Je normálne, ak ma odmietnu u zubára, ak ma veľmi bolí zub ( teda som akútny prípad ) s tým, že majú naobjednaných ľudí a nemajú ma kde dať ? Nemajú sa brať urgentne prípady prednostne ?
Skúšala som aj iných zubárov a odmietli ma s tým, že majú veľa práce ale že môj zubár by ma mal zobrať bez akýchkoľvek problémov.
Tak som volala ešte raz ale povedali mi, že bohužiaľ, nemajú nič voľné, že najbližšie v pondelok, že mám skúsiť inde alebo ísť na pohotovosť. Nehovoriac o tom, že je tu široko-ďaleko a najvyššími cenami.
U našej sa berú akútne prípady vždy ráno
Ahoj,urgentné prípady by mali mať prednosť. Ak ťa nechce zobrať tvoj zubár,uvažovala by som o zmene stomatológa. Momentálne ti asi neostáva nič iné ako ísť na pohotovosť. Držím palce!
Pohotovosť. A zmeniť okamžite zubára.
To iste sa mi stalo na urologii, kde chodim uz 10 rokov. Mala som akutny problem, bolo mi povedane, ze akutne ma zobrat nemaju kedy a beru len objednanych ludi, pricom objednat ma mohli az o 5 mesiacov tak mi povedali nech si najdem ineho urologa.
Sla som k mojmu obvodnemu, ten bol z postoja na personalu na urologii vyhukany a poriesil ma teda on.
Na ziadnej inej urologickej amb ma nechceli "len tak" hned zobrat.
Vymen zubara. Ak by ma nechcel zobrat moj zazmluvnenú zubar s akútnou bolesťou a prisla by som rano, tak ihned by som brala kartu. Moj ma tiez objednavky na terminy ale az od 9:00 hod.. do vtedy berie akútne stavy.
Ak ma akutne boli zub, nikdy sa neobjednavam. Hned rano tam nabehnem a vzdy ma vezme pomedzi objednanych pacientov.
u nas urgent len skoro rano .. inak smola.. predpokladam,ze zub ta uz rano bolel tak si mala ist alebo zavolat
no urgentny ako urgentny.. objednaj sa na ten pondelok kym ma termin a pomedzi to si zistuj inych zubarov. Niekdy nesithaju ani "urgentnych brat" bohuzial. Ak im takych pride viac, tak co maju objednanych ludi poslat prec? Sem tam funguje ked tam pred zaciatkom nabehnes osobne s tym ze pockas, ale nie vzdy. Moja zubarka objednava tak s medzerami, cas ma. Ale tiez niekedy je to zazitok. Ze ma fakt plnu cakaren na prasknutie.
Inak sa mi to stava bezne u KAZDEHO lekara, kvoli koznemu vysetreniu ktore by trvalo asi tak 5 mint aj s papierovackou mi dokonca museli zrusit chirurgicky zakrotk na ktory som CAKALA dva mesiace a bolel ma cely clovek... teraz je so vsetkycm problem vsade, hlavne s egom alebo ako to nazvat, lekarov ale to je ina tema. Fakt ako objednavaju na pomaly rok dopredu niektore ordinacie a prides tam akutne, alebo kvoli niecomu len k sestre, a zistis ze tam za 2h nebolo ani nohy..
U nás sa berú akútne prípady hneď ráno, potom objednaných pacientov, ak to človek zmešká zvyknú povedať , niečo v tom zmysle nech sa človek posadí a čaká možno bude niekto meškať či nepríde vôbec a nájdu si na neho čas
Bohužiaľ je to tak...ja som zmenila zubarku vkuse ma bolel zub zablombovany 3krat ho opravovali cez 400eur ci kolkko som za to dala presla som k novej vymenila mi opat plombu vkuse som hovorila ze ma boli ze mi dačo vadi tam (zvyšok plomby nakoniec) tak nakoniec mi vypadla plomba po polroku volala som sestricka ze ma na na cakacku 🙈🤣volam po 3 týždnoch tak stále nic a október termin keby náhodou akoze isla by som inkde spraviť to lenze chcem reklamovať....nasta neboli len vadi mi....ale chcem.tym.povedat ze nechapem preco nemaju napr 2hod urcene na akutne stavy 🙈
U nas sa niektori spamataju v piatok o 14 hod., ze su strasne bolestivy uz tyzden a uz nevydrzia. Snazime sa im vyjst v ustrety, ale niekedy sa to uz bohuzial neda. Ak volaju rano, vzdy ich vieme niekam "pichnut" medzi pacientov tak, aby nevznikali velke cakacky pre ostatnych, objednanych pacientov.
Fuha,vážne si nájdi zubára. Môj zubár berie ešte ráno pred 7mou bolestivé prípady,nikdy nebol problém:-O
Moja zubárka to má tak že ráno berie urgentné prípady a potom objednáva.
Môj zubar ma tak odpalkoval..až som jojkala do telefónu ako to bolelo ale smola, mal plný notes a ze keď tak mam ísť na pohotovosť..Termin mi dal až o tuším 2 týždne neskôr.. už je to bývalý zubar 🙃
Zubarov je malinko, ludi vela, mnoho ludi pocas korony nechcelo ist k zubarovi vobec - bali sa. Tym padom sa nasledne ludia nahrnuli k doktorom po uvolneni opatreni. U niektorych zubarovnasledne boli terminy volne az za viac ako 9 mesiacov. U nas boli dve zubarky na obvode, jedna dala vypoved a ta druha ostala uplne sama na pacientov, na ktorych predtym nestacili dve. Ked som teda volala, aby som objednala syna, ktory bol bolestivy pripad, tak urgentny termin bol 5 mesiacov, keby som chcela rychlejsie, jedina moznost bola pohotovost. Takze ano, je to tak a bola som upozornena, ze situacia sa v tomto smere zlepsovat asi nebude, jednoducho je ich malo a nestihaju. Moj zubar isiel pocas korony do dochodku a zohnat si novu zubarku bol brutal problem, vzdy ked tam idem, cestujem hodinu. Ale aspon mam.
Ja som šla ako s boľavým zubom, zo dňa na deň. Ráno bola sestrička nepríjemná, prečo nevolám, že sa objednáva aj akútny stav - nemala som ani priestor zavolať, skrátka ma začal bolieť zub. Vzala ma, čakala som v čakárni 3hodiny.
@kikiz ved prave preto ste mali volat, aby vam povedala, o kolkej mate prist, kde vas vedia "strcit" , aby ste 3 hodiny necakali. Treba si uvedomit, ze su tam objednani pacienti, ktori su casto uz v kresle a kazdy ukon, aj planovany nejaky ten cas trva, niekedy aj 3-hodinovy termin ma pacient naplanovany. A den sa neda natiahnut. U nas napr.nikdy nerobime len 8 hodin, vecne sme dlhsie..., obed casto ziadny, nestihame, nie je to ziadne take, ze sa nam nechce, ale je toho jednoducho vela.
Podľa mňa to niečo svedčí o tvojom zubárovi, nemyslím si že dlho trvá vyvrtat zub a dať tam vložku. Bolesť zubu je príšerná, radšej by som šla na pohotovosti kašľať už ceny. A samozrejme zmenila zubára. Ja som mala za svoj život troch zubárov a vždy ma vzali keď ma zub bolel
Moju dceru raz rozbolel velmi zub, termin jej ponukli o 4 mesiace, ze dovtedy jej mam davat nurofen 🤦 ...manzel s nimi take poriadky narobil, ze na druhy den jej hned vybavili termin v ich pobocke... Zub bol napokon v takom stave, ze musel von... Ani nechcem vediet, co by bolo o 4 mesiace 🤷
A o koľkej tam chodíš? Lebo ak prídeš o 9 tak sa nečudujem ze ta nechcú zobrať...
Bolestive pripady sa robia rano. Kazdy zubar ma na to vyhradenu polhodinu/hodinu. Ak si priela pred ibedom, poobede, ano, mohol Ta odmietnuť. Potom uz smer pohotovost
Mam rovnakú skúsenosť...bolestivý zub a sestrička mi dala termín o týždeň. Zmenila som zubára. Najlepšia vec sa mi ale stala. Nový zubár mi za 2 roky opravil 13 kazov!!! Môj zubár mi na každej prehliadke počas 10 rokov tvrdil, že mám zuby ok. Necakaj, meň.
ja si tiez myslim, že ak zubara navštevujes zodpovedne, tak sa jednoducho nemôže stať, že ťa bude takto bolieť zub. Treba zmeniť zubára.
Akutné a bolestivé prípady sa riešia hneď ráno. A to že Vás odmietajú vziať ,takým to prístupom by som zmenila zubára.
O kolkej si bola u zubara?lebo treba ist hned rano mal by ta zobrat a nie ze svojej pacientke povie ze obvolaj inde
.hned by som.si hladala ineho zubara
a o ktorej si tam bola? Lebo ak si fakt bolestivý prípad, treba sa trochu zapojiť, ráno si privstať, ísť do čakárne, počkať a ak Ťa odtiaľ s bolesťou pošlú preč meniť hneď zubára. Ale čakať, že zavoláš a hneď Ti na ten deň aj rezervujú termín je trošku sci-fi. Ak Ťa zub boli, utekaj na pohotovosť.
Vacsina zubarov ma urcenu prvu hodinu prace pre akutne pripady
Hold vybrala si si “zleho” zubara brala by som okamzite kartu
Bolestivé prípady sa berú vždy prednostne.