Mohla to byť korona?

jajuska13
2. nov 2020

Ahojte, myslite ze som mohla mať koronu? Pracujem v MŠ malej, 12 deti. Nikto nechodil chorý, ani doma moje deti neboli, ani v rodine nikto. Skratka nebola som s nikým pozitívnym v kontakte.. No pred vyše 3 týždňami ma začali bolieť svaly, zimnica, hlava ma bolela 5 dní v kuse co ešte nikdy, bolieva ma tak 1x do mesiaca.. To. Bolo štvrtok večer, bola som v práci aj v piatok. Nejako to cez noc trosku prešlo dala som si paralen. Teplotu som nemala. V piatok som z roboty zas rovno zalahla, bolelo ma cele telo a cítila som ze na mňa niečo lezie. Večer zvýšená teplota 37.9 dala som paralen a išla spať. Zas hlava bolela. V sobotu už lepšie aj som piekla koláče ale potom zas som musela zalahnut lebo ma bolelo telo. Začala som trosku pokasliavat suchý kašeľ ale len tak 4x za deň. Nič hrozné. Ležala som aj v nedeľu aj pondelok a už mi bolo lepšie utorok som išla do prace mala som rusko celý čas v robote. Ale zas keď som prišla mi nebolo dobre únava svaly tak som zostala doma. No v utorok som stratila úplne čuch aj chut. A v stredu a štvrtok ma preháňalo aj 6x. Inak som už teploty nemala ani nádchu ani hrdlo ma nebolelo. Doma som cely čas nosila rusko a deti som nebozkavala. V piatok som išla už do prace už mi bolo fajn. Nešla som na testy lebo ma. Moja dr nechcela poslať keď som. Nebola a nikým v kontakte potvrdeným. O 8 drni na to moja kolegyňa ochorela, veľmi podobné príznaky mala a ju jej dr poslala na testy. Jej. Vyšli pozitívne. Moje deti ani môj muž neboli chori. Len trosku nádchu inak nič. Odo mňa sa z rodiny nenkazil nikto. No kolegyňa tvrdí že tiež nebola s nikým v kontakte a chodila len z prace domov. Teraz neviem ci som to mala ci nie. Všetky príznaky tomu nasvedčujú, ale odporuje tomu to ze doma som nikoho nenkazila

ladyvi
2. nov 2020

Jj deti pri prvom sopliku povinne doma ( s cim suhlasim) a pani ucitelka veselo s priznakmi korony do skolky. Nie, nemusela si mat koronu, mohla si mat chripku, a tu chripku mohla chytit tvoja ziacka a od nej jej babicka, ktora to uz nemusela rozchodit. To si myslela len provokacne vsak toto?;)
A nie, nemam z korony bubaka, ale ked raz mam priznaky, tak sedim aspon par dni doma. Ci vy mavate bezne zimnicu? Alebo teplotujete len tak? Znenazdajky? U mna je to furt priznak, ze cosi na mna lezie.

tatisna
2. nov 2020

@jajuska13 ako prepac ale davaj si pozor ked ucis v MS, mohla si ohrozit deti a inych ludi... Ty mas seriozne priznaky a ides do prace???? Mala si sa hned objednat na testy. Je velmi pravdepodobne ze si mala koronu a kopu ludi si priamo alebo nepriamo nakazila...

margaretka_
2. nov 2020

Korona nekorona. Pri akejkolvek chorobe by ludia mali ostat doma :-/

evaachesa
2. nov 2020

To nemyslíš vážne tento príspevok,však? 🤦 Jeden podobný provokačný dnes admin zmazal...

zuzap33
2. nov 2020

@jajuska13 píšeš všetky príznaky Covid!!! Hlavne kašeľ, strata čuchu, hnačky. Byť matkou dieťaťa v školke, tak ťa normálne udam za šírenie. Totálna nezodpovednosť

thoughtfulweirdo
2. nov 2020

Tak v prvom rade je uplne fuk, co si mala. S nijakou horuckou nemas lozit do prace! A uz vobec nie do skolky. Ani nemusis tusit, koho maju tie deti doma, ci seniorov, ci onko pacientov, ci surodencov predcasniatka, ci rozne inak chorych ludi a aj chripka pre nich moze byt obrovske ohrozenie.

sasa1310
2. nov 2020

@jajuska13 odporúčam tvoju kolegynu podať na teba trestné oznámenie za vedomé šírenie nákazlivej choroby. Nemám slov nad niektorými ľudmi ako fakt. A ešte učiteľka. Že sa nehanbíš.

simsalabim
2. nov 2020

@jajuska13 fuuha, to myslis vazne toto? Uz len ta teplota ti mala naznacit, ze mas doma sediet a bolesti tela a svalov detto 🤦‍♀️

vikusjk
2. nov 2020

@jajuska13 podla mna si mohla mat covid, kedze priznaky su podobne ako mal moj bratranec, len ten mal aj teploty. Co pozorujem, vela ludi ma rozne priznaky covidu. Ak chces vediet, ci si covid prekonala, kup si za 20 € test na protilatky, ten ti odpovie, ci mas v tele vytvorene protilatky. Ak ich mas, ukaze aj, ci ochorenie aktualne prebieha, alebo covid je prekonany, rozlisuje to nejako podla mnozstva tych latok.

jajuska13
autor
2. nov 2020

@ladyvi mne bolo v piatok ráno dobre a až v robote sa to zas vrátilo. Nikto sa nenakazil žiadne dieťa a mala som cely čas rusko na tvári. A zostala som doma ppotm

jajuska13
autor
2. nov 2020

@tatisna nič mi nie je už bolo to pred mesiacom a nikto sa nenakazil okrem kolegyne a mňa a i zamestnávateľ nechcel poslať na testy ani moja dr hoci som jej povedala ze pracujem v MŠ. A platiť za to 70 eur som nemala

dori92
2. nov 2020

@jajuska13 doparoma.... Ale hlavne trojročné deti musia mať v škôlke ruska. So soplom musia ostať minimálne týždeň doma. A tu milá pani učiteľka chodí s koronou do škôlky. Nemám slov.... Asi len toľko ze sme veľmi hlúpy národ....

tt247
2. nov 2020

@jajuska13 Nakazila sa tvoja kolegyňa. Evidentne od teba. Tak prečo dookola píšeš, že sa nikto od teba nenakazil? Nehorázna nezodpovednosť z tvojej strany. A to si prosím učiteľka v MŠ. Ak si bola chorá, mala si byť doma a neloziť do roboty!

jajuska13
autor
2. nov 2020

Ja som. Volala mojej dr 3x a ona to vyhodnotila ako virozu a ako som mohla tak som zostala doma. Nie je to moja vina nerobím túto prácu dlho ale koľkokrát som videla choré učiteľky v MŠ pri mojich deťoch. Ja som vždy zostala doma ako to bolo možné pri každej chorobe. Aj teraz jeden deň som bola v práci s Ruskom 4hodiny potom som zostala doma

bimbas
2. nov 2020

tu je názorný príklad toho,prečo sa ten vírus takto nekontrolovateľne šíri, lebo ľudia si myslia, že sú NENAHRADITEĽNÍIIIIIIIIII

anka246
2. nov 2020

Toto nemôže byť pravda. Toto nepísala učiteľka MŠ 🤔🤔🤔

eliska13
2. nov 2020

@jajuska13 je to možné aj ja som to tak mala, ale bez teploty.Doktorka tvrdila, že viróza...ale cítila som sa mizerne takmer 2 t už to nikto nezistí.Pri deťoch sú rôzne vírusy, baktérie mohol byť pozitívny nejaký rodič a cez deti to prešlo na teba je to kolobeh a nikto nevie kde to chyti

janinah
2. nov 2020

Preboha.nemam slov na také správanie..

lucia147852
2. nov 2020

Podľa príznakov si mala resp máš koronu. Tak deti do škôlky ani so soplikom a učiteľky ledva žijú a sú v práci 🤦🏽‍♀️ To že tá dr neposlala je výhovorka. Zaregistrovať si sa mohla aj sama na korona.go. Mala si príznaky. Mame komunitný prenos. Vieš čo chytiť hoc kde. Nezodpovedne. Prepáč ale je to tak. To že doma boli ostatní bezpriznakovi neznamená že to nemajú a nesiria ďalej. Jak keby sa malo o tom hovorilo 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

mon895
2. nov 2020

Sprav si test na protilatky a zistis inak ti nikto nepovie

yvanielka
2. nov 2020

Tá korona nás ozaj nič nenaučila? Keď už nič iné taj neísť medzi ľudí keď mám horúčku?

alchemilkazltozelena
2. nov 2020

Trebalo ti sem pisat? Mas z toho nieco?
@jajuska13

loginexistuje
2. nov 2020

@jajuska13 poznas google? daj tam korona gov a prihlas sa tam na test je to pcr test a je zadarmo lekara nemusis riesit
ako dopadol antigenovy test cez vikend?

1aduliatko1
2. nov 2020

teraz by ma zaujímalo, koľko detí to prenieslo domov na rodičov, a tí kolegom do práce ☹

1aduliatko1
2. nov 2020

a potom ľudia nadávajú na vládu, na testovanie, na príkazy , zákazy...žiaľ, keď sa nájdu takýto "zodpovední" ľudia....

leeo
2. nov 2020

Ano mohla byt a podla mna aj bola. My sme boli piati pozitivni v rodine a kazdy mal ine priznaky. Takze aj slaba nadcha je priznak. Verim, ze tento prispevok je len vymysel z nudy

jajuska13
autor
2. nov 2020

@dori92 veľmi sa mýlite. Chodia do škôlky v kuse deti so soplami aj také ktoré majú mamičky doma s druhým dieťaťom na materskej, a kľudne to mohlo byt aj dieťa s koronou. Teraz sa nikto neprizná.! S ešte k tomu ich vodia aj rodičia nachladnutí, chorí.. A my nemôžeme ani s nejakym náznakom virozy že človek si je istý ze koronu nikde nemohol chytiť lebo s nikým pozitívnym nebol, ísť do práce keď sa cítim lepšie. Vy by ste zostali doma keď nemáte nádchu teplotu kašeľ len ste mali svalovú zimnicu večer a na druhy deň to prešlo,? A co poviete zamestnávateľovi? Zariad sa tak zavri škôlku ja zostávam doma zomieram.... To si veľmi ľahko predstavujete. Potom chcem počuť tie ohlasy mamiciek prečo sa z jedného dňa zavrela škôlka a oni musia mať deti doma. Pohroma. Vlastne deti

jajuska13
autor
2. nov 2020

@tatisna nikoho som nenakzila ani moju 60r mamu ani muza.. Ani deti ani rodičov, nikto nemá doteraz koronu a už ubehol takmer mesiac.. Tak aká korona keď sa tak veľmi šíri medzi ľuďmi a ja som nikoho nenlazila

jajuska13
autor
2. nov 2020

@thoughtfulweirdo ja som nemala horúcku v robote. Doma som mala len jeden večer zvýšenú teplotu 37.9 hodinu potom klesla a už viac som nemala a to bol piatok večer. Čiže sobota nedeľa ôsma aj pondelok... Nechodím ani som nikdy nebola s teplotou v práci na svoje zdravie som dosť hakliva

jajuska13
autor
2. nov 2020

@sasa1310 nič som vedomé nesirila bola som doma 6 dní. Nemala som potvrdení žiadnu koronu, ani zriadovatel ani kolegyňa ma neposielali na testy, dr som 3x volala, tiež ma neposlala že je to viroza. Bežne virozy sú také isté ako moje príznaky.