Nízky tep

vanda323
13. máj 2022

Ženy ja sa proste neviem ukľudniť ,možno to dokážete vy....
Mamka nízky tep 46,47-50....keď sedim...
V Januári ale to som bola tehotná, som mal utz srdca bolo všetko ok aj holter tiež všetko ok....teraz som mala asi dva týždne do zadu EKG všetko oka....je to normálne taký tep? Ja uz pozorujem taký 2roky už...
Keď si meriame tlak mám oka, pulz ak je nižší než 70 ukazuje že arytmia ak je vyšší tak ok nič neukáže som z toho nervózna...

nestastna21
13. máj 2022

Je to v pohode. Ja mam tiež 50 tepov v pokoji., moja mama tiež. Maratónci majú inak taky 😅 netreba to riešiť. Je to asi nastavenie tela, mam kolegu co ma 100 ale on je celý zrýchlený tak je to asi tým.

pribinak
13. máj 2022

@vanda323 vyhoď tlakomer von z okna a chod za psychiatrickou

Fakt pre vlastne dobro pouvazuj či by nebolo dobre sa dať hospitalizovať

trgypadl
13. máj 2022

@vanda323 ahoj, ako si merias pulz? Na tlakomery, alebo rucne?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
autor
13. máj 2022

@pribinak Ahoj, bola som hospitalizovaná...asi pred týždňom cca beriem lieky

pribinak
13. máj 2022

@vanda323 zlatko tak vyhoď tlakomer, to je tvoja závislosť.

vanda323
autor
13. máj 2022

@trgypadl Aj tlakomer aj oxymeter aj ručne

drzaopica
13. máj 2022

@vanda323 robili EKG, ak by bolo niečo zle, tak by Ti povedali

januska12323
13. máj 2022

Je ti zle že si merias? Ak ti lekár povedal, že je to ok a necítiš sa zle tak nemeraj, je to zbytočné.

vanda323
autor
13. máj 2022

@pribinak Strašne to je ja sa až trasiem....
Pri hospitalizacii mi vzali telefón... manžel telefonoval na oddelenie ani k telefónu má nechceli dať....tak ma odtiaľ vzal preč...stým že je doma somnou...
Cela ta hospitalizácia na mňa mala zlý vpliv...tam boli také šťavy že si to ani nevieš predstaviť....jedna tvrdila že je Čaputova...jedna mi ukradla okuliare ďalšia na stále chytala...

vanda323
autor
13. máj 2022

@drzaopica Mala som EKG áno ale tam vraj namerali tep 73 no mala som aj v januári utz srdca tak nejakú chybu by to zachytilo nie?

vanda323
autor
13. máj 2022

@januska12323 Ahoj, nie není mi zle....len sa bojím a strašne

trgypadl
13. máj 2022

@vanda323 a tu hodnotu mas kazde meranie, aj ked merias rucne? Merias celu minútu? alebo iba niekedy v priebehu dna?

vanda323
autor
13. máj 2022

@trgypadl Hocikedy meriam...počas dňa akože nemám stále taký tep... väčšinou keď sedím alebo ležím

vanda323
autor
13. máj 2022

@nestastna21 Ktovie ako je to možné ja sa zlaknem keď mám oxymeter na palci a zrazu 46 tam ukáže sa bojím zaspať potom že aký je v spánku

trgypadl
13. máj 2022

@vanda323 to je normalne, ze v klude a pokoji mas taky tep, v spanku byva niekedy este nizsi... a hlavne ak si namerias v priebehu dna aj ine a vyssie hodnoty, tak to je uplne norma

vanda323
autor
13. máj 2022

@trgypadl Ďakujem ti za odpoveď

trgypadl
13. máj 2022
aduskatt
13. máj 2022

@vanda323 nestresuj, manžel máva v spánku 32 a bežne počas dňa do 40 a je tu.....

vanda323
autor
13. máj 2022

@aduskatt Ďakujem ti ja už sa asi prestávam sledovať pretože skončím zas na psychiatrii a to nechcem uz

aduskatt
13. máj 2022

@vanda323 no, tak prestaň. Každý organizmus je nastavený inak a 50 je pohodový tep

vanda323
autor
13. máj 2022

@aduskatt Akože je aj nižší než 50...46 a taaak vieš aké budem kľudná veď som mala v Januári aj utz srdiečka tak hádam by to niečo odhalili nie

aduskatt
13. máj 2022

@vanda323 samozrejme že áno...proste tvoj normálny je v týchto medziach a je to tak OK. Neviem si predstaviť, že by si mala moje hodnoty🙂)))))

vanda323
autor
13. máj 2022

@aduskatt Celý deň sa stresujem vkuse si ho meriam a potom večer mi to nabehne taký stres ..ako aj Teraz už som musela užiť naraz 2 Neurol tabletky zrazu taký tlak do hlavy som zacítila takú horúčavu....

zuzap33
13. máj 2022

@vanda323 kedy prosim ta stihas merat tlak, ked mas male babo a dalsie deti k tomu ? Venuj sa im, chod do parku, s kocikom, uz je pekne. Relaxuj... A nic si uz nemeraj. Max meraj deti ako ti pekne rastu 😉

aduskatt
13. máj 2022

@vanda323 tak si ho nemeraj....ja si kontrolne zmeriam raz za týždeň a to som ešte pred mesiacom mala tlak 215/180 a tep 155 v kľude

vanda323
autor
13. máj 2022

@zuzap33 Ale vieš čo ja som šibnuta normálne manžel je doma kvôli mne pretože má vzal zo psychiatrie aslubil MUDr že bude somnou doma a dávať mi lieky....a ja si vezmem oximeter na záchod a tam si meriam alebo kedide vyhodiť smeti alebo po deti na kruzok

stefi_k
13. máj 2022

@vanda323 maš pravdepodobne nedostatočne nastavenu liečbu od psychiatra , toto čo popisuješ sa mi javi ako obsesivno kompulzivna porucha. Manžel spravil chybu, že nenechal ti poriadne nastavit lieky, to ta bude doživotne kontrolovat ? Tvoj problem nie je pulz ani tlak ale nedostatočne riešena psychiatricka diagnoza.

modrymotyl8
13. máj 2022

@vanda323 ale veď to je dobré že máš taký tep ja mávam v kľude 120 toto je zle.

alex49
13. máj 2022

Muž ťa mal nechať hospitalizovanú, musia ťa znovu nastaviť na lieky a liečbu, máš malé deti, ktoré potrebujú zdravú mamu. Pre nás je ľahké povedať "nekontroluj sa, nemeraj, nepozoruj ako dýchaš, nekolabuj z každého dlhšieho dychu". Bez pomoci odborníkov sa z toho nedostaneš, nevieš sa ovládať, manžel tiež pri tebe nemôže sedieť 24/7. Lekári, psychológovia, terapeuti, musíš s nimi prísť na to, čo ti pomôže a prečo sa správaš ako sa správaš. Ak ti nesadnú lieky, treba ich zmeniť, ak ti nesadne určitá terapia, tak ju zmeň, ak ti nesadne terapeut, tak ho zmeň. Len prosím ťa vyhľadaj pomoc a počúvaj odborníkov 🙏