Očkovanie proti chrípke a dojčenie

hruska91
30. sep 2024

Ahojte,

Je dojcenie kontraindikácia pre očkovanie? Môžem sa dať zaočkovať aj keď dojcim?

A znamená to, že aj dieťa je chránené? Alebo v tomto prípade to neplatí (ma 10 mesiacov h

jaass
30. sep 2024

@hruska91 ja len otázku. PREČO sa chceš ockovat proti chrípke? Vieš, koľko svinstva obsahuje tá vakcína? Pýtam sa, lebo osobne poznám človeka, ktorý s vakcínami robí a on sám s kolegami nie sú na chrípku poockovani. Osobne by som sa nedala zaočkovať ani keby som nekojila. Nikdy💪😇 ale to preto tak hovorím lebo mám informácie o tom. Keby som mala info len z netu, tak ..

klara351
30. sep 2024

Pocas dojcenia sa mozes dat zaockovat proti chripke, nie su tam kontrindikacie.

lindusss2016
30. sep 2024

@hruska91 nedala by som sa ani mimo dojcenia, ale pocas dojcenia absolutne nie. Na co? Preco?

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

@jaass nikto sa ta nepytal co si myslis o vakcinach

jaass
30. sep 2024

@vanilkovazmrzka no vidíš 🙂 a aj tak som napísala pravdu 🫣🫠 čiže som urobila dobrý skutok a ani neviem ako 😍💪🙏

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

@jaass napisala si svoj nazor

jaass
30. sep 2024

@vanilkovazmrzka tak načo ma oznacujes a si ako had 🤭 aj keď sa ma nikto nepýtal na názor ale keď vidím, že autorka je tehotna a predsa len vo vakcíne je len a len svinstvo tak poradím najlepšie ako viem 🙂

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

@jaass autorka nie je tehotna. Vakciny zachranili za svoju existenciu miliony zivotov, svinstvo mas v tele z uplne inych veci.

jaass
30. sep 2024

@vanilkovazmrzka áno oprava* kojí. Čiže je to “rovnaké” pretože či by bola tehotna alebo keď kojí tak všetko ide do babatka 🙂 a zaočkovať sa proti chrípke sa môže fakt len nevedomý človek.

vanilkovazmrzka
30. sep 2024

@jaass roky pouzivanymi vakcinami sa moze zaockovat proti chripke kazdy, kto je nachylny na chripkove virusy a vie, ze ich tazko znasa. Na chripku sa da aj zomriet, ked si rizikovy pacient. Ak to autorka zvazuje, asi ma pre to dovody, a nepotrebuje tu citat bluznenie antivaxeriek, pyta sa nieco celkom ine.

44janica44
30. sep 2024

K otázke : môžeš sa dať očkovať, kľudne sa opýtaj ockujuceho lekára, pediatra, alebo svojho lekára pre viac info.

A k antivaxerkam:
@jaass
@lindusss2016
Ženy dúfam že neužívajte ani Paralen, je to svinstvo kuknite čo vám môže spôsobiť.

lavender94
1. okt 2024

@jaass tebe ešte asi nikto blízky nezmieral na reapiračnú infekciu, však? Ja pracujem s chorými ľuďmi a keby sa nedávam každý rok očkovať, tak mám PN každú epidémiu. A áno, keď je treba nosím aj respirátor 🫣 a nikto mi to nemusí prikazovať. Inak tiež poznám dosť ľudí čo robia s vakcínami. Aj čo sa týka priemyslu, očkovania, hygieny…. Všetci sa dávajú očkovať. Čo ak je autorka napríklad astmatička a touto tvojou radou by skončila na JISke na prístrojoch? Alebo má starych rodičov, o ktorých sa bojí a ktorých by to zomlelo. Chrípka nie je len teplotka a kašlík, ktorý za týždeň vyležkám so zázvorovým čajíčkom.
A definuj tie “sajrajty” čo v tých vakcínach sú. Keď už chceš dávať svoje rozumy, tak ich podlož aspoň niečím silnejším ako otca brata koňa pes povedal. Netreba zabúdať, že aj prírodné lieky môžu mať závažné nežiaduce účinky.

hruska91
autor
1. okt 2024

Chcem sa zaočkovať, aby som nemala ťažký priebeh . Isto deti skade-tade chrípku donesú a ja mám oslabenú imunitu kvôli autoimunite- mám celiakiu. Väčšie Deti davam očkovať tiež.

mondolina
1. okt 2024

@hruska91
môžeš sa dať zaočkovať.

hruska91
autor
1. okt 2024

Nechcem zacinat túto debatu, vážne mi išlo len o info k ockovaniu. Ale všade na svete sa ľudia očkujú, aj vo vyspelých krajinách a nikto to nespochybnuje. Neviem prečo tu na Slovensku je elita ľudí, ktorí si myslia že sú najmúdrejší, múdrejší ako všetci, a práve oni odhalili nejaké sprisahanie farmafiriem. Pozrite si Fínsko a Covid - obyvateľstvo 5 miliónov ako my- a čísla po pandemii oveľa nižšie vďaka ockovaniu a nešíreniu bludov.

lindusss2016
1. okt 2024

@44janica44 ja nie som antivaxer, dokonca som zdravotnik a v kontakte s pacientmi som kazdy den.

rusalinka
1. okt 2024

@jaass čo znamená " ktorý s vakcínami robí ", prosím? Vyvíja ich? Vyrába ich? ...

jaass
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jaass
1. okt 2024

@lavender94 tak v “zaujímavom” prostredí robíš, keď je okolo teba kazdy poockovany 🤦‍♀️ lebo normálny a mudry človek ktorý robí, pracuje na vakcinach tak sa neočkuje a neočkuje ani najbližších a svoje deti… nemyslím tým základne očkovania 🫠💪

jaass
1. okt 2024

@44janica44 k antivaxerkam? Seba potom ako nazývas? 😜 Čiže keď ty sa očkuješ a ani nevieš čo je vo vakcíne tak ti mám jednoducho povedať, že si čo, totálne mimo a že sa do toho nerozumieš? Radšej sa neočkovať a mat svoj názor ako byť ovca a mat v sebe humus moja draha 🤦‍♀️🤩

44janica44
1. okt 2024

@jaass aké je tvoje vzdelanie?

Ja mám VŠ titul v inom odbore nie medicína, áno ockujem sa lebo si predstav, keď som chorá alebo riešim očkovanie idem k svojmu lekárovi a poradím sa, čo odporúča on mimochodom gro lekárov má plno doplnkových očkovaní a ockuju aj svojich pribuznych, lebo si predstav lekár má aj vzdelanie aj prax aby zhodnotil plusy a mínusy očkovania.( jedného antivax poznám tiež, neockoval sa proti kovidu - vieš ako dopadol? Kovid mega ťažký priebeh a odvtedy je tak mimo, že už nevykonáva prax pritom zástupca primára a svojho času aj primár)
moja stará mama pochovala svoje 2 malé deti (prvé deti) ktoré zomreli na záškrt. To je tá choroba, na ktorú už existuju tie hnusné vakcíny. Myslíš že keby jej vtedy niekto dal na výber, či radšej uvidí svoje deti v truhle alebo zaočkované čo si vyberie?

Inak dúfam, že rovnako kritická si aj k konzervantov a chémii, čo sa pridávajú do jedla to je za mňa oveľa väčší humus ako liek čo ti môže zachrániť život.

veve_ad
1. okt 2024

@jaass mozes prosim ta napisat, co je ten "humus"? Dakujem

jaass
1. okt 2024

@44janica44 po prečítaní mám VŠ som ďalej prestala citat. Niektorí ludia si myslia, že sa zaočkujú a že im to predĺži život a budú zdravi 🤦‍♀️ zrejme aj keby si mala 3Vš tak ti to nepomôže. Je to o človeku no 🤭 inak 3 známi sa dali ockovat “na covid” a dvaja z nich zomreli. Takze asi tak. Z rodiny sa neočkoval nikto, nikto nemal ťažký covid a aha 🙏 teraz sme všetci vďační ;) a dám ti radu, prestaň sa báť, strach je najhorší

luliu
1. okt 2024

@jaass autorku nezaujímajú tvoje výlevy, nepýtala sa ťa, či je správne očkovať. Tak načo vnucujes niekomu svoje úbohé názory nepodložené ničím, len tým, že jpp

jaass
1. okt 2024

@luliu ja nikomu nič nevnucujem 🙂 pisem názor. To je rozdiel. A mk je na to aby človek reagoval ;) skôr je otazka na teba, že načo sa staráš a robíš zlu energiu okolo seba? Len aby si reagovala zlobou? Chod si zašportovať keď sa cítiš zle ;)

luliu
1. okt 2024

@jaass prečítaj si príspevky v diskusii, ty si jediná, čo tu šíri zlú energiu. Názory sú fajn, keď sa na ne niekto pýta. Autorka sa jasne vyjadrila a ty si ideš stále svoje hlúposti

jaass
1. okt 2024

@luliu zlu energiu? Pravdou? 🤦‍♀️ bože žena vyhľadaj pomoc lebo ju potrebuješ 🤔🤷‍♀️

luliu
1. okt 2024

@jaass to je taká pravda, ako že zem je plocha. Naštuduj si niečo o vakcinach, o tom koľko miliónov životov za svoju históriu zachránili, o tom aké tu boli kedysi choroby, ako zomierali deti. Ty pravda. Nebuď ovca 😉

jaass
1. okt 2024

@luliu pozri, urážaš ma, tvoja vizitka, takze toľko o tebe ;) ty sa kľudne očkuj aj moje vakciny ti dám, verím, že ti pomôžu 🤣 len neurážaj druhých 🙏💪

luliu
1. okt 2024

@jaass čím ťa urážam? Prečítaj si po sebe, o ovciach si začala ty. Klasika antivaxerov - oni majú pravdu a ostatní sú ovce