Nádor v pankrease

19. okt 2024

prosim vas kto mal diagnostikovany nador v pankrease, podla ct nie su pecen pluca zasiahnute, cakame na histologiu, chemoterapia

prosim vas je este daka sanca

janickacrazy
19. okt 2024

Ahoj, máme v rodine momentálne túto diagnózu. No čo ti poviem, šanca je vždy nejaká. My bojujeme už niekoľko mesiacov. Ale u nás je to komplikovanejšie, lebo sú tam aj ďalšie zdravotné problémy. Má za sebou už dve operácie, ešte jedna je na pláne neskôr. Držte sa.

autor
19. okt 2024

@janickacrazy dakujem cakame este na histologiu mame po CT a MRI

janickacrazy
19. okt 2024

My už berieme chemo. Našťastie to celkom dobre znáša zatiaľ a samozrejme veľmi prísna diéta je nutná.

autor
19. okt 2024

@janickacrazy apomaha to ja sa assi zrutim

autor
19. okt 2024

@janickacrazy pluca pecen ok 42 r bize moj mlady clovek

martul
19. okt 2024

Kamarát, veľmi rýchle to bolo, jeho žena sa vrátila z pôrodnice, on odišiel do nemocnice.

autor
19. okt 2024

@martul prco vedc lked je skoro zachytene neni sanca?
och zle sa mi cita co si napisala

janickacrazy
19. okt 2024

U nás 57 rokov a ďalšie problémy so žalúdkom, črevom, žlčníkom k tomu. 🙁

autor
19. okt 2024

a koolko sa na to liecite

cica8
19. okt 2024

Mesiac čo zistili nádor, posledné štádium... 75 rokov nedožitých

janickacrazy
19. okt 2024

Je to už asi 4 mesiace. Striedajú sa obdobia, 2 týždne v nemocnici, zase 3 týždne doma a stále dookola. Ono každý človek je iný, ale dúfať treba, inak sa to nedá.

martul
19. okt 2024

Pankreas je najhoršie čo môže byť, tam je malá šanca, bez ohľadu na vek a štádium zistenia.

janickacrazy
19. okt 2024

@martul No super, toto potrebuje čítať človek, ktorý bojuje s takou diagnózou. Trochu podpory by neuškodilo. 🤐

rozculena
19. okt 2024

@janickacrazy nemusí čítať ani koňa,stačí si vygúgliť odborné informácie....je toho dosť na nete....

rozculena
19. okt 2024

moja mama to mala,ale jej to zistili neskoro,mala už metastázy všade

autor
19. okt 2024

@martul ano viem ale zarobven ma l=pluca pecem ciste

martul
20. okt 2024

Aj on, nikde inde, len pankreas

autor
20. okt 2024

@martul boze moj ved on nepije nefajci nechapem kolki ludia picju fajcia roky rokjuce

janickacrazy
20. okt 2024

@rozculena samozrejme, že to viem, keďže to máme teraz v rodine, ale nebudem to písať človeku, ktorý je momentálne úplne hotový, aby som ho dorazila, trochu empatie nikomu neuškodí. Okrem toho štatistiky sú jedna vec a neplatia vždy pre každého.

martul
20. okt 2024

@janickacrazy aha, myslela som si, že autorka sa pýta na skúsenosti. Napísala som svoju, tak ako všetky ostatné. Či mala som ju klamať? Že to nič nie je, zvládnu to ľavou zadnou, alebo ako som mala byť empatická?! Slušne a pravdivo som napísala ako to bolo u nás.

enya00
20. okt 2024

svagor na to zomrel v auguste 44 rocny..uz mal metastazy, zistili mu to neskoro.. zistili mu to a po 3 tyzdnoch od diagnozy koniec

enya00
20. okt 2024

https://www.mahatma.sk/. skuste kontaktovat pana, dost ludom pomohol..ja by som uz skusila vsetko, topiaci sa aj slamky chyta. drzim palce

zuzanockamt
20. okt 2024

@janickacrazy Aj lekár ti predsa priamo povie prognózu, nič nezatajuje.

autor
20. okt 2024

moze to byt aj nezhudbne nie?

iwesska
20. okt 2024

Tam nejde len o to,ci clovek fajci/pije,ale hlavne o stravu,kedze ide o traviaci organ. Pocuvala som gastroenerologa a hovoril,ze sme na poprednych prieckach na svete v karcinome hrubeho creva a pankreasu,lebo konzumujeme strasne vela udenin - to je najvacsi karcinogen. Ale niekedy to postihne aj cloveka,co sa zdravo stravuje,lebo nevies aky humus dychame. Ono je to zakerne v tom,ze to postupuje strasne rychlo. Z diag.hladiska sa to ani v skorych stadiach neda odhalit,lebo je tak ulozeny,ze ziadna zobrazovacia technika zobrazit nador v zaciatku nedokaze. On ani nema ziadne priznaky,az ked je v pokrocilom stadiu. V tom je zakerny. Drzim palce,aby chemo zabrala,kym su pluca ciste. Sanca je vzdy.

janickacrazy
20. okt 2024

@zuzanockamt veď áno, ale nepovie ti, že to je to najhoršie, čo môžeš mať 🙄

autor
20. okt 2024

@iwesska dakujem moc

ano viem, pritom vobec krvne testy an preventivke mal OK takze cela preventivka je na prt, to iste UTZ, ved vacsinou je prekryty crevom, mne ho ani raz nevideli cely lebo som tam mala plyn :(

@iwesska tie testy na onkomarkery nie su postacujuce?

cele preventivky su na dve veci ( ked sa bavime o ..)

autor
20. okt 2024

@iwesska a preco potom nie je viac osvety. ked davaju na cogarety znicene pluca, preco nedaju na alkohol cirhozu pecene a na udedniny ine.

simisi
20. okt 2024

A ake boli priznaky?

kittykat22
20. okt 2024

rakovinu na preventivnej prehliadke nezistia. Lekar si moze maximalne vsimnut rapidneho ubytku na vahe. Inak krvne testy su tak maximalne na leukemiu. Ale ked ma clovek zdravotny problem, tak je dobre ho pri preventivnej prehliadke zmienit a mozno sa na to pozriet blizsie. Ako pises onko markre su niekedy falosne pozitivne.