Manna mydla - skúsenosti

beucika77
29. sep 2015

Ahojte, zaujímalo by ma, kto používa Manna mydla a produkty od nich? Ja mam strašne suché fľaky na tvári. Kožná nezabrala, tak skúšam mydlo a bymbucké maslo, ale zatiaľ bez úspechu.
Vďaka 🙂

budemmaminka
12. okt 2015

ahoj, no mne prave dnes prisiel balicek objednala som mydlo s aktivnym uhlim a cistiace mydlo s gafrom na tvar, takze zatial ti skusensoti povedat nemozem, kedze som zacala iba dnes ale tak po prvom umyti na tvari prijemny pocit.ake mydlo pouzivas ty?a uz sa dostavili nejake vysledky? prajem vela stastia 🙂

lukukuk
12. okt 2015

Ja ich mam a za mna odporúčam!!! Mam od nich 7 mydiel a dve masla a vsetko tip top!!!

beucika77
autor
13. okt 2015

Ja mám mydlo s olivovým olejom, nie je zlé, mne sa zdá, že ma vysušuje. Potom mám White satin mydlo, to je skvelé, a používam Organický panenský kokosový olej, organické ghanské bambucké maslo - tie sú super 🙂 Zdá sa mi, že pokožka je lepšia.

lindusss176
14. okt 2015

Skús Eskimo mydlo. Bez parfumov, farbiv, konzervantov je určene pre ludí, ktorý majú obzvlášť citlivú pokožku, ba až psoriázu, ekzémy..... https://www.naturonline.sk/sk/starostlivost-o-p...
uvidís, či ti sadne, ale osobne si myslim, ze Eskimo Ti bude vyhovovat.🙂

pupavka345
22. nov 2015

Zdravím 🙂
ja som v celku veľmi spokojná s mydielkami..zo začiatku som bola priam nadšená. ALE...neviem či to je práve tým, ale čo pozorujem asi aj môže byť..- začali sa mi výrazne objavovať vrásky v okolí očí a na čele. Viem, že je prirodzené že sa človeku postupne objavia vrásky, ale úprimne predtým som to až tak nespozorovala. Je možné že mydlo veľmi vysúša. Ja konkrétne som najviac spokojná bola s Dolce Vita- to je fakt výborné. Čierne- áno pomáha, je super na akné, ALE- nemôže sa použivať celoplošne- ja som ho používala na celú tvár- aa- myslím že sa vrásky objavili z toho vysušenia. Olivové- fajn- ale nijak ma neoslovilo, s kozím mliekom- taktiež nie. Na vlasy mydlo- u mňa určite už nie. Mám ešte Vilinu záhradu a to sa teším, lebo by malo krásne voňať. Len toľko k Manna mydlám. Inak je to maďarská firma a mydlová víla neexistuje 🙂..teda aspoň pokiaľ mám vedomosť.

pima21
5. feb 2016

Ja som vyskúšala čierne mydlo na akné a mydlo s morskou soľou. Za mňa - mydlá na tvár NIKDY VIAC. Akože na občasné použitie sú fajn, ale pravidelne nie. Každá koža je iná, ale mydlá (aj Manna mydlá) sú vysoko alkalické - pH cca 8 až 9. Takéto vysoké pH narúša acidobázickú rovnováhu na pokožke, ktorá ma pH 4 až 5. Používaním mydiel sa pH pokožky zvyšuje a "dobré" baktérie na pokožka zahynú a pokožka je osídľovaná nežiadúcimi patogénnymi baktériami príp. kvasinkami.

Vďaka mydlu sa mi začala trochu šúpať pleť, svrbieť až bolieť ( a to som ho nepoužívala každý deň). Tento problém šúpania a svrbenia popisovali viaceré žienky v diskusiách. Tieto "mydielka" mi spôsobili parádnu periorálnu dermatídu (hoďte si do Google ako to vyzerá), ktorej sa momentálne neviem zbaviť. Šúpanie, pálenie a podkožné vyrážky okolo nosa, úst, na brade, očných viečkach a okolo očí... A vysvetlenie Manna mydiel (v ich diskusiách), že pleť sa takto čistí ... no comment. Pleť sa čistí možno ak detoxikujete zvnútra a nie ak si "capkáte" na pleť mydlo. A už vôbec sa nedetoxikuje 2 -3 mesiace (počas ktorých vidíte, že stav pleti sa jednoznačne zhoršuje a máte zdravotný problém).

Nechcem tu zhadzovať prírodnú kozmetiku, pretože som jej veľký fanúšik, ale mydlá by som už nikdy nepoužila. Z dlhodobého hľadiska, najmä ak máte citlivejšiu pleť" si môžete vyrobiť zbytočné problémy. A ani zdravé oleje, ktoré v tom mydle sú nevyvážia jeho nežiadúce pH, ktoré ničí ochranný "kyslý plášť" pokožky.

budemmaminka
6. feb 2016

tak ja sa pridavam tiez po dlhsej dobe, je to uz 5 mesaicov co som mydla pouzivala mala som cierne s uhlim na akne a cistiace s gafrom.prvy dojem bol WOW naozaj po dni, dvoch bola plet napnuta hladka pruzna taka ziariva, potom tento pocit presiel do pocitov ako opisuje pima21, sucha plet, strasne napnuta, svrbiva, supinata mastila som mastnymi kremami aj kokosovym olejom, nic nepomahalo a takto to pokracovalo, neviem ci mi to pomohlo na akne, mozno sa zmiernilo trosku , ani neviem,ale tiez mi to plet skor podrazdilo a strasne vysusilo.akoze urcite by som hned nezatratila tieto mydla pravdepodobne keby skusim nejake hydratacne bolo by to lepsie, aj ked prislo mi ako vzorka dolce vita a na tvar tiez nic moc, aj ked na telo bolo fajn.ja milujem a stale pouzivam prirodnu kozmetiku, ale tieto mydielka by som pravdepodobne uz nekupila.su dost drahe na to ze nic extra sa neudialo len trochiu šarapata s pletou, aj ked viem ze strasne vela ludi si ich chvali, tot len moja skusenost....

budemmaminka
6. feb 2016

@pima21 k tej perioralne dermatitide, mala som to cca pred 2 rokmi,ked som robila ako letuska bola to katastrofa, plakala som z toho aku hroznu som mala tvar.presne okolo nosa, na brade a okolo ust, supiny cervene, pripuchnute, svrbive.mne vtedy pomohlo kozna lekarka mi dala masticku pytiol robenu priamo v lekarni + borovu vodu na tvar a dvojkombinaciu atb.bol tam entizol a druhe tablety niesom si uplne ista ale myslim ze azatril, za par dni mi to uplne preslo, vratilo sa sice este raz, lebo toto ma tendenciu sa vracat, ale potom stacil ten pytiol a bolo to prec

sissmiss
6. feb 2016

@pima21
@budemmaminka rovnaka skusenost, akurat ze ja som este pred supinkami na celej tvari stihla skoncit s pouzivanim a tak som mala len podrazdenu pokozku niekolko tyzdnov, svrbivu, sem tam supinky. velmi zle skusenosti. A mydlo na vlasy 🙄 Nechala som si nahovorit ze som ho asi zle pouzivala, no, tak som si zase nicila nervy a mozno aj vlasy az kym mi nedosla trpezlivost definitivne. Za mna nie

pima21
6. feb 2016

@sissmiss
@budemmaminka jáj žienky vidím ze nie som jediná s touto skúsenosťou. na FB vidím stále reklamy na tieto super "mydielka" a až neuveriteľne pozitívne sa všetky ženy o tom vyjadrujú. žiadna kozmetika nesadne každému, tak mi tie recenzie prídu až nereálne.

budemmaminka
7. feb 2016

@pima21 ved presne na fb stale zeny to vychvaluju do nebies a este som tam asi ani necitala negativny nazor, uz som si myslela ze ci mne sibe ked mi mydla nesadli :D ale vidim ze nesibalo :D tiez mi to pride prehnane a nerealne trosku tie recenzie.zenam mizne akne, vrasky, ekzem.... :D

habdula
8. feb 2016

No žienky, tak ja som tam dnes urobila objednávku (a nie malú) na základe komentárov a ako čítam teraz vaše, tak neviem neviem ako dopadnem ... Dúfam, že to nebudú výhodené peniaze.

pima21
8. feb 2016

@habdula myslím že na prírodnej kozmetike nebude nič zlé. Mydlo na telo, prírodný deodorant či bambucké maslo sú fajn veci. Ale ja som už z toho očarenia Manna značkou vytriezvela a vidím to inak...

Bolo mi divné od začiatku, že malá firma "mydlovej víly" má tak premakaný marketing. A ak mám byť úprimná, objednala som preto, že vzbudili dojem SLOVENSKEJ firmy.... napr. na svojej stránke majú napísané "Slovensko nemá podobnú známu a rešpektovanú značku prírodnej kozmetiky." ... A čo je pravda? pomôže nám ujo google - firma má okrem SR identické shopy aj v Poľsku, ČR a Maďarsku. Je to vlastne maďarská firma.... Ono by na tom nezáležalo, keby nerobili marketing štýlom, že pani Andrea vytvorila svoje mydlá na Slovensku. Keď tak teraz čítam ich web, oni vlastne ani nenapísali priamo, že firma je slovenská...

K mydlám som písala vyššie a je to skúsenosť viacerých. Sú fajn, koža je čistá a napnutá. Ale aj ja potrvdzujem pozorovanie @pupavka345 ... aj mne sa objavili vrásky. Nikdy by som už mydlá nepoužívala denne niekoľko mesiacov na tvár. Majú vysoké pH, ktoré zvyšuje aj pH pokožky a zabije "dobré" baktérie. Taktiež odmasťujú pokožku, aj keď sú v nich "dobré" oleje. Mydlá všeobecne neodporúča odborná literatúra ani dermatológovia... Ak niekomu robia dobre aj po ročnom dennom umývaní, tak mu gratulujem ...

A k ostatným produktom - kvalitné bambucké maslo či panenský kokosový olej sa dajú kúpiť oveľa lacnejšie a dokonca od slovenskej firmy. Mňa osobne jednoducho sklamali - či už produkty a aj tým, že nie sú v podstate ten, za koho sa vydávajú... Áno, moja chyba, ja sama (na základe ich premakanej reklamy) som si domyslela, čo nebola pravda.

budemmaminka
9. feb 2016

@habdula a tak nemaj zasa hlavu v smutku, vela zien si mydla nevie vynachvalit a mozno budes patrik k nim, neviem co si objednala ale tiez si myslim ze kokosovy olej, bambucke maslo , arganovy olej a pod...tym nemas co pokazit..ja tieto produkty pouzivam sice nie znacky manna ale pouzivam uz roky a nedam dopustit..rovnako ruzova voda na plet je podla mna super...a ako som ja povedala mozno keby som skusila hydratacne mydla bola by som spokojnejsia mozno bolo chyba ze som zvolila zle mydlo k svojmu typu pleti, alebo keby to nepouzivam kazdy den ale raz do tyzdna....ale ako pima hovori aj ja som trochu uz z ocarenia manna vytriezvela, maju podla mna aj premrsknute ceny, aj oleje aj ine veci sa daju zohnat lacnejsie..mna teda presvedcili priaznive a asi na 99% pozitivne komentare a rekacie zien na fb az mi to bolo cudne....ale prirodnu kozmetiku ako taku mam rada a stale pouzivam, ja mam napriklad velmi rada veci od LUSH.verim vsak ze budes spokojna, hadam to nebudu uplne vyhodene peniaze

kikus1190
9. feb 2016

ahojte, ja si nemôžem vynachváliť Manna mydielka. teraz budem možno znieť ako nejaká reklama na tieto produkty, ale som na 100% s nimi spokojná. mala som problémy s čiernymi bodkami a zapálenými vyrážkami. potom mi na fb vyskakovala neustále reklama na Manna výrobky, tak som po dlhom študovaní a premýšľaní, či sa mi mydlo za 9 éčok oplatí. no nakoniec som sa rozhodla objednať celú sadu na problematickú pleť, ktorá obsahuje čierne ebenové mydlo, mydlo s morskou soľou ako píling a mydlo s čajovníkovým olejom a samozrejme darček. prvý týždeň som mala pokožku podráždenejšiu, takú vyrušenejšiu najmä okolo úst a nosa , ale po prvotných problémoch mi vyrážky úplne zmizli a teraz nič iné nepoužívam. žiadne čistiace ani iné vodičky, ktoré som pred tým používala a dokonca sa kašlem aj na make up. takže ja môžem len odporučiť. a ešte vymenila som mydielko s čajovníkom za gáfrové to sa mi zdá lepšie. 😉

latia
15. feb 2016

Ja som si tiez davnejsie objednala cierne mydlo s aktivnym uhlim a aj mydlo na vlasy. Mydlo na vlasy som parkrat skusala, ale nemam z neho nejaky wau efekt, asi by som si ho uz neobjednala. Naopak, z cierneho mydielka mam zatial prijemny pocit, nevysusa ma az tak a mam pocit, ze plet je o nieco lepsia. Teraz som vsak trochu zmatena z toho, co pisali niektore baby a teda neviem, ci je vhodne na kazdodenne pouzivanie rano aj vecer. A mrzi ma aj to, ak sa firma Manna vydava za "niekoho ineho". Baby, aku kozmetiku na citlivu plet s akne teda odporucate?

budemmaminka
15. feb 2016

@latia ja mam presne citlivu, miestami suchu az supinatu ale s akne, aj male pupiaciky aj velke akne, aj uhry.mne sosbne velmi pomohlo prave na akne toto https://www.lushcz.cz/shop/product/product&prod..., je to taka pasta na umyvanie tvare, cisto prirodny vegansky produkt, netestovany na zvieratach a potom na noc mam strasne rada https://www.lushcz.cz/shop/product/product/path... ,je to take serum-krem.a tato maska https://www.lushcz.cz/shop/product/product/path..., vzdy ked sa povytlacam a dam si ju uplne stiahne pupaky a na druhy den nemam na ksichte kratery ale len stiahnute cervene miestecka, plet krasne napne aaj malinke pupaky akoby vyzmizikuje, no parada proste.. a vobec nedrazdi tvar.... po tychto troch mam tvar fakt ako babatko a pupaky uplne vymizli,neviem si vynachvalit .nevyhoda vsak je a to dost velka ze internetovy obchod je len cz a postovne na svk vyjde tusim az okolo10 eur co je mega vela...ale aj tak sa este chystam coskroro objednat lebo mi dosli..nechcem im robit nejaku reklamu, len mne to fakt dost pomohlo na rozdiel od spominanych mydiel tak sa chcem podelit o skusenost...inak z lacnejsich a dostupnejsich ktore pouzivam teraz mi pride celkom fajn MIXA aj pletova voda aj cistiaci gel..

pupavka345
16. feb 2016

Inak holky, vedeli by ste mi odporucit fakt kvalitny -arganovy olej?

latia
16. feb 2016

@budemmaminka Fiiiha, vyzera to dobre 🙂 o Lush som uz pocula, ale zatial nic neskusala. Takze vdaka za velmi zaujimave tipy. Ako casto ich pouzivas? Tu zelenu pastu na kazdodenne cistenie/odlicovanie? Ja som donedavna pouzivala to manna mydlo kazde rano aj vecer, ale trochu ma to zarazilo, co ste pisali, najma o tych vraskach a zmenenom pH (kedze ja som vrasky najma okolo oci mala aj predtym, ale naco ich este takto zvyraznovat). Inak, ja som si teraz objednala nieco od Soaphorie - tiez je to prirodna kozmetika z vychodneho Slovenska (masku, pletovu vodu a olej), tak ked sa minie, porozmyslam nad tym Lushom, fakt ma to zaujalo. Len skoda toho postovneho, najma, kedze ide o prirodne veci, treba rychlo vypouzivat a zase objednavat :(

latia
4. mar 2016

@pupavka345 Skus preluskat tu Soaphoriu. Sice som si od nich objednavala nieco ine, ale mozno aj ten arganovy by stal za vyskusanie. Tie olejceky nie su velke, len 50ml, cize, ak by si s nim nebola spokojna, tak by ta to mozno tak nemrzelo a rychlo by si ho dominala... 🙂

cincila18
9. mar 2016

hm, baby, ja si akurat pohravam s myslienkou, ze si objednam manna sadu na problematicku plet, ale nejak som teraz zneistela, ked som si toto precitala... hlavne o tom ciernom mydle, co tak velmi odporucaju... alebo si objednat nieco ine na problematicku plet?

latia
9. mar 2016

No ved, aj ja som doteraz pouzivala dennodenne rano aj vecer to cierne mydlo, ale tiez som zneistela, tak ho teraz pouzivam iba vecer alebo len kazdy druhy den (kym ho nedominam) a potom si na odlicovanie kupim nieco ine...zase podla mna z casu na cas pouzit to mydlo nebude az take zle, predsa len je to prirodna kozmetika a to je lepsie ako si na plet davat chemiu, ale asi nie kazdy den dlhodobo niekolko miesacov...
Alebo si to mydlo objednaj a pouzivaj ho napr ako masku co ja viem raz za tyzden. Ja som z neho osobne zly pocit nemala. Problem je asi naozaj v dlhodobom pouzivani, ak meni ph pleti.

pupavka345
9. mar 2016

latia..dakujem 🙂)..
inak cincila18, čierne je fajn, ale nie dlhodobo, len občas ked je to fakt nevyhnutné, podla mna, inak Dolce vita bolo pre mna oveľa lepšie- prijemnejšie, ok.

cincila18
9. mar 2016

@latia dakujem za odpoved 🙂 v tej sade su az 3 mydla a je to cenovo ovela vyhodnejsie, ako ked si kupim len jedno... len som fakt neista, pani z manny sa dusovala, ze kazdodennym pouzivanim dvoch a tretieho tak 2x tyzdenne sa zbavim necistej pleti... som z toho dopletena teraz volako ... a este mi napisala, ze pri dennom pouzivani mi to vydrzi mesiac... hm, zeby som to riskla a ten mesiac vyskusala? neviem, fakt mam teraz obavy.. nechcem mat tvar este horsie ako teraz...

pupavka345
9. mar 2016

pozri dám ti iný pohľad..🙂
naše názory sú bezplatnné- nie je za tým žiadny motív nejakého obohatenia
pri motíve pani z Manny sa zastavíme..a popremýšlame, prečo asi sa dušuje 🙂..má motív- predať..motív zisku.
Teraz si vyber, ktorý motív je viac objektívnejší 🙂
ak sú tie problémiky s akné fakt neúnosné- tak vyskúšaj teda z ich rady dolce vita, a občas- len na akné to čierne..dlhodobo neodporúčam

cincila18
9. mar 2016

@pupavka345 hm, mas pravdu... ide tam len o zisk 😀 ja v podstate akne ani nemam, obcas no... skor mastnu plet s ciernymi bodkami a ked tak teraz rozmyslam, to cierne mydlo by asi pre mna nebola spravna volba... skor sa asi skusim popytat na nieco v drogerii alebo v lekarni

latia
9. mar 2016

@cincila18 pupavka ma pravdu, "pani" z Manny sa predsa snazi predavat produkty. I ked mozno su aj taki predajcovia, co radia uprimne, ale to je asi tazke odhalit, komu ide o zisk a komu nie. A ake produkty pouzivas teraz? Co by si chcela zmenit? Ako som pisala, ja som teraz vo faze, ze dopouzivavam to cierne mydlo. Chcela by som potom skusit nieco ine, ale ja teraz davam sancu prirodnej kozmetike. Uz som vyskusala vselico, a najma kozmetiku z lekarne, ale to ma akne velmi nezbavilo. Preto teraz staviam na tu prirodu. Ale ak nemas vyslovene zlu plet skus aj z lekarne, proste pri pleti ide castokrat o skusanie, co komu sadne...

cincila18
10. mar 2016

@latia no, ja som take tela, ze sa necham ovplyvnit reklamou 😀 popozerala som si aj tu stranku soaphoria, tiez som tam nasla to cierne mydlo, ale o polovicu lacnejsie, ale napisala som aj tam o svojom probleme... odpoved bola, ze to mi neodporucaju, ale uplne nieco ine... napr. cistiacu penu za 13 eur a tak a dalsie drahe produkty... takze som fakt zistila, ze ide len a len o zisk ☹ momentalne pouzivam rad balea, ale nic sa nedeje, skusala som uz aj kokosovy olej a vela inych "zarucenych" zazrakov, aj z lekarne napr. novaderm od vichy... a boli to zbytocne vyhodene peniaze, samozrejme... a vcera ked som sa hrabala na nete, tak som objavila kozmetiku kawar, naozaj, za par eur a maju ju bezne dostat.. tiez maju v ponuke mydlo a cely rad na problematicku plet... takze dnes si idem kupit to 🙂 a uvidime...

budemmaminka
10. mar 2016

@cincila18 inac ten kawar celkom odporucam, na tu kozmetiku som aj zabudla ale davnejsie som ju pouzivala a mne dost pomohla aj na ekzem, je to lacnejsia dostupna kozmetika a pritom fajn, pouzivala som mydlo a hlavne masku ta je perfektna tu mam v kupelke dodnes, perfektna na ekzemy aj na akne, pamatam sa pouzivala som aj denny a nocny krem ale tie mi az tak nevyhovovali.a este je super aj ich sol do kupela, alebo maska na telo

kindervajicko
10. mar 2016

Ahojte, mne cierne mydlo tiez nesadlo, ja mam podkozne vyrazky na licach smeroch k uchu a pouzivanim tohto mydla sa mi zhorsila plet. Som si myslela ze to bude tym cistenim, co aj oni furt hovoria, ze trva cca 2-3 tyzdne, ale urcite nie. Neskor som ho pouzivala iba raz denne, potom menej, az som dosla na to, ze sa mi zlepsuje plet ked ho pouzivam menej. Potom som si objednala ine mydlo od nich, ale tie tiez nepomohli, skor skodili. Takze tak. Ale treba uznat, ze to cierne mydlo ako odlicovac funguje perfektne a na akne na brade mi to tiez zabralo, tak teraz ho pouzivam obcas na bradu.