zatial som nenasla takuto diskusiu a mozno som aj prehliadla.............
dnes mi dr. potvrdila ze mam zlcnikove kamene aj ked zlcnikove zachvaty uz mam 3mesiace 😒 a kedze kojim nemozem ziadne lieky ziadne kvapky mam len homeopatika ktore moc nezaberaju a chcela som aby sme si tu poradili ake jedla vam robili zle ktorych sa vyvarovat a pri ktorych ste sa citili fajn a mali pocit ze tie zachvaty bol len zly sen
proste si poradili ako prezit ten hrozny stav kedy mate pocit ze prisla posledna hodina............
@naty1987 nepomozem ti ja som mala koliky zo vsetkeho...3 mes. po porode mi ho museli vybrat lebo som mala tak silne koliky ze som vzdy skoncila na pohotovosti...drzim paste nech vydrzis co najdlhsie ja som koli tomu musela prestat kojit co ma hneva neskutocne 😠
a po operacii?v zlcniku 4 trapne male kamienky 😕 ..nonsenz nechapem ako mi mohli robit tak zle 😀
baby a ako vyzera taky zlcnikovy zachvat ?..pripadne zlcnikove bolesti ?
kde to boli, ako to boli ? ...lebo ja mavam obcas take bolesti...niekde pod hrudnou kostou...vystreluje to az ku lopatkam. Ked som to mala prvy krat, tak som vyslela, ze je to od srdca...ale mavam to skor v strede, v hrudnej jamke.
@zabka132 mna boleo pod pravym rebrom...a to neskutocne...plakala som od bolesti,vracala a pomohla len inekcia na pohotovosi..najdlhsi zachvat som mala 9 hod co som hrdinsky cakala ze prejde 😀
@matuska133 pane boze ze 9 hodin klobuk dole pred tebou
my sme s malym mali trosku problemy s kojeni a preto asa aj bojim ze by som po operacii uz nekojila a to nechcem
@zabka132 mne zacali bolesti tak nevinne mala som pocit ze som zle spala taka dolamana som sa citila lenze bolest sa stupnovala a prechadzala az do brucha hore a vybijala mi dych nevedela som dychat do toho som vracala myslela som ze umriem pomohla mi kapacka na pohotovosti aj ked nemali sajnu ze co mi je 😠 😒
teraz ked citim ze ma zacina akoby boliet chrbat a bolest ide do zaludka uz viem na co sa mam pripravit a snazim sa pomaly dychat a vydychovat a preckat to no raz mi pomohlo ked som sa nasilu vyvracala asi do hodiny mi bolo ok aj ked som bola natotal znicena
a mne strasne zle robia vajicka kupovane a tiramisu po nej mi je taaak zle ☹ 😒
@naty1987 u mňa to vyzerá podobne.. začína takým tlakom (opísala by som to ako keby mi tam, kde mi končia rebrá na pravej strane, niekto stále nafukoval balónik). Najskôr to je len nepríjemné, ale potom to začne už aj bolieť a samozrejme vystrelovať do chrbta medzi lopatky, to neznášam ☹ Vtedy mám to miesto pod rebrami neskutočne citlivé, normálne mi vadí aj tričko čo mám na sebe.
Moja mama robí na gastroenteorológii - robili mi UTZ a nič tam nie je, všetko v norme. Predbežne mi dali diagnózu, že to mám zo stresu..
Posledné dva razy keď som cítila ako to na mňa ide, som si dala lieky, kt. mi dala mamina na upravovanie žalúdočných štiav - Helicid. Nechcem to zakríknuť, ale po hodinke som bola absolútne fit (čo inokedy trpím jak pes aj dva dni).
Inak tiramisu som si dala ako dezertík na obed a som ok, takže ja môžem tiramisu vyradiť zo zoznamu 😀
Ahojky, ja ked som bola tehotná s dcerou Karinkou, tak som uz v druhom mesiaci mala problemy so zlčníkom, potom to preslo a objavilo sa to zase po porode, ked mala Karinka 3 mesiace. Ja som nemala kamienky ale piesok. Cez den som bola z dcerou stále sama, lebo manžel bol mimo SK, a koliky som mávala vždy len večer, tak to bolo jedno šťastie, že bola pri mne mamka, lebo neviem si to predstaviť, keby som mala také bolesti cez den. Vždy som musela ísť aj na pohotovosť na infúzie. Nepomohlo mi nic, tak som musela ísť ked mala karinka 3 mesiace na operáciu. A kojila som ju dalej až do roka. Doktori vedeli ze kojim tak hned po operácií som si odsávala a večer okolo 19.00 mi ju už mamka doniesla na kojenie. A teraz už žiadne problémy nemám. A po pôrode syna tiež ked mal cca 3 mesiace, mi zistili že mam obličkové kamene, celé tehotenstvo nič. Takže aj pri synovi som si niečo vytrpela a dospelo to až k tomu že mi museli dať vývod z obličky, lebo nevedeli presne kde je ten kameň a nevedeli ani čo dalej. Syna som tiež kojila a lekari robili vsetko preto aby som aj nadalej mohla a nakoniec som ho kojila až do roka a pol.
Držím ti palce aby si to zvládla. pa
ja som si so žlčníkom užila svoje celé prvé tehu,keď mi stále na pohotovosti aj moja doktorka tvrdili,že to len bábo mi tlačí 😒
3 týždne po pôrode som skončila s takým záchvatom na pohotovosti,že som rovno ostala v nemocke a bola naplánovaná operácia-akurát sme mali krstiny lebo to bolo zo soboty na nedeľu tak som ich uprosila,aby ma pustili na krstiny a potom šup do nemocky aj s malým 🙂
mal som ho pri sebe aj v nedeľu aj v pondelok kým mi robili predoperačné vyšetrenia,kojila som ho,nakojila som v pondelok večer naposledy,utorok ráno bola operácia. nemala om nachystané MM dopredu tak ten 1,5 dňa bola doma na UM a v stredu ráno keď mi "oficiálne" vyprchali aj posledné zvyšky narkózy som ho zase začala kojiť a chytil sa veľmi dobre napriek tomu,že tiež sme mali od začiatku problémy-klobúčiky a podobne...
takže ak to máš akútne a záchvaty máš často-ja som ku koncu mala po hocičom,ani diéta nepomáhala a operácia mi veľmi pomohla tak podľa mňa neodkladaj,skôr to má tendenciu sa len zhoršovať
dnes sa robí laparoskopicky, zotavenie je rýchle a ten 1,5-2 dni môže byť synček na UM,prípadne na tvojom odstriekanom MM ak si stihneš nachystať do zásoby a potom nabehnete naspäť,za ten krátky čas si myslím, ž to zvládne aj malý a aj tebe sa uľaví a kojenie nestratíte
silno držím palce nech sa to dobre porieši 😉
@naty1987 jojo, vajicka su sfina, mne je po nich aj teraz sem tam zle a to je moj ubohy zlcnik uz pomaly 2 roky v zlcnikovom nebi 😀 mne ale asi najviac robilo zle caro s mliekom 😅 s operaciou som vydrzala az do roka po porode, dcerka to zvladla super, bola som na laparke takze som mimo nej bola 1 den, na kojeni sa to nijako neodrazilo.. mozno by si si mohla "pre istotu" odsat mliecko, keby to na teba doslo necakane 😉
@naty1987 aj mne sa kojenie tazko rozbiehalo,preto som sa snazila aj vydrzat..nejedla som a aj tak som mala koliky 😒
takze som nemala na vyber ale operacia bola spaaasa premna uz 😀
@matuska133 mne neni az tak zle nastastie snad to nezarieknem minule som si dala rano dve domace vajicka a bolo mi ok ale veru bala som sa len s kupovanych mi bolo spatne snazim sa jest normalne ale davam si pozor aby som toho "zleho"nezjedla vela
a pijem nelako pivo (obcas-nie stale) a neviem ci mi pomaha ale je mi po nom fajn 😉 aj ked sme boli grilovat nic mi nebolo chvala bohu
@naty1987 ahojky mne pomaha pankreolan, su to prirodne enzymy telu vlastne takze sa mozu aj popri kojeni. (mi povedala teta v lekarni). Ked ma zacina tlacit zaludok/zlcnik tak si hned dam 2 tabletky a pomoze mi to. Ked som bola tehotna este som nevedela ze to mozem jest, tak som si tiez veru vytrpela, 6 hodin a potom som aj odpadla doma na zachode, tak uz neriskujem.
@kvojtanikova no tak ten pankreonal kupim nech mam doma nieco aj ked mne dala obvodna Buscopan
juj moja tiez si si pekne vytrpela ☹ hlavne ze je uz lepsie a bola si na operacii ??
@naty1987 na operacii nie, v podstate som s tym vobec este nebola u lekara, robili mi gastroskopiu ale to uz asi pred 6 rokmi, vtedy este bolo vsetko OK, vraj iba stres, no po tehotenstvach sa mi to zhorsilo takze teraz si davam pozor. U mna to je sposobene hlavne skrizenou alergiou - najhorsie je ked na jar jem prvu zeleninu (redkvicky, cibulku, bylinky) a ovocie, ktore dozrievali pocas pelovej sezony. Je mozne ze ani nemam problemy so zlcnikom ako skor s pankreasom, lebo u mna je bolest skor na lavej strane az v strede pod hrudnym kosom a vystreluje aj do chrbta, takisto je ta oblast citliva aj na vonkajsi dotyk (ako tu niekto pisal ze aj tricko mi vadi).
Ahojte, neviete mi niektora povedat, ci sa operacia zlcnikovych kamenov robi aj pocas tehu??? ja ich mam, mavam tak kazdy 2. / 3. den neznesitelne bolesti a do konca tehu este 3 mesiace, tak neviem, ci to vydrzim....
@naty1987
Hlavne si daj bacha ak ta budu hnat na operaciu, aby ti nezobrali hned aj cely zlcnik ako mojej kamoske. Ta isla tiez len na odobratie zlcnikovych kamenov a ked sa obudila, tak jej povedali na otazku, ci sa jej este budu tvorit dalej tie kamene, ze nemaju sa kde, kedze jej vybrali rovno cely zlcnik, co je akoze uu mna nonsense!!!!! Clovek bez zlcnika uz musi do konca zivota drzat dietu (no teda nemusi ale...) a hrozi mu rakovina hrubeho creva na 50%...a to nehovorim o zatazi dalsich organov, lebo ako vieme, pecen - zlcnik- pankreas je trio organov, ktore su prepojene a vsetky spolu suvisia, tym chcem povedat, ze ak nas boli zlcnik, nemusi byt poskodeny ani zlcnik ale napriklad pecen, ktoru treba liecit!!!
Ja by som ti odporucila biorezonancne vysetrenie, je neskodne, teda ked kojis, nic ti to neublizi, netreba prist ani na lacno a podobne a v priebehu 40 min. sa clovek dozvie cierne na bielom bez toho, aby chodil mesiac po doktoroch, ktori pokial porobia vsetky tie testy, zatazuju cloveka liekmi aj bez toho,ze nevedia pricinu......no neviem ako ty, ale nic pre mna. Neviem odkial si, ale ak budes chciet tak ti mozem dat kontakt,kde sa mozes objednat na taketo vysetrenie v ramci celeho SR, niekde najblizsie v okoli tvojho bydliska.... ja napriklad chodim k dokt. Tomovej, ale poznam aj inych odbornikov, co sa tymto zaoberaju po celom SR. ....
Ahojte chcem sa spytat ci nemate podobnu skusenost. Mam bolesti zlcnika. Nemam koliky len bolesti a velky tlak na chrbate, rebrach na pravej strane, lopatke a sperom k ramenu. Boli ma teda prava strana chrbata cela plus rameno. Je to taka bolest pripominajuca tlak. V predu ma to vobec neboli. Mam zistenene nejake kamienky a zle sa vyprazdnujuci zlcnik. Mali ste to niektora? Pomohla vam operacia alebo sa vam po nej stav zhorsil? Co pomaha? Dakujem za rady.
Cim skor prec...mne ho teraz dali... Pozri na googli co nemozes je toho vela... Zrniecka semiacka hlavne vyprazane mastne paprika kapusta.. Atd
@vvia
Ahoj som po sekcii vies tak sa nehrniem zas do tohto ..plus mi teraz dost ludi v okoli radi aby som skusila vylucit zo stravy co mi robi zle a skusila pockat vtskusat nieco nie ine nue hned operaciu..neviem co.je spravne..ako sa rozhodnut a mam cas do piatka lebo termin operacie sa blizi ..
@modra_cakanka ako ste na tom mávam podobné problémy ...hlavne v chrbte....no sono nič nenašlo len kamienok na obličke ale moja urolog.tvrí že to nie je z toho....dík za odpoveď...
@naty1987 ja som na sebe spozorovala, že mi veľmi vadí tvaroh, ale aj niektoré mliečne výrobky.. Ďalej určite mak. Po ňom som mala asi najhorší záchvat v živote. Teraz na rýchlo mi nič nenapadá.. Ak mi niečo príde na rozum, tak napíšem 🙂