Ahojte, obraciam sa na vás a dúfam že mi viete poradiť 😄 kam sa obrátiť pri neuznanej chorobe z povolania konkrétnou nemocnicou? Diagnóz je veľa avšak neviem ako to uznávajú, dá sa to posunúť niekam vyššie? Ďakujem
Čo ma s tým nemocnica? Veď to ti neuznal zamestnávateľ? Či?
@viestta zena, kua..., ze ty nejdes do parlamentu. Skoro vo vsetkom sa vyznas.😁 Myslim v dobrom.
@stanulienkat po pravde, v tej pobocke blázinca na hradnom vŕšku by som nevydržala ani deň. 🤩 Predstava, že by som Fica alebo Kotlebu mala stretnúť na živo... Pani Záborská co vyfackala Matovica by oproti mne bola milá láskavá stará pani😆
@viestta ja by som ta volila 😆 zaloz si aspon poradnu 🙃
chorob z povolania je len par vacsinou oriazenie, alergie v pekarni, kde je vysoke teplo... ak ti dal dr. diagnozu oni len pozru do tabulky ci tam spadas ak nie mas smolu, tiez som to riesila a nevyriesila
@stanulienkat ja ani neverím,že je skutočná.😁
@kajulqa47 nie je pravda,ze chorob z povolania je len zopar. Su tabulky ano,ale da sa v nich hybat celkom luxusne. Pri uznavani choroby z povolania sa nevykonavaju len vysetrenia na klinike pracovneho lekarstva,ale aj miestne setrenie na pracovisku zamestnanca. Taketo setrenie vykonava RUVZ,pricom sa cinnosti vykonavane zamestnancom odhaduju na minuty a to aj do dalekej minulosti. Ak su nejake nezrovnalosti,urad vyzyva na konfrontaciu zamestnanec -zamestnavatel. Ak RUVZ vyda stanovisko,ze dane ochorenie nevzniklo v suvislosti s vykonanou pracou,klinika na to prihliada. Je mozne sa odvolat,ale pocula som asi o jednom pripade,ktory uspel.
@stanulienkat jednu oblasť nevedela... 😉
@viestta tiez pracujem v potravinach ako ty ..😁 mam jedno dieta ako ty😁😁 som z vychodu ako ty ale uz roky zijem na zapade ....ale tie tvoje zahradkarske rady napriklad ja odpadavam o kazdej rastline vies hej . O kazdom semienku hej..sestra zije v michalovciach maju roky zahradku babka mama detto a ani spolovice nevieme tolko ako ty😁😁😁
@kajulqa47 presne mama ma tento istý problém včera jej prišlo rozhodnutie že jej nebola uznaná choroba z povolania, robí 8 rokov v automobilke ( predtym 15 rokov len v inej firme ) a musela ísť na operáciu kvôli karpalom čo mala všetky prsty vykrutene a bola jej zistená aj osteoporóza a pani doktori sa rozhodli že to nemá z práce 😃 nevieme kam sa obrátiť, ale nenecháme to len tak..
@viestta môžem sa opýtať či by ste nám nevedeli poradiť? Nevieme čo máme robiť manžel je uz 3.krat po operacii pruhu dostal to v praci kde pracuje 7 rokov.Samozrejme ze to ma s toho ze dvihaju tazke bremena a nechcu mu to uznať ako pracu z povolania lebo zevraj to nie je zahrnute v tych tabulkach ake choroby z povolania su uznane.Uz aj rozmysla ze si poda o o
invalidny dôchodok pretože nesmie zdvíhať nič ťažke (už ani 2kg) ale nevieme sa vobec pohnuť ďalej nikto nam nič nevie poradiť ze kam mame ist ake papiere potrebujeme.Naš Dr. sa tvari ako mŕtvi chrobák .A teraz bol u chyrurga a ten mu povedal ze sa moze zase nachystat ze mu to budu operovat a ani on nevie vobec povedat co ma dalej robiť všetci ho tlačia.nech da vypoveď a čo bude ďalej nikoho nezaujima......
@sidhan v prvom rade nepodávat výpoveď. Po nástupe do roboty z PN dostane vyjadrenie ci môže vykonávať svoju prácu, ak nie, tak zamestnávateľ mu ma nájsť robotu, ktorá vyhovuje jeho zdravotnému stavu. Ak takú nemá, môže mu dat výpoveď zo zdravotných dôvodov so všetkými nárokmi, ktoré tomu zodpovedajú, vrátane odstupného. O invalidný dôchodok môže požiadať, je otázka ci ho schvalia a koľko % obmedzenia mu uznajú.
@kajulqa47 Nie su na toto posudkovi lekari?