Ahojte. Chcela by som vedieť vaše skúsenosti. Mám nízky hemoglobín 108. Ale železo vitamíny B a kyselina listová sú v poriadku v norme. Okultné krvacanie nie je, ms mám takú normálnu. Kedysi bývala silnejšia. Na gyn. Prehliadke všetko v poriadku. Žiadny myom, cysta nič. Teraz má dovolenku takze pojdem až budúci týždeň dr a zrejme má pošle na hematologiu. Len sa chcem spýtať či ste sa s niečom takým už stretli ďakujem.
B6 aj B12 aj kyselinu listovú mi brala obvodná a výsledky sú v norme.
@majamat z vlastnej skusenosti - brala som tri mesiace preparaty so zelezom z vlasstnej iniciativy, potom som sla na krv a zelezo bolo stale nizke...
@anonymnasnazilka nemala si problem so vstrebavanim?
Mne vyšetrovali aj štítnu žľazu. Ale po hlbšej debate s gynekologičkou som zistila, že čo som ja považovala celý život za normálnu menštruáciu, je v skutočnosti dosť silná.
@bibg ja mám momentálne tiež miernu anémiu a dostatok železa. MUDr. na gastre mi povedal,že tam záleží nie na tom,koľko máš železa,ale koľko sa ti ho vstrebe a nejako premení,či čo. Inak moja mama mala silnú anémiu,železo v poriadku a mala anémiu z nedostatku vitamínu B12. Doživotné musí chodiť na injekcie B12
@majamat je to mozne, neviem.. na dalsom odbere (rok neskor 🙈) to uz bolo okej, ale s tym, ze zelezo beriem denno denne.
@anonymnasnazilka teda som chcela napisat na hematologii a napisala som na gastre, ale aj tam ta mozno poslu.
mňa ešte napadlo, či máš slezinu v poriadku
No ženy netuším kde je problém. Každé 2 roky mi hodnota hemoglobínu pomaly klesala. Najvyšší som mala 125. A už veľmi doho mám pod 120 a teraz to kleslo na 108. Na sono brucha som bola pred rokom. Všetko bolo ok, co sa týka gastra to neviem či ma niekde pošlú. Vraj okultné krvacanie nie je a tým pádom už nemám kde a čo. Dokonca mi ani železo nechcela predpísať. Ja keď si dám nejaké z lekárne tak má z neho príšerne zapeka. No pojdem na hematologiu a uvidim alw vraj to nieke vážne keď mám hodnoty stále nad 100. Tak neviem. Termin až v apríli.
bolo by dobre, pockat na tu hematologiu, nech poriadne vysetria, kde je problem. dr ti mohla dat rovno vymenny listok. neviem preco caka do buduceho tyzdna.
@bibg ja trpim anemiou od detstva,nikdy to hlbsie neskumali,potom mi zostili celiakiu.ale zelezo raz dobre raz zle.v trehotestve som bola kvoli tomu v nemocni lebo som ho mala nieco cez 70hemoglobin.minuly rok doktorka na gastre ze iz to nieje normalne ,ako celiaticka na diete by som nemala mat uz problem
Tak mi robili dalsie vysetrenia a zistili atrofiu steny zaludka.takze preto aa zelezo straca,dokonca aj ked beriem tabletky je to jedno,nevstrebava sa.takze problem moze byt aj v zaludku,ja tiez mavam dlhu ms 7dni odvzdy
@majamat ale ano mate pravdu moze to byt tak
Zkopirovane -Atrofia žalúdočnej sliznice (v lekárskej literatúre - atrofická gastritída) - druh chronickej gastritídy, ktorá sa prejavuje v progresívnych patologické zmeny žalúdočnej sliznice a straty žliaz, ktoré produkujú žalúdočnej šťavy.
No ja som si pozerala doma kartu. A zistila som že som mala s anémiou problém už od malička. Brala som dlhodobo maltofer ako 10 ročná. Potom v 12 aj 15. A potom bola hodnota väčšinou na hranici medzi 115-120 a raz vybehla na 125. Takze zrejme to budem mat nejak od detstva. Termín na hematologi mám na apríl.
@bibg ake vit B ti vysetrovali?