Musí sa 4 cm pruh operovať?

5. jan 2024

Ahojte, mam pruh na bruchu asi 4 cm nad pupkom , musi sa to operovat ? Je to nutne?

31zuzi
5. jan 2024

Aj ja som mala to isté,a áno operovali má ,vkladali mi tam sieťku.Nezanedbaj si to ,treba s tým ísť

stanovelky
31. júl 2024

@31zuzi ahoj ja mám 2 CM veľký či mám stim robyt mám to asi 6 mesiacov zatiaľ sa nezvecil treba stim ísť ?
@31zuzi

31zuzi
31. júl 2024

@stanovelky radšej choď ku obvodnému lekárovi a on ti povie či to treba operovať,mňa obvodný poslal na chirurgiu

stanovelky
2. aug 2024

@31zuzi ahoj tak si ty bola a ako dlho si to mala? čo ma čaká pred operáciou okrem vesetrenia. Chcem povedať pred jeden deň a na druhý deň napr .keď idú tá operovať priebeh ....aj uspali tá ??! A také ďakujem 🥺

31zuzi
3. aug 2024

@stanovelky no ja som to dlho nemala ako som zistila že mám niečo nad pupkom šla som k obvodnému in mi povedal že je to hernia čiže pruh ,objednali má na operáciu absolvovala som predoperačné vyšetrenie,jeden deň má ráno prijali na druhý tuším operovali no pred tým dva roky má operovali na žlčník no ale pruh má po operácii viac bolel chodila som zohnuta s pásom cez brucho ,neviem ja som mala dosť bolesti po operácii,a áno uspali má úplne ,ale to bolo pred siedmimi rokmi,ale nenechaj si to tak chod čím najskôr s tým

stanovelky
3. aug 2024

@31zuzi a nič iné ako napr .že klistir. A také. A na druhý deň ako to je už keď ideš na operaciu ideš tam. Pyžame tam sa vyzleces ? Dajú ti niejaku koselu či??? A obvezy na nohy a ešte čo také ??niejaku vody vipit ?? A keď si si ľahla nerobia nič pred tým Kim tá neuspia ??! A nAladovku ti dávali?? Povec čo setko nebola som ešte ani raz neviem nič a tak sa chcem aj rozhodnúť možno aj s tvojho vysvetlenia. Ďakujem 🤔
@31zuzi

31zuzi
3. aug 2024

@stanovelky tam pred operačnou sálou ti dajú plachtu do ktorej sa zabalis ,dali má na posteľ ale som dosť dlho čakala asi mali toho viac potom som dostala tabletku bez vody som musela prehltnúť o obvazoch na nohy už nepamätám či mi dali ,neboj to už keď si tam všetko ide ako má

stanovelky
3. aug 2024

@31zuzi aha tak nič také, ľahla si si uspali, nič zle Kim nexaspis. ?? Bojím sa toho každá vec má zaujíma. A rozmýšľam ísť aj na rok. Ale ides máš za sebou. Ale to treba zvládnuť ako ty😀👍 keď si stala si bola na izbe?? A išla ty už infuzia. Ako dlho si tak bola ?? A klistir ti nerobili som počula že hej aby boli čreva prázdne zatiaľ to ďakujem za pomoc. 👍🙇🙇
@31zuzi
@31zuzi
@31zuzi

31zuzi
3. aug 2024

@stanovelky žiaden klystír ,uspali a už som sa zobudila na izbe po všetkom,infuzia ani neviem už si nespomínam či mi tiekla asi 🙂‍↔️ nie

stanovelky
4. aug 2024

@31zuzi tá rozmýšľam veľmi ale asi pôjdem som sa ešte poradila s jednou sestickov poslal som jej aj foto tá mi povedala že to ani operovať mi nebudu lebo to je malé akurát mi povedia že mám nosiť pas keď pri námahe .ale aj tak na to myslim. A že raz ma to čaká neveim že čo 🤔

stanovelky
4. aug 2024

@31zuzi poradis mi ešte keď ideš na operaciu dajú ti tu košeľu či čo potom ideš na tú posteľ či čo. Lshnes si a tam tu dajú ešte niečo Kim tá uspia niejake infekcie do žili do ruky?? A potom už narkózu???
@31zuzi

31zuzi
4. aug 2024

@stanovelky to ti dajú takú košeľu alebo plachtu a keď si už na operačke ešte tabletku a len čakáš narkózu

stanovelky
4. aug 2024

@31zuzi aha tá tam už nič len Lezis. A čakáš dlho to trvalo?? Musím sa rozhodnúť veľmi sa bojim. Veľké bolesti si mala keď si stala po narkoze ? A ako dlho ďakujem

31zuzi
4. aug 2024

@stanovelky no asi dve hodiny som čakala ale to nič mali vtedy veľa ty možno nebudeš tak čakať,mne sa to ťažšie hojilo asi preto ma to ešte bolelo

stanovelky
4. aug 2024

@31zuzi aha ale keď už Lezis na Tom operačnom tá tam už ni dlho tak som myslela

31zuzi
4. aug 2024

@stanovelky tam už nie dlho ,neboj držím palce ,len to netreba odkladať

stanovelky
12. sep 2024

@31zuzi tak som nebola som bola rozmislena veľmi aj strach som mala menší a teraz mám už aj strach vecsi tam ísť ,už chcem ísť iba na rok jari najskôr dúfam že sa nestane nič ?

31zuzi
12. sep 2024

@stanovelky no podľa toho v akom stave to máš,či malý pruh či už dosť veľký,ja by som to riešila teraz musí ísť strach bokom

stanovelky
13. sep 2024

@31zuzi mám to asi veľké ako ked más vrchnák s 1 l. Olej sem tam je to vecsie ako do vonka tedy mám strach že či sa to zvecsilo zatiaľ bolesti nemám sa ale od kedy to mám ťa som strese celé dni
@31zuzi

31zuzi
13. sep 2024

@stanovelky ja som to mala tiež asi také veľké a tiež ma to deň čo deň stresovalo tak som šla s tým hneď a som rada že mám s tým pokoj

stanovelky
13. sep 2024

@31zuzi tá, som mala ísť Kim som chcela,ja sa bojim toho že tam pôjdem,a na tej operačnej sále sa bojim a také, a prvý deň ani nezaspím pred operáciou neviem či sa to dá žeby má už uspali na izbe a tak ma odnesú že už nepamätám nic od tedy ??

31zuzi
13. sep 2024

@stanovelky možno na požiadanie ťa uspia aj na izbe

stanovelky
13. sep 2024

@31zuzi musim to zistiť či sa dá už aj keby dačo príplatim. Môj sen je tento ale ja nepôjdem už sama od seba si mislim úplne sa zmenil život mi aj domácnosti aj s rodinou je to ťažké skoro celé dni pozerám videá ako sa to robí ako dávajú anestézie a také veci či sa dá na to cvičiť že by som posilnila brušnú stenu aby sa to nezvecovalo a také veci
@31zuzi

31zuzi
13. sep 2024

@stanovelky ja by som to asi cvičením nenamahala ,koľko máš rokov ak sa môžem opýtať

stanovelky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanovelky
14. sep 2024

@31zuzi 31. rokov

31zuzi
15. sep 2024

@stanovelky ja som mala 35 keď mi operovali,to si mladá v pohode to dáš

stanovelky
15. sep 2024

@31zuzi nedám chcem veľmi ale to nejde možno iba keď sa už zvecsi alebo začne niejake bolesti mislis že to vydrží dlhšie bez príznakov ?

31zuzi
15. sep 2024

@stanovelky tak to neviem určite sa to bude zväčšovať

stanovelky
15. sep 2024

@31zuzi to hej aj keď nosím sťahovaci pas .