Ahojte prepáčte že anonym, len nechcem aby mi potom chodili správy typu, ze sa bojim vakcíny a ze verím hlúpostiam…
Tak chcela by som sa dať zaočkovať, ale mám taký problém menší ze mám búšenie srdca neberiem lieky ani nič, bola som na vyšetreniach a nič nezistili VSERKO je OK. Tak myslite si ze by ockovanie mohlo nejak ovplyvniť srdce?
Nebola by ste prva ani posledna, ktorej to ovplyvnilo cinnost srdca
Kolega má od očkovania problémy so srdcom v noci sa budí na brutálne búšenie a aj ho zvykne často pichať na hrudi
Áno, bola som veľakrát na EKG, aj sono a podobné a všetko vporiadku. Keď som raz bola na pohotovosti tak to zapísali ako tachykardiu. Ja len premýšľam že sk sa dam zaočkovať, či mi to ešte nejak na to neublíži. Tlak mám vždy skvelý 120/80
Čo tak sa poradiť s obvodným lekárom alebo kardiológom?
@marci77 a aký mávaš tep v klude ?
tak okolo 80-90 v pokoji v tehotenstve som mavala .....teraz ani neviem, planujem si kupit lepsie tlakomer pod stromcek a budem to lepsie sledovat
Áno môže. Skúsenosť v najbližšej rodine, zlyhávanie srdca a vysoký tlak.
@marci77 ja mam presne to iste, nizsi tlak a tep okolo stovky ked som v klude. Ked som chodila na poradne a vyslapala dve poschodia sestricka mi pomaly chcela volat zachranku 🙂 zaockovana som bez akychkolvek problemov. Myslim ze vysoke teploty a nedostatok kyslika da srdcu zabrat ovela viac ako vakcina. Ale to uz si musi kazdy zvazit sam z coho ma vacsi strach 🤷♀️
@cefka29 ano presne, aj u mna sestricka u gynekologicky zazerala, co to mam za tep ......tak som vzdy okomentovala, ze tak som sa k nim ponahlala ....ale tlak bol vzdy ukazkovy, ani mi to nesposobovalo ziadne problemy ani nesposobuje
ja mam zial v okoli aj ludi, ktori maju trvale nasledky po vakcinacii.....no tak si mozeme vybrat, ci riskujeme pripadne trvale nasledky z vakciny alebo kovidu samotneho ......nikto dopredu nevie, ako bude znasat covid, napr. mam jednu kamosku a ta spominala, ze ona nemala ziadne kasle ani horucky .....ale ze sa to prejavilo skor neurologicky a teraz bez tabletiek na zaspatie, nezaspi a to ma este iba nieco cez 40rokov ....takze su rozne priebehy
Mne ockovanie neovplyvnilo.nic na zdravotnom stave, myslim dlhodobejsie, lebo reakciu som mala po astre, to nevravim...vsetko ako predtym, aj cyklus dokonca..dufam ze aj teraz po covide to tak bude, ze bez nasledkov...tie popisuju znami a rodina velmi casto...po ockovani ja neppznam osobne nikoho.co by mal nejako ovplyvnene zdravie..samozrejme okrem lahsieho priebehu,,ked schyta covid..
Vždy je pre a proti,môj otec ma srdce zničené po ťažkom covide ,pľúca mu nejdú ani na polovicu , do práce sa už nikdy nevráti čiže riziko je aj aj ,ja som kardio pacient arytmia a prolaos chlopne, takýmto pacientom to doporucuju, o chvíľu idem na tretie ocko,nič mi nebolo
Kardiaci, hypertonici su normalne ockovani, ty nemas ziadnu stanovenu dg, porad sa s lekarom( zdravotnik)
@marci77 v mojom blizsom okoli je zaockovanych asi 90% dospelych, od mladych az po dochodcov, nikto ziadnu zasadnu reakciu nemal a ani doteraz nema. Zato kamaratke zobral covid otca behom dvoch dni, moji rodicia ho nastastie zvladli v pohode. Co tym ale chcem povedat ze clovek nemoze robit zavery z toho co vidi vo svojom okoli, pretoze pri tom mnozstve podanych vakcin a mnozstve chorych to vobec o nicom nesvedci. To ze suseda ani nezakaslala este neznamena ze ja nato umriet nemozem. Treba sledovat cisla a pocuvat doveryhodnych odbornikov.
Ja mam vrodenu chybu srdca (zuzena aorta) a dala som sa po dlhom odhodlavani v sobotu zaockovat. Priatelova sestra (40r) ktora nemala so srdcom ziadne problemy ma po prekonani Covidu problemy so srdcom (silne busenie srdca, budi sa na to). Bola uz na roznych vysetreniach. Vsetko v poriadku. Nevyberies si.
@cefka29 no tak mate stastie, ze nikoho takeho v okoli nepoznate, ja viem o viacerych pripadoch, jednemu seniorovi po ockovani museli urobit vyvod, dalsi ma amputovanu nohu a dalsi mal celkovo problemy so svalstvom az sa dostal cez leto na JIS, kde mu aj lekari povedali, ze nie su ockovani a ze o pripadoch ako je on verejne nerozpravaju ......takze je to rozne, clovek si musi sam zvazit ci si da pichnut vakcinu, po ktorej moze mat trvale dozivotne nasledky alebo sa bude spoliehat, ze ak dostane kovid si bude vedomy rizika, ze moze sa dostat aj na ventilaciu alebo UPV ....
a vedlajsie ucinky ako napr. vysoky krvny tlak a pod.....sa tazko liecia
a ked clovek vidi, kolko ludi v poslednej dobe nahle zomrelo, vid. Virsik alebo vela sportovcov ....no treba dat na intuiciu
@marci77 ja som lekarka, toto covid sialenstvo sa ma nateraz este netyka kedze som doma s dietatkom. Za tie roky kedy este o covide a o vakcine nebolo chyru som videla tolko vyvodov ze az. Amputacie sa robili aspon tri tyzdenne a to som pracovala v malej nemocnici. Zazila som pani patdesiatnicku ktora ochrnula od krku dole. Vitalnych ludi ktory odrazu omdleli a uz sa nikdy neprebrali. To o com pisete tu bolo uz pred vakcinou a bude aj ked sa covid raz snad pominie. A taketo pripady typu susedy kozy bratranec pre mna nemaju absolutne ziadnu vypovednu hodnotu ktora by mna osobne ovplyvnila v rozhodovani ci sa dat ockovat alebo nie. A to vobec nemyslim mierene proti vam ale vseobecne.
@cefka29 samozrejme ani lekári, vedci a iní odborníci, ktorí sa tomu venujú..nemajú na vakcínu rovnaký názor...výrobca nie je za vedľajšie účinky zodpovedný, štát nie je, ani lekár,tak čo je to za vakcínu ???? Nebudem sa už vyjadrovať..chorá doba..všetci zástancovia vakcíny všetko vedia....
@irusa a preco na mna utocite? Kde ja som tvrdila ze vsetko viem? Ja len vravim ze doverujem ludom ktori maju za sebou roky studia a skusenosti a nie neznamym anonymom za klavesnicou. A neviem ci existuje jedna jedina vec na svete na ktoru by mali vsetci rovnaky nazor, samozrejme ze vzdy sa najde niekto kto musi mat svoju pravdu ze vakcina je strasna a staci papat oriesky aby sme boli zdravy. A co sa tej zodpovednosti tyka, u nas pred narkozou kazdy jeden pacient podpisoval informovany suhlas o tom ze samozrejme existuju rizika ktore sa nedaju ovplyvnit a ze si je toho vedomy. A to uz su roky a roky dozadu. Takze asi taka novinka s tou zodpovednostou.
@cefka29 nikto neútočí,no píšete vašu skúsenosť v nemocnici,no ja som názoru,že zdravý človek sa v nemocnici neocitne.
A ako som spomenula vyššie aj u odborníkov sú na vakcínu rôzne názory,čiže človek radšej nech verí vlastnej intuícii. Chorí nech sa liečia a nech neohrozujú zdravých....
Skus svoju otázku dat svojmu lekárovi.
boli ste napr. na EKG? aj viackrat?
tachykardia to nahodou nemoze byt? aky zvyknete mat pulz? meriate si tlak pravidelne?skuste si pravidelne merat tlak a zapisovat si to v priblizne v rovnakom case kazdy den
iba pre vasu info a aby ste mali co ukazat lekarke
hlasene neziaduce ucinky vakcin na Slovensku si mozete pozriet tu
https://www.sukl.sk/hlavna-stranka/slovenska-ve...
nachadza sa tam aj myokarditída, infarkt myokardu a ine so srdcom suvisiace