Ahojte,prešla som všetky diskusie na túto tému,no zaujíma ma aktuálne vaše skúsenosti,všetko čo je za a čo je proti.Predsa je to drahá záležitosť.
Podarilo sa mi nasporiť si na to peniaze a čakám už len na správnu chvíľu kedy s tým začať.Co ma trápi že manžel aj ostatná rodina je proti tomu.Hovoria že to je veľa peňazí a radšej by som si mohla za to niečo iné kúpiť.Trochu ma to zmiatlo,a to som bola už presvedčená že idem do toho.Odmalicka mám krivé zuby, bohužiaľ rodičia to neriešili so mnou.V dospelosti vždy bolo niečo iné dôležitejšie.Nikdy som nemyslela na seba ani neminala.Az teraz poslednú dobu sa s tým dosť aktívne zaoberám.
Zaujímajú ma skúsenosti žien čo si s tým prešli,ako ten celý proces prebiehalo.Ano čítala som na internete u každého človeka to môže byť ináč takisto aj dĺžka liečby.
Kľudne môžte dať aj tip ku ktorému celustnemu ortopedovi ísť na západnom Slovensku,konkrétne NR a okolie
Ďakujem
@doris11 Ja mám dosť krivé zuby predné vrchné a hryzaky vzadne mi chýbajú.Presne ako píšeš aj mne by to zdvihlo sebavedomie, teraz ani usmievať sa nemôžem kvôli tomu.
Ja mám Invisalign momentálne. Tiež som váhala či do toho ísť kvôli vysokej cene, ale neľutujem. Odporúčam Andel dental v Hlohovci.
Mne ho idu nasadit v pondelok. Tiez mam dost krive zuby, v detstve neriesene. A teda jeden z hlavnych dovodov, preto to idem riesit, je najma hygiena. Krivo postavene zuby sa horsie cistia, dasna su viac namahane. Takze investicia do zdravych zubov, ktore dufam dlhsie vydrzia.
Kazdopadne sa kludne objednaj na nezavaznu konzultaciu, kde dostanes blizsie info.
Ja som tiež dlho šetrila, dala opraviť zuby a o mesiac idem po invisalign. Mam 35 a chcem sa konečne cítiť pekná keď sa usmejem. Chod do toho. Držím palce.
Zienky, spytajte sa ortopeda aj na dlzku udrziavacej fazy liecby. Nielen na dlzku samotnej liecby. Aby vas to nezaskocilo ;)
@zuzulip Máš s nimi dobrú skúsenosť,kde sa to presne nachádza v Hlohovci?
@tinkavvv To chcem objednať sa na konzultáciu len neviem kam presne v okolí,u koho sa to oplatí robiť.Ty kam chodis?
@luciad7 Ja tiež už pomaly ťahám na 40,aj to som sa dlho rozmýšľala či sa to vôbec oplatí vo vyššom veku.
Ja som sla na odporucanie do ziliny.
Treba hlavne dat pozor, aby to bol ortodontista, nielen klasicky zubar. Lebo uz som aj take ponuky videla.
Ja aktuálne mam invisalign. Dala som si ho robiť v Hlohovci v AndelDental. Max. spokojnosť. Najprv sme dali synovi a teraz ja už končím liečbu. Veľmi sa z toho teším, nakoľko som mala celý život komplexy. Áno, tiež sa ma pýtali v okolí, za načo, ze zbytočne vyhodené peniaze. Nie pre mňa. Mam 43.....
Áno, veľmi dobrú. Už som tam stretla pacientov aj z Košíc. V podstate je to vidieť z mosta. Na ulici R.Dilonga.
Určite choď do toho, budeš spokojná. Nie sú to zbytočne vyhodené peniaze, určite nie na zuby.
@martinka13 Kde to presne je v Hlohovci?Moc to tam nepoznám.Kolko si platila zaň a ako dlho si nosila strojček?
@zuzulip To ešte celkom dobrá cena,ja som rátala že okolo 5000 to bude.Ako dlho budeš mať strojček a ako často na kontroly?
Ono neries ceny inych, lebo je to veeelmi individualne. Mna to vyjde 5000.
Moja 14 lrocna dcéra má od konca novembra. Chodíme k celustnej ortopedicke do KE. Sme spokojní. Už teraz je vidieť velky rozdiel
@tinkavvv To máš pravdu,ja budem mať určite drahšie a dlho to nosiť myslím si podľa stavu zubov.
Nájdeš na ich stránke presnú adresu. Ani ja Hlohovec nepoznám. Neviem, čo tam je poblíž. Dĺžka nosenia a teda počet dláh je veľmi individuálny. Syn má 50, ja 14. Cena od 3000 vyššie. Syn 5000
A môže sa stať aj také že doktor by povedal že neodporúča strojček lebo sú zuby tak vykryvene že nepomohlo by to?Alebo pomáha to na kazdy stav?
Ja som sa tiez na toto pytala a povedal mi, ze uz takmer vsetko ide urobit foliovymi. A to tiez mam krive zuby tak, ze som si myslela, ze mi odporuci klasicky. Ale nie, normalne tym uz vedia vela veci napravit. Za konzultaciu nic nedas a uvidis podla toho.
To je všetko individuálne. Ja som dokonca potrebovala, ďalšiu sadu, takže priebežne sa aj tá dĺžka mení. Najlepšie ísť na konzultáciu, tam presne povedia čo to obnáša. A teda ja som mala tiež krivé zuby, tak som myslela, že to nepôjde a hneď mi povedali, že práve tento typ je vhodný.
Ďakujem za odpovede.Este mám jednu otázku tie dlahy vyberáte keď idete jesť alebo piť,či jete aj s tým?Ak áno není to potom zafarbené od jedla a pitia?
Nemala som neviditeľný ale klasicky 😀 kocky na zuby😀 .. aj to v tej dobe stalo kopu penazi ale stalo to za to, mala som neskutocne medzery medzi zubami už ako mala som sa s tým velmi trápila. Somnou to síce riešili rodičia keď som mala asi 14-15r ale keby aj nie, tak určite by som si to časom nechala urobiť, strašne mi to dvihlo sebavedomie
Určite chod do toho.