Zienky ma s tym niekto skusenost ? prisli mi vysledky z mamografie zatial mi dal termin o pol roka na kontorlnu mamografiu . Mam z toho dost strach .
@elvirkat ahoj no ja som dopadla tak ze v decembri som bola n atej kontrole po pol roku a poslali ma z vysledkom na onkolgiu s tym nalezom na heydukovu tam znovu kontrolovali ten nalez a poslali ma prec s tym, ze az o dva roky kontroa, takze som ostala uplne zneistena, ze co teda jedna lekarka ma posle na biopsiu na onkologiu napisem mi ze birads 4 a tam ma poslu prec, ze iba kontorly a az po dvoch rokoch a napisu birads 2 Tak som bola za mojim gynekologom a dohodli sme sa, ze dame kontorlu po roku radsej ale uplne som zneistena stale nad tym rozmyslam, ze preco to jedna vidi zle a druha normalne , dufam ze nebudem musiet riesit v decembri zase onkolga uz som bola prichystana na vsetko mozne a totlane vystresovana lebo cela ta procedura musis sa tam objednavat cakas tam s 20 dalsimi kym ta zoberu stravila som tam za kazdym aspon 3 hodiny a bolo takt stresujuce mal aby som byt rada ze to akoze dobre dopadlo ale neviem dako sa mi to nezda ale hadam vedia co robia
@elvirkat ano drzim ti palce nech mas vsetko ok. mne tiez robili na onkologii aj ultrazvuk hned a tam bolo vsetko ok , ale tak kalcifikaty na sone nevidno, tam povedali, ze je dolezite , ze v mliecnej zlaze nie su zmeny .uvidime co bude tiez sa desim decembra, lebo zazivat to iste no nebolo mi vsetko jedno teda.
@ada2007 tam je taky postup, ze vas tam poslu na zaklade mamografie, ktoru tam treba doniest na cedcku to som tam dala a posudzovali iba tu mamografiu lebo bola mesiac stara novu vam nebudu robit . potom urobili sono posudzovali mi to tam traja Dr. a vyhodnotili to ako birads 2 s tym, ze o dva roky na klasicku mamografiu al emoj dr povedal ze dame radsej o rok . Cize vlastne posudzovali snimok z mamografie a urobili sono.
@ada2007 no ja som mala tiez ze birads 4 a poslalli ma rovno na vakuovu mamotomiu ale tam to posudili uplne inak a z birats 4 som zase birats 2 ja mam skor stres z toho , ze co ak sa pomylili a o rok bude uz neskoro, ale snazim sa tak nerozmyslat . Verim ti uplne si viem predstavit ten stres co mas velmi ti drzim palce nech vsetko dobre dopadne .