Zienky, ktora mate skusensoti s operaciou stitnej zlazy idem na biopsiu z uzla, ktory tam mam tlaci ma v krku. a potom sa uvidi . celkom sa toho bojim.
Všetci sa boja zásahu do tela. Aj ja som sa bála. Vždy som sa považovala za zdravú a silnú osobu a zrazu ma mali rezať. Doktor mi nedal na výber. Bud pod nôž alebo mi to bude rásť a spôsobovať zdravotné problémy....mala som malé dieťa, takže som neriskovala. Prežila som to a všetko je takmer ako predtým...dokonca mám viac energie než predtým (:
Mne vybrali polovicu štítnej žľazy, lebo veľmi ten uzol narástol. Doktorka mi povedala, že aj v tehotenstve, keďže sme ho plánovali, to moze spôsobovst problémy, ešte viac nárast, a nedajbože sa zvrhnúť na horšie. Čize som ti absolvovala, hojenie bolo úplne bez problémov, o par týždňov som ani nevedela, že bola, dáka operacia, len malá jazva na krku, tak 4 cm, ale inak nijaky problém. A hneď o mesiac som otehotnela. 🙂. Bábätko je v úplnom poriadku. Ak ti to doktor odporúča, šla by som do toho. Prvý, deň po operacii je ťažký, máš vývody z krku, nevieš sa celkom hýbať, ale skutočne to sa dá vydržať. A potom oddych, šetrenie, ale v porovnaní s s obavami, čo ak, keby nejdem, to ozaj ma význam
@ladia mne pred 10 rokmi tiež vyoperovali polovicu štítnej, laparoskopicky v BB, všetko dopadlo úplne super, žiadne bolesti som nemala, dokonca odvtedy neberiem ani žiadne lieky, asi ta jedna polovica stiha pracovať ako zdravá štítna žľaza.. Jazvu mi nie je už ani vidno... Mala som tiež dlhé roky uzliky v krku ktoré najprv rástli a potom ostali bez pohybu, ja som ich ale v krku necítila, zistili mi to úplnou náhodou... Určite sa nie je čoho báť pri tomto type operácie 😉
@natal_martinkova o tej bystrici som si citala dokonca som im uz aj pisala robia to stale zvazujem velmi ist tam ak to pojde laparoskopicky budem len rada
@gabrielachochulka dakujem pozeram to akurat.
@natal_martinkova este sa spytam ked je to laparoskopicky tiez mas na druhy den v hrdle tu hadicku ? dakujem za info.
@ladia áno mala, nič hrozné, vyberanie bolo tiež úplne v pohode 😉
@natal_martinkova ok dakujem
Môžem sa spýtať prosím vás mate problém zo zachripnutym hlasom? Uzivam euhtyrox, myslela som ze keď budem mať už správne nastavene lieky sa to stratí ale mam strašne zachripnuty hlas a neviem sa toho zbaviť 😣
Bola niektorá na radiojod? Ja mam 2 mesiace po operácii, idem na ďalšiu a potom RJ. Mala som zhubný nádor na ŠŽ...
@jaskolka a koľko si bola v nemocnici? Dnes mi akurát oznámili že v septembri idem na operáciu,mám adenom na pristitnych telieskach, všetky idú vybrať a jedno mi voperuju do ruky aby produkovalo kalcium.velmi sa bojím,mám 3 ročného syna a chceli sme začať pracovať na druhom bábätku.
@mikusiatko báť sa nie je čoho... Operácia v pohode... Za 5 dní si doma... Mňa operoval MUDr. Králik z Ousa v BA
@mikusiatko prijali ma v pondelok, v utorok operovali a v štvrtok ráno už pustili, bez akýchkoľvek komplikácií to bolo
@jaskolka jejda super dúfam že ma tiež tak pustia,ako ja mám najväčší stres z toho jak to malý zvládne lebo cez noc ešte nebol bezomna
@peter2110 ku nemu idem aj ja
@mikusiatko je to človek s veľkým Č! Aj ja mám syna 22 mesiacov má... A zvládol to ;)
@peter2110 aha ja mam z toho celkom stres zatial chodim len na kontroly, ale v septembri sa rozhodne co dalej , len tiez by som rada isla ak to bude treba k tomu dr Kralikovy, ale moja dr. mi povedala, ze on aposiela k niekomu na antolsku do petrzalky tak uz vobec nie som nadsena neviem meno toho lekara ale radsej by som tohoto Kralika. Neviete ako to je, ze ci si ja dako mozem vybrat lekara na operaciu?
Ahojte, je tu niekto kto mal operáciu v OUSA? Neviete či púšťajú aj v sobotu domov? Hovorili že na štvrtý deň púšťajú domov len mne to vychádza na sobotu tak neviem načo sa pripraviť
@ladia spytaj sa tu https://www.modrykonik.sk/group/2168/