Ahojte, prosím vás mám takú otázku. Dlho mám taký problém, že ja teplotu nemám, ale moje oči po priložení teplomeru majú 39 niekedy 41 stupnov. Je to normálne alebo to mám riesiť s očnou? So zrakom nemám problém. Deti majú normálnu teplotu a aj muž a nemajú horúčku na očiach. Stretli ste sa s tým niekto prosím? Ďakujem. A mávam to stále aj ráno aj počas dňa a aj večer.
😳
Pred chvíľou som niečo ukazovala manželovi a zo srandy mi povedal, že "ty si ešte veľa vecí nevidela". A mal pravdu 😄 takže dnes po 2x. Vážne sa meria teplota očí???🙈🙉
Treba skúsiť klasickejšie miesta na meranie😉
Skús odmerať mozog.Ten tiež nevyzerá byť v poriadku
😲 predstavila som si,asi ako sa meria teplota očí 😖 brrr
Keď pôjdeš k očnej, napíšeš nám prosím jej vyjadrenie?
@zuzanita1609 podľa mňa si zavrie oči a priloží ten bezkontaktný na viečka. Inak si to neviem predstaviť
@dominikamacakova no a ja som si predstavila,ako si pchá teplomer do kútika oka 😱😫
takmdnes si vyhrala vtip tyzdna ja sintoto ani nechcem predstavovat
@dominikamacakova ja si viem ine predstavit, akurat ze potom uz nie su oci na svojom mieste 😃
@vanilkovazmrzka 🤣👌😬
Poradiť neviem, ale píšem sem komentár len kvôli tomu, aby som vedela, co odpíšeš na to, ako sa ti to podarilo zmerať...? 🤣🤣
@dominikamacakova nie, to musí byť teplota očnej gule.. pod viečkom 😛 čisto teoreticky môže byť teplejšia ako čelo.. ja to vyskúšam, len čo vyleziem z vane 😀
@zuzanita1609
@vanilkovazmrzka
@nikaeli možno si chcela urobiť lonotómiu teplomerom a zrazu zistila, že má zvýšenú teplotu 😂
Môžeš mať vnútornú horúčku. Ja keď mám nejaké vírusové ochorenie tak mám vyššiu teplotu (39C) v ústach, v dutinách (predpokladám že aj na očiach keby som to zmerala). Cítim sa vtedy zle, ale inak inde na tele mám normálnu teplotu /zvyčajne aj keď som chorá riadne tak to mám len takto, ešte aj pri zápale pľúc som to tak mala/.
A inak ženy, existuje bezdotykový teplomer.
Tie otázky na to ako to meria, znejú dosť divné. Nevideli ste také v nemocniciach počas covidu? 😶
Zeny ste neskutocne trapne, ak neviete prosim nekomentujte.
Ano ked na ziaciatku nejakej choroby mam pocit akoby mi horeli oci, moj otec aj dcera to ma tak isto. Teplota nie je ale oci od 38 vyssie. Meriam bezdotykovo pre niektore tu. Ale po par hodinach nastupuje uz normalna teplota aspon u mna. Otec uz 40 rokov normalne neteplotoval, ma len to palenie oci, herpesy a je mu zle od zaludka.
@simulienka2207 bezdotykovým teplomerom a nie je to vtip, normálne sa na tom pýtam... Vidím, že to nemá zmysel lebo ha ha ha ...
@dada13288
@lenkakravcova nemám pocit, že to je začiatok choroby, mám to takto už dlhodobo a každý deň. Len ma zaujíma, či to nemôže niečo znamenať. A či niekto tiež nemáva niečo podobné, že oči majú proste vyššiu teplotu.
ale zeny uznajte v ociach 41 stupnov a telo normalnu teplotu? really?
Keby malo zmysel merat teplotu oci, tak je to odporucan postup. Zmysel to nema a druha vec je ze bezdotykovy teplomer je vacsinou sam o sebe nezmysel. Takze bud si meraj teplotu kontaktnym teplomerom pod pazuchou a ak ju nemas zvysenu, tak ju nemas zvysenu bez ohladu na to kolko stupnov maju oci, alebo.. vlastne to je jedina normalna moznost. Moze na teba nieco liezt, mozes byt unavena, mozes mat unevne oci, hocico, ale aj tak nevidim racionalny dovod merat si teplotu oci. No a ked maju tvoje oci teda horucku, tak si daj antipyretika.
@mamina7070 vážne to tak mám preto píšem a pýtam sa na názory, či ešte niekto takto má alebo mám to riešiť s očnou. Inak zrak mám dobrý, mám 36 rokov nenosím ani okuliare len tá teplota v očiach trvá dlho, dlho sledujem to cca pol roka. Každý deň proste ale nič mi nie je.
A tebe teda realne nic nie je? Nemas divny pocit v ociach, nic, len si tak z nudy merias teplotu oci? Ci kvoli comu si si ju prvy raz odmerala? Ja som si myslela ze citis take unavene oci.. Tak ked to tak mas pol roka a nic ti nie je, nemyslis, ze to asi bude normalne? Verim a pevne dufam, ze na tuto otazku nadabi aj ocna pani doktorka, ktora sa tu zvykne zapajat. 🙃
Tak to neviem ale horuce oci stale znamenali chorobu u mna hlavne zapal mechura a obliciek. Mozno urobit si krvi obraz u vseobecnej na zapalovky alebo ta ocna by mozno pomohla.
@mamina7070 sice nie az 41 ale 39,5 a ostatok chladne ale u mna islo o chorobu
@anavixy hej únavu trošku cítim
@dada13288 krv mám ok, bola som na preventívke a všetko v poriadku
No to je divne, ked to mas dlhodobo. Ja akurat teraz prekonavam herpeticku anginu s detmi a teda, oni teploty hned nad 39, ja nic. Len som sa neskutocne klepala, okna som zatvarala, aka mi bola zima, ale teplota nie a nie vyrasit von, mavam tu vnutornu horucku ako pisala
@lenkakravcova...no potom ma zacnu palit ocne viecka, citim to hrozne. Dala som si Paralen a zakryla sa perinou az po krk, po pol hodine som sa zacala potit a konecne to vyrasilo a 37,7 a konecne mi prestala ta zimnica. U mna to je ale takto v chorobe. Teplotu oci som si teda fakt nemerala, ale ten pocit horucosti, to poznam. Ale len ako priznak choroby.
Este mam Graves Basedow - chorobu stitnej, teraz to mam kludne, ale ked som hyper, tak ma palia oci, su prekvene, leskle, mozno aj horuce, neviem. Nemas este ine problemy, ze by to mohla nejaka ina choroba byt, napriklad ta hypertyreoza? Len teoretizujem...🤔
Tak som to vyskúšala, teplota mojich očí je takmer rovnaká s teplotou na čele, na spánkoch. Takže asi by si to naozaj mala odkonzultovať s dr. A platí to, čo som napísala vyššie - napíš prosím záver.
@nevenka neviem veru, štítnu by zistila obvodná z bežného krvného obrazu ? Ale problémy so štítnou máme v rodine, možno tam bude problém
Tak neviem, co vsetko Ti brala. KO je nieco ine, ako cielene patrat po nejakej pricine. Ale zenam zvyknu brat TSH. Ak mas to v norme, tak asi je aj stitna ok. Vacsinou. Opytaj sa, ci Ti ten parameter brala. Ine nezvykbu, to az pripadne na endokrinologii.
@nevenka iné nič, okrem migrény nemám. Ale ja mám celkovo nižšiu teplotu bežne (tak okolo 36,2C keď som zdravá), takže neviem.
Kto normálny si meria teplotu oči? Ani nechcem vedieť ako to robíš .....