V sobotu som na obed robila špenátové halušky. Do pár hodín sme v rodine dostali závraty, zlé videnie, syn nevidel ani na telefóne prečítať čas...celé nám to prišlo zvláštne.
Teraz prišiel syn s tým, že v správach dávali, že sa viacero ľudí sťažovalo.
Tak si na ten špenát dajte pozor.
Akože, u nás ho mali dnes stále v mrazničke v obchode. A skoro predali pani predomnou. Pokiaľ som ich neupozornila. A reakcia? "...kolegyňa ho mala dať preč..."
Odpadnem, tak citam, že pod zn. Vinica sa predava v Kauflande a mame ho doma😀
Spenat sa dá vypestovať aj na balkóne. Mám vlastný ❤️
@luccija mne otec povedal, že aj pri pšenici býva tento problem. Že je to náletová rastlina a keď ide kombajn, tak to vodic nevidi. Vraj bolo viac pripadov.
V každom prípade Dakujem baby za upozornenie. Kúpili sme asi 2x v zivote mrazený špenát, tak by bolo fakt hrozne, keby sme mali Zrovna takúto smolu, takze radšej varit z neho nebudem.
Inak cakala som, kto prvy napise, ze kupujem bordel a mam si pestovat spenat na balkone. 🙂 Nuz, spenat mi v sklenniku este nerastie, a z mrazeneho je mi pripravit halusky jednoduchsie. cerstveho by som tam musela dat asi kila. V dnesnej situacii neviete, z coho sa otravite, zo spenatu, psenice, aj akakolvek zelenina vas moze prekvapit - nemilo. Ja si napriklad nikdy nekupim maso v supermarkete ci v obchode. A dostal ma obycajny mrazeny spenat.
@mirage my sme ho mali a bolo mi tak hrozne, ze som sa nikdy tak necitila. Strasne sucho v ustach aj ked som pila vela vody, zavraty, prelezala som pol dna v posteli, lebo mi busilo srdce a mala som zle videnie, rovnako aj manzel. Netusila som z coho az kym aj jedna znama nemala to iste a tiez jedla spenat z jednoty 🤦♀️
Akurát včera som o tom počúvala v telke, no našťastie sitam špenát nekupujem, no je to fakt hrozné, že už fakt človek nemôže vedieť, že si kúpi v potravinách proste jedlo, ktoré mu neublíži
@mirage neber v zlom, nemyslela som to osobne, že kupuješ “bordel”. Skôr ako tip, že sa dá...
“Bordel” už bol aj v dojčenskom mlieku, vajciach, presnidavke, bylinkovom čaji, hovädzom mäse. Každú chvíľku niečo sťahujú celu šaržu. A teraz to schytal špenát. Len niekedy si to človek bežne nevšimne, prídu na to len v labaku, ale tentokrát je ľuďom hneď zle... čo je zas na druhej strane dobre, že sa to hneď stiahne z obehu.
@zuzuliennka1
myslíš, že to zbierajú ručne? skosil kombajn a bolo...skôr chyba vo výrobe, veď tam sa skontrolujú vzorky.
@mondolina no, ano, to som myslela, pri triedeni a spracovani sa to neoddelilo
@zuzuliennka1 myslim, ze kazdy vie, ze durman je rastlina. U nas ju vidim na kazdom poli, v poslednom case je nejako rozmnozena.
@mirage už ho stiahli z predaja. Treba to nahlásiť