a to nehovorím o mieche. Mne pomáha vysoká dávka magnézia keď je zle ten uvolní svali ktoré ťahajú stavce.

maja132015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maja132015
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maja132015
24. júl 2021

@eja3332 dobrý deň, ja mám to isté, nehovorím že to nemôže byť aj z úzkosti, že mi umrel ocino, ale presne ako vy píšete mám aj ja a plus nenormálne búšenie srdca. Robili mi EKG mám ok, krvné testy ok. Lekár mi napravil chrbticu a odvtedy je to lepšie. Proste také hrozné stavy ako na infarkt. Ešte plus k tomu točenie hlavy, tŕpnutie ruky, potenie nôh a hocikedy sa mi to srdce v pokoji rozbúši.
Ešte k tomu večer dušnosť a zadýcham sa niekedy pri malej činnosti. Môže to všetko súvisieť s chrbticou? A ešte k tomu mám neustály vnútorný stres, všetko ma vytočí, už len keď niečo spadne, buchne sa zľaknem. Odkedy mi napravil chrbticu ešte v ten deň som mala hrozné stavy ako na infarkt a na druhý deň sa cítim trochu lepšie, skúste poradiť, ďakujem.

luccija
24. júl 2021

@maja132015 mala si ťažké obdobie dávaj si magnézium veľa aj 3x denne po 2 si rozdrazdena.

moonka55
1. máj 2022

@maja132015 dobrý deň. Prešli Vám tieto stavy? Ja to momentálne celé zažívam... Chodím na rehabky, zatiaľ nič moc

maja132015
13. jún 2022

@moonka55 ahoj Moonka, bohužiaľ neprešlo a teraz sa mi k tomu pridružili extrasystoly-preskakovanie srdca. Už sa idem objednať na holter. Aj to búšenie mám stále sa mi opakuje každé 2-3 týždne. Už som z toho znechutená 😔 dúfam nič vážne to nebude.