Chcela by som poradiť 🙂 Možno máte niekto problem ako ja.Po jedle ako napr.franc.zemiaky,kapusta,strukoviny ,biele pečivo a ani neviem čo ešte všetko...ma neskutočne pichá v bruchu ,nafukuje ako keby v črevách to nepracuje...ak máte niekto taky isty problém ,čo Vám pomáha?Viem,že najlepšie sa vyhýbať takým jedlám ale už ma to štve😞.Idem si skusiť dať espumisan lebo prasknem ...😀
@janinah vsetko vysetrenie som tento rok absolvovala aj fibroskopiu...ale kvôly inym problemom a všetko bolo ok...mňa neboli žaludok ale spodok brucha ...napr.dnes som zjedla naobed franc.zemiaky a teraz už asi hodinu mam čreva ako keby "pomotane"brucho nafuknute s pichanim ako keby klince mi pichali
@timejicka ja to mam tiez a napr dnes som zjedla kapustu a tusim prasknem.neviem mne to pride na lenive creva alebo drazdive crevo...
@lucinka511 presne tak...asi poriadne lenive😀ja uz mam z toho nervy ,lebo bud to nemozem zjest ...radsej to nechcem ,ked viem ako to dopadne ...ale niekedy neodolam...a dam si to poto odtrpim...a co pomoze Vam?
@timejicka ja cakam kym nevyfucim☺ nic neberiem.teda ziadne tabletky .cakam kym odfucim
@lucinka511 no to by som aj ja cakala ale to nestastne pichanie uuuff😓
@timejicka ja som to mavala po smotane a masle. Taktiez po strukovinach. Cicer je pre mna zaberak. Pomohlo mi vyradit tieto potraviny co najviac. Kupujem si bezlaktozove produkty. A ked si dam z casu na cas aj tieto potraviny, tak to nie je take hrozne. Mne espumisan nepomohol napriklad.
to moze byt laktozova intolerancia.. ja som s nafukovanim a bolestami brucha mala take problemy, az som skoncila na gastroskopii a vysledok laktozova intolerancia
@janka279 ja mam na ranajky jogurt. a nenafukuje ma. alw ked sa najem poobede alebo vecer. a niekedy jem to iste a jeden den ma nafukuke.druhy nie. no dnes to bolo z kapustnice.
Ja mám ten istý problém,mám pocit že ma nafukuje po všetkom čo zjem.
ja mám ten istý problém. čítala som už všeličo a čo ma zaujalo bolo, že za tým všetkým môžu byť aj parazity v črevách... Može to byť príčina ale aj nemusí 🙂
@lucinka511 aj u mna je to raz lepsie, raz horsie. Ale od kedy som znizila prijem laktozy, tak je to omnoho lepsie. Ja som mavala presne to, co @timejicka. Nafuklo ma, az ma pichalo v crevach, bolelo. Teraz je to rozhodne lepsie. Sem tam si dam aj cestoviny so smotanou (normalnou, nie bezlaktozovou) a v pohode. Inokedy ma hned nafukne. Mam pocit, ze to zavisi aj od toho, ako sa mnozstvo jedla s laktozou naakumuluje pocas dna, pripadne pocas nasledujucich dni. Ked si to vezmem, laktoza je takmer vsade. V restauraciach je minimum jedal bez mliecnych vyrobkov.
@timejicka moja mamina ma rovnaký problém (resp. mala 🙂) a ešte k tomu ju zo všetkého bolel žalúdok a mala celkovo veľmi zle trávenie. Ja sa snažím hľadať pomoc v prírode preto som sa zašla poradiť a jedna milá pani v obchode so sypaný mi čajíkmi mi poradila čaj "bylinkové zlato" od Sunny Tea 🙂 píla ho 2 týždne po 2 šálky niekedy len jednu a niekedy aj zabudla 😀 a trávenie sa jej upravilo na výbornú 🙂 nevýhodou je trpká chuť kvôli obsahu paluby, ale ona si na to vraj zvykla 🙄 ja si ho dávam keď mám nejaký žalúdočný problém a zaberá už po prvej šálke 🙂 držím palce aby sa to napravilo 😉
Oprava: obsahu paliny, nie paluby 😃
Mne zaberá propolis v kvapkách, ale prírodná verzia...na cukor si nakvapkám 20 kvapiek a mám po probléme po 5 minutách. Teraz ho užívam každé ráno, preventívne a trávenie sa mi zlepšilo, brucho tiež bolelo dávno a to jem aj také, z čoho ma pred užívaním propolisu bolelo. Neviem či pomôže aj vám, ja som toho poskúšala už tiež dosť a toto mi zatiaľ zaberá 😊 😉
Odporucam articokovy sirup, je perfektny na nafukovanie a podobne zaroven sa precistite http://www.justnahrin.sk/produkty/articokovy-napoj plus nasadot aj probiotika....pre viac info kludne sprava
najlepsie pomoze prejst sa alebo si zacvicit. z volne dostupnych liekov by som odporucil espumisan alebo pancreoolan, najdete ich napriklad na www.pilulka.sk a ak by ste chceli si uplatnit zlavu nech sa paci posielam zlavove kody http://www.kuponyzdarma.sk/pilulka-sk/
@timejicka čo piješ k daným jedlám?
@katarinamarkova pocas jedla nezapijam jedlo ...a pijem väcsinou cistu vodu
@timejicka prečo počas jedla nezapíjaš?
čistú vodu - sýtenú? nesýtenú?
Nesytenu...nemozem perlivu.
@timejicka minerálku, či čistú vodu z vodovodu?
Ja tiež pijem len čistú vodu bez bubliniek. Ak by som vypila bublinkovú asi by ma roztrhlo.
Nezapijam lebo pocas jedla by sa nemalo zapijat...preco ?
@katarinamarkova cistu vodu z vodovodu
vyšetriť žlčník