Neurol na úzkosť

miray701
30. sep 2021

Dobrý deň, mam 18 rokov a doktorka mi dnes predpísala neurol na úzkosť, povedala ze nie je návykový, že si mám dať kazdy den celú tabletu pred spaním, čo som čítala tak veľa ľudí píše, že návykový je a že berú pol tablety dvakrat denne alebo aj inak, chcela som sa opýtať či s týmto liekom máte nejaké skúsenosti a aké je najlepšie dávkovanie, prípadne či je naozaj navykovy, dakujem

julia_33
30. sep 2021

Samozrejme, že je návykový. Čudujem sa, že s tebou lekárka neprebrala lepšiu liečbu ako len, že ti hodila rovno neurol. Nechceš si nájsť iného psychiatra a prebrať s ním znova svoju situáciu ako aj fakt, že nechceš byť závislá na Neurole?

luccija
30. sep 2021

@miray701 záleží od mg a dávkovania.Asi máš problémy so spánkom či ranné úzkosti?Ak ho nebudeš brat mesiace nie je návykový.Je na ukludnenie, búšenie srdca normálny liek netreba za tým vidieť strašiaka.Navykovy je pravidelne a dlhodobo.Skus prísť na to, čo Ti privodilo úzkosti.Ja som brala Lexaurin 3x denne mesiac

miray701
autor
30. sep 2021

@julia_33 to som bola u vseobecnej, pytala som si odporucanie k psychologovi, ona povedala ze by som termin dostala az po 3 mesiacoch, že mi zatial predpise neurol a ak mi po mesiaci nepomoze tak sa mam objednat k psychiatrovi

julia_33
30. sep 2021

@miray701 Aspoň môžeš skúsiť tie menšie dávky. Každopádne sama budeš vedieť ako ti to zaberie a či sa budeš cítiť lepšie. Ono niektorí ľudia sa cítia po takýchto liekoch dobre a siahnu po vyšších dávkach než majú predpísané a potom to začne byť nebezpečné. Dúfam, že sa z toho čoskoro dostaneš.

luccija
30. sep 2021

@miray701 koľko má mg?vôbec sa toho neboj dávaj si pravidelne a možno po týždni či pár dňoch sa ukludnis a viac ho nevezmes.

miray701
autor
30. sep 2021

@luccija 0,25 mg

lachipie
30. sep 2021

Je návykový. Čudujem sa že ti ho rovno predpísala. Ja mam na úzkosti a poruchu spanku Trittico večer beriem dve tretinky tablietky. Neurol beriem len ked občas mi je zle aj mi to tak povedal psychiatr

fleur1111
30. sep 2021

@miray701 je návykový a nie je vhodne ho užívať dlhodobo.

luccija
30. sep 2021

@lachipie bežne obvodný môže predpísať anxyolitika aj gynekológ na PMS...asi jej chcela uľaviť od nepríjemnosti návšteva psychológa jej pomôže psychicky asi si potrebuje ulavit aj fyzicky.
Asi si nezažila, že niekto od neurózy môže zvracať ci hnackovat, mať zavrate..či báť sa odísť z domu
0,25 je slabucky ničoho sa neobavaj

21oktober
30. sep 2021

0,25 je naozaj slabučký , ja som brala po jednej veľmi pre mňa traumatizujúcej udalosti lexaurin , 3 mg večer , inak by som nespala a od úzkosti sa zbláznila, brala som ho tri mesiace potom som prešla na 1,5 na noc a postupne som ho do pol roka vysadila, presne tak ako mi hovoril obvodný lekár Na to obdobie mi veľmi pomohol aby som dokázala existovať a pracovať , je to už 14 rokov a teda nestala som sa závislou .

scorpionflower1
30. sep 2021

@miray701 moja mama je sestricka na psychiatrii a vravela, ze Neurol je ovela menej navykovy ako Lexaurin. Predpisuju ho v ambulancii bezne. Ako vsak so vaetkymi tabletkami na ukludnenie musis byt opatrna a dodrzovat davkovanie. A nebrat ho prilis dlho.
Ja som isla na operaciu v maji a brala som tyzden pred tym liek na spanie a pred opkou 3mg Lexaurin (operacia bola v lokalke) a pomohlo mi to. Ak ti to doktorka dala, kludne uzivaj, tak ako ti povedala.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nataly285
30. sep 2021

@miray701 Neurol je určite návykový liek, avšak môže sa prechodne krátkodobo užívať bez rizika vzniku závislosti - to je max. 2 týždne.
Pri potrebe dlhodobejšej medikamentóznej liečby treba navštíviť psychiatra, ktorý má väčšie možnosti liečby ako obvodný lekár.

brita7777
30. sep 2021

Preboha, a doktorka je z ktoreho mesta ? 🙂
Patri medzi skupinu benzodiazepinov, dlhodobe uzivanie urcite nie, max mesiac. Isto sa porad este s nejakym inym lekarom a hlavne si pozri, co su benzodiazepiny.

lucia851
30. sep 2021

@miray701 ahoj neurol je návykový a dosť. Tak ti radím si vypýtať radšej niečo iné na spanie alebo skus radšej niečo z lekárne na bylinnéj báze alebo melatonin.

luccija
30. sep 2021

@brita7777 berie jednu 0,25 to je nič .Su ľudia, ktori po traume, rozvode, chorobe berú 3 mg Lexauriny 3x denne.Mne ďalej gynekológ 0,25 xanax ani som ho necítila.Zato som mala veľmi dávno liek na spanie ešte poobede som bola z neho unavena

lachipie
30. sep 2021

@luccija ta zažila... bala som sa ist zo synom do metra pote čo mi ho jednoho dna z metra odviezla sanitka zo status epileticus a skončila som pak v prahe v psychiatrickej nemocnici na centre krizovej intervencie... Hovorim len že uleviť áno, ulaví.. ale nie to brať dlhodobo a stale každy deň

marianarem
30. sep 2021

@miray701 Zavisi to od cloveka, kazdy organizmus je iny. Poznam ludi, co to brali/beru aj 20 rokov a nemaju problemy a aj takych, co boli zavisli uz po par tyzdnoch. Nikdy nevies, ktory typ si ty, istota je brat ho len prilezitostne alebo tak 2 tyzdne.

jankaruzova
1. okt 2021
Používateľ jankaruzova je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jankaruzova.

Ja osobne používam na úzkosť tento liek https://www.joalis.sk/e-shop/emocie-stresy-psychosomatika/anxinex/. Musím povedať, že mi to celkom pomáha pri úzkostiach čiže celkom odporúčam.

zuzulka333
1. okt 2021

@lachipie ahoj prosím pomohlo ti trittico na spánok? Ja ho mám od dr zatiaľ beriem jednu tretinu v pondelok už dve tretiny mám brať a za ďalšie 4 dni prejsť už na celú tabletku 🙂 ráno berieme eliceu 20 mg ďakujem

lachipie
1. okt 2021

@zuzulka333 ano pomohlo, beriem každý večer dve tretinky, len keby že mi to nestači tak možem pridat na celu tablietku a zaspavam dobre. Rano beriem olwexyu.

zuzulka333
1. okt 2021

@lachipie ďakujem za odpoveď super že ti zabral dúfam že aj mne zaberie 🤗