Ahojte može sa operovať počas menštruacie? Mam termin na 5.marca a už mu meška, tak neviem či nam preložit termin operacie a plus ešte vsetky terminy predoperačne...ach
Pokiaľ to nie je gynekologická operácia...
@maminatimka podla typu operacie, mna operovali pocas.
@maminatimka mne hovoril lekár, že zvyknú dat tabletky na zastavenie..ideál by bol vtedy, keď nemáš menzes veď sa opytaj
@maminatimka nie je to problém ako taký, ze nejaká kontraindikácia(ak nejde o gynekologicku).Skor tam môže byť problém v tom, ze po operácii sa ti ťažko bude "starať o seba" myslím v hygiene. Neviem na akú operáciu ideš, ja napríklad som bola operovana na štítnu žľazu a tam mi rovno povedala doktorka, ze nemala by som mať menzes, len kvôli tomu, ze budem ležať po operácii minimálne 12 hodín, čiže bol by problém s hygienou, potom chodiť s dvoma vyvodmi v krku na WC meniť vložku tirz nie je ktovieco atď... Jednoducho ide skôr o tvoje pohodlie.
@maminatimka veď 5.marca je až o mesiac, ak ti aj teraz mešká, o mesiac môže prísť normálne, prípadne skús požiadať gynekológa o tabletku na zastavenie/posunutie.
@kvojtanikova musím isť tesne po menštruacii, operacia prsnika fibro
@grof_monte_christo
@martinkatinka
@0silvia0
@luccija
@jaskolka je to operacia prsnika fibro a musím ist tesne po menštruacii
@maminatimka aha ok, chápem, nuž, potom asi nejaké babské rady na vyvolanie, napadá mi iba červené víno, teplý kúpeľ, dobrý sex a hlavne sa vyhnúť vitamínu C, citrusovým plodom aspoň dva týždne predtým. Ale ja osobne by som sa poradila s gynekológom, ten bude vedieť najpresnejšie, ako to urobiť. Držím palce.
@kvojtanikova už všetko vyskušane 😂😂 a nie a nie
@maminatimka mame vyberali fibrom pocas menzesu. Tolko to odkladali, az dostala menzes v den ked uz isla na salu. Viem to, lebo som jej niesla do nemocky vlozky, lebo samozrejme nemala
Fakt záleží asi od druhu operácie.Mna operovali počas sestonedelia
@viestta no chapeš vypočitaj tesne termin po menstruacie, však to sa neda...a mam uz terminy všade na predoperačne koncom februara :-/
@viestta ako to zvladala? Ja mam 5,5cm ☹ velku jazvu mala? No neviem si predstaviť ako si vymenim vložku?
@maminatimka uplne v pohode to zvladla, ale ona je taky typ. Druhy, o par rokov neskor si nechala vybrat ambulantne. Jazvy nema, prvu jej spravili v ryhe pod prsnikom, druhu vyberali okolo dvorca, tam sa jazva schovala. Ale viac neviem.
@maminatimka tak ku gynekológovi dá Ti norethisteron a pokiaľ ho budeš brať nedostaneš, keď doberieš do 2*3 dni dostanes
@maminatimka ani mne nepomahalo nic.. az stres mi ju konecne privolal 🫣
@maminatimka vyskúšali ste aj caj z alchemilky? Mne vždy pomohol....
@viestta a tu vložku po opercii jej kto vymenila? Ona sama sebe? Neviem ako vlastne prebieha, či tam treba ležat cely deň, ako ideš na zachod?
@maminatimka zavolaj si na oddelenie na ktorom budes lezat, povedia ti, ci to je problem.
Ked sa uz pytas na vymenu vlozky, tak ja som to urobila tak, ze vlozky som mala v nocnom stoliku pri posteli, prisla sestricka, cistu vlozku som si zobrala, pod perinou vymenila a pouzitu som jej hodila zamotanu do misy. Ked musis, tak musis.
Ja som si tiez zavolala na oddelenie, kde mi povedali, ze u nich menstruacia nie je problem, aby som zbytocne nejedla hormony a ze maju personal, ktory sa v tejto oblasti o mna postara.
@maminatimka mama este v ten den behala po nemocnicnom parku, takze bola uplne samoobsluzna
@0silvia0 no asi dnes to už rozbieha, ale tak 28 dni bude na 2 marca a 5 marca mam operaciu, tak neviem asi budem volat...neviem si to predstavit ako pojdeš na wcko? Či ma tam každy hadičku? Dajak by som to vymenila, ale ani sa umyť nevieš, tak aspon tie intimne vreckovky kupim..
@maminatimka ano kup vlhke vreckovky, lezat ta nenechaju dlho, sestricky pomozu. Radsej si zavolaj, budes pokojnejsia.
@maminatimka ja som teraz 4.den po operacii fibroadenomu v prsniku..vcera ma pustili..a teda poviem ti ze cez menzes by sa to nedalo..3 dni som sa nesprchovala ani neumyvala..kvoli vyvodu a rane..az vcera vecer doma..musel mi pomahat manzel pri hygiene..takze jedboznacne mimo menzesu..ja som bola 14.den cyklu na operacii..dr mi napasoval termin podla menzesu..zo srdca prajem nech to vsetko vyjde a skore uzdravenie😊
@maminatimka ak chces kludne mi napis IP a poinformujem ta čo a ako
@viestta ake to mala velke?
@lacibo píšem IP mam plno otazok
@0silvia0 a možem sa spytať na čo ťa presne operovali?
@maminatimka ja som mala operovanu driekovu chrbticu.
@maminatimka Minulý rok som bola operovana počas menštruácie. Bol to menší laparoskopicky zákrok.