Ahojte mate niekto skusenost so soorom?
Maly ma 3mesiace a bojujeme s tym od narodenia...
Ma zabku vyliecime o 2tyzdne je to nazad...
Pusinku som mu vytierala prevarenou vodou,uz aj vodou so sodou, potom mal atb fluco sandoz zmiesane s vodou ruzovy medik nic....
Ja uz som si na prsia davala canesten, tp iste atb co mal aj maly ruzovy medik potom tu fialovu vodicku mo zda sa ze nic nezabera...gynekoloh pov.ze nevie co s tym a predpisala opat canesten. (Ten zmyvam pred kojenim)
Co by sommohla alebo ku komu? Na kozne?
Ak mate nejake rady budem rada uz ma to fakt vytaca...☹ dakujem
@senta_sofia ahoj ano je to candida.prsia ma nebolia skor svrbia ale tiez nie stale zacali ma svrbiet cca 2 dni dozadu tak som hne malemu riadne pusinku skontrolovala a zas to tam bolo ☹ nie v takom velkom rozsahu ako maval ale zacinajuce proste...diflucan nam predpisali teraz teda malemu...
Myslim si ze je to odomna ze mne jenoducho ten canesten a vsetko ostatne nezabera ze iba vymiznu priznaky...
@lenkaam_1 ahoj. Mne pomohlo upravenie stravy, na candidu ziadne cukry, vylúčiť vsetko sladke, bielu muku, biele pecivo, ...a viac cistych jogurtov, acidko, probiotika. Pila som acidko pohár rano, na obed, vecer. Malemu som pravidelne cistila pusu cistou vodou, ak toho bolo v puse vela, vodou so sodou. Drzim prsty. ;)
@lenkaam_1 ahoj tiez kojim mali to mal a obvodna nas stim poslala alergologicke a ta mu daala nato isoprinosine a chvala bohu sa mu to viac nevratilo
@sandrikajurko a sla si k obvodnej svojej ci pediatricka?
tak to vidim prvy krat take slovo ze soor.. to sa na Slovensku pouziva? co je to?
ahoj my sme si tym presli tiez, potierala som malemu pusinku a sebe bradavky na striedacku fialovou vodickou a roztokom sody bikarbony a to nam neuveritelne pomohlo. plus som nasadila probiotika a vitamin b sebe aj malemu aj cumliky som mu vyvarila v sode a parada uz sa to nevratilo. odporucam sa vyhnut na cas sladkemu a bielemu pecivu. a odporucam aj kyslomliecne vyrobky najma acidko a podobne.
@sashenocka007 dakujem vyskusam je to uz na nervy...
Ahoj aj moja malá, mávala opakovane soor, pomohol jej Eutrosis oro gel je voľnopredajný.
úprava stravy, vylúčiť sladké,aj mlieko, aj kyslomliečne . .tú kvasinku mu prenášaš ty..užívaj Hylak na trávenie, kvasinka sa drží na cumloch,takže nepoužívať
nepouzivas nahodou vlozky do podprsenky? tie strasne robia mykozu.. ten diflucan zaberie velmi dobre, prsia vela vetraj, ked si doma ani nenos podprsenku, len volne tricko a skusaj viac krat sodubicarbonu si davat na bradavky..
@lenkaam_1 mne pri candide u dietata dal pediater systemove abtimykotika obom. Uzivali sme ja tablety a dieta diflucan sirup a uz sa to nevratilo. Canesten je len lokalna liecba, pkdla mna to nestaci, ak mas candidu v mliekovodoch. Vyziadaj si liecbu flukonazolom pre teba aj pre dieta. Inak to nie je nebezpecne, iba neprijemne.
Vela zdaru.
@lenkaam_1 pediatricke a mne nedali vôbec nic len malému ten isoprinosine
@lenkaam_1 Kup mu probiotika. Posilnia imunitu a do mesiaca by to malo ustupit
@pauliii dakujem 🙂
@marlenka222 prpbiotika mal koli brusku biogaiu koli brusku aj tak to dostal....ja som proste prenasac a neviem co s tym
@lenkaam_1 biogaia je brutus ktory reklamuju lekari. Skus apo laktik
@micikem samo od seba sa to nakoniec upravilo ale trapili sme sa naozaj dlho do cca 7 mesiacov...
Najviac asi boraxglycerin vytierala som pusinku niekolko krat denne + sebe prsia + aj ked sa zaba stiahla yak som mu ju preventivne raz za den vytrela..
Je to hnus zelam nech sa toho zbavite cim skor
@marlenka222 viem, že si to písala dávno, ale Biogaia teda nie je vhodné probiotikum pre bábätká? Zaujíma ma to, lebo mne ho tiež doktorka kázala dávať ...
@lenkaam_1 vyter mu robili? Ak sa potvrdi candida, kludne moze lekar predpisat antimykotikum, my sme mali diflucan. Z volnopredajnych je este candibene sprej, povytierat pusu a to mozes aj ty na prsia, mas ich aj bolave, ci len maly ma pusinu? A este v lekarni sa da kupit tinctura gingvalis, taka hneda bylinkova vodicka.