Mám výrastok na zube

29. okt 2022

Ahojte mam vyrastok na zube ako beadavica pred tým mi zub hnisal strašne som sa Zľakla cestujem naspäť na slovensko o týždeň vtedy osem k zubárke strašne sa bojím co to je áno viem zuby mám v zlom stave musím to rieši ten vyrastok je vzadu a viem s nim hýbať je to vyčnievajuce ďakujem za všetky udpovede

autor
29. okt 2022

Ešte dodám viem stým hýbať ked po tom prejdem jazykom

loginexistuje
29. okt 2022

treba ist k zubarovi a dat si zuby dokopy

autor
29. okt 2022

@loginexistuje jasne ja viem nemala som čas pracujem v nemeku bola som tu tri roky teraz idem domov a dať si zuby dokopy len sa bojím co to je

kacena4
29. okt 2022

ak myslis to biele vyzera to ako zapalene lozisko moze to byt z tych pokazenych zubov. nehnevaj sa na mna ale takto sa ti zuby za 3r nepokazia ked sa o ne staras... drzim palceky

akinomel
29. okt 2022

Stáva sa, že výrastok môže byť dôsledok hormonálnej antikoncepcie, alebo prekonanej choroby. Stomatológ to vie dať do poriadku na 1 sedení. Pýtaj si injekciu, po zákroku sa to pár dní hojí, budeš si ústa vyplachovať tým, čo Ti poradí. U mňa to bol harmančekový čaj a po umytí zubov ústna voda. Ale to bol iba môj laický pohľad podľa foto, samozrejme lekár to posúdi profesionálne. Zuby netreba podceňovať!

autor
29. okt 2022

@kacena4 mám na mysli to červené vzadu je to niečo ako bradavica viem stým hýbať a vyčnieva to . Áno zanedbala som hygienu je to moja chyba a teraz na to doplácam u mňa bola prvoradá práca 😔 a takto som dopadla .

autor
29. okt 2022

@akinomel antikoncepciu neberiem . Ten zub pred tým hnisavé mala som tam takú malú bodku a s tej išiel hnis keď som na to zatlačila a zrazu mi tam toto vyrástlo hnevám sa na seba za to ze som to zanedbala 😔

81anina
29. okt 2022

vyzera to ako absces alebo vacok z pokazeneho zubu

akinomel
29. okt 2022

Tak zrejme to bude hnisavý vačok. Čo najskôr nech to rieši lekár. Držím palce, nech to poriešiš čo najskôr.

loginexistuje
29. okt 2022

to je hnisavy vacok resp jeho pozostatok mozno uz bude treba vytrhnut a preliecit ATB vies ono tymto neusetris teraz co zub to 500 eur si priprav

autor
29. okt 2022

Prikladám ešte jednu fotku

loginexistuje
29. okt 2022

posledne dva -tri zuby uz takto na pohlad silny zapal zubake si objednana ? to urcite nie je zalezitost kednej dvoch navstev

lucia147852
29. okt 2022

Je to vacok zo zlého zuba. Tzv fistula. A na zuby si priprav dobrý balík, aby sa aspoň dačo zachránilo a vedz, že na jedno sedenie to nebude.

nikuska412
29. okt 2022

Je to vačok. Infekcia prešla do zubnej drene. Postup je nasledovný - zub treba otvoriť, preliečiť koreňové kanáliky a následne zaplniť. Toto všetko nebude možné v jednej návšteve, nakoľko vznikol vačok.
O tom, že v akom stave máte ostatné zuby sa nechcem veľmi vyjadrovať, ale naozaj ich treba ošetriť, ten koreň asi vybrať, netuším, či sa bude dať zachrániť. To, čo máte v ústach nie je stav, ktorý vznikol náhle, ale je to dlhodobo zanedbané.
Dajte si to do poriadku… nie kvôli mne, ale kvoli sebe - kvôli vlastnému zdraviu.
Objednajte sa aj na dentálnu hygienu a začnite sa starať. Zuby sú len jedny. Čím viac ich zanedbáte, tým viac potom zaplatíte.

autor
29. okt 2022

@loginexistuje ešte nie 😔 objednám sa až v pondelok v piatok idem naspäť no dúfam že ms zoberie čím skôr

loginexistuje
29. okt 2022

no nechcem ti brat iluzie nepoznam tvoju zubarku ale tak to nefunguje ze len si zavolas a ides na terminy sa caka aj u sukromnych kde vsetko platis
ved si vedela ze ides domov mala si sa telefonicky skor objednat
proste nezodpovednost totalna

autor
29. okt 2022

@nikuska412 áno máte v tom úplnú pravdu ja som to zanedbala už to tak nenechám v poslednej dobe ma trápia aj bolesti zubov už to tak nenechám zuby si dám určite doporiadku

lusyyy36
29. okt 2022

A to v nemecku nemaju zubarov?

autor
29. okt 2022

@loginexistuje áno ja viem proste som to zbabrala aj sa za to na seba hnevám no už si nepomôžem proste stalo sa

loginexistuje
29. okt 2022

v kazdom pripade si daj aspon urobit panoramoticky rtg zubov (to sa plati) plus nech ti da atb dalacin na preliecenie (zaplatis to jie je vela) a dohodni si terminy na dlasie vysetrenia a nemecko neni koniec sveta proste prides
ak tak nech ti ten zadny vytrhne

autor
29. okt 2022

@lusyyy36 ale majú len som ľutovala dat za to peniaze 😔🤦‍♀️ platím si hypotéku na slovensku mam totižto 3 izbový byt a akosi mi všetko bolo presnejšie mat by kúpiť si auto áno viem čo poviete ze prvoradé je zdravie

nikuska412
29. okt 2022

V pondelok zavolajte, povedzte, že máte takýto problém, povedzte, že dokedy ste na Slovensku. Možno sa niekto uvoľní a ošetria vás.
Ale Login ma pravdu, malo kde to funguje na “zapískanie”. My sa vždy snažíme dať pacientom zo zahraničia termín, ale nie vždy to dokážeme.
Určite, ak sa dá, chodte predtým ešte na dentálnu hygienu, lebo vidím tam aj povlak.. čo znamená jeho nedostatočne odstránenie, čiže chyba bude aj pri starostlivosti o ne. Tie zuby sa nepoškodili a “nehnijú” len tak bez príčiny.
Ak náhodou sa bude opuch zväčšovať, bolesť stupňovať, je možnosť navštíviť aj zubnú pohotovost. (Aj v prípade, že to ostane s tým vačkom). Pred príchodom k lekárovi si vačok nevytlacajte! Nech on sám posúdi, aký výtok z toho ide a kde presne sa to lokalizuje…
Ale podľa toho, čo píšete, bude treba komplexná liečba. Nie len “jednorazovka” na LSPP.

bluka2
29. okt 2022

Jejda skús aj v Nemecku a hneď. Ja som len došla, ešte som ani nestihla poslať papiere na prihlásenie do zdravotnej poisťovne a niečo na mi stalo so zubom. Neboli v tom nejaké extra zákroky, ale RTG a ošetrenie a vysvetlila som, že som ako samoplatca,tak nech mi hneď hovorí, ak chce robiť niečo drahé...nauctovala len 40€

mamka1984
29. okt 2022

Chod cim skor, moze to byt len vacok, ale podla fotky a bez histologie ti nik presne nepovie. Na tvojom mieste by som sla k zubarovi v Nemecku, ten chrup bude potrebovat vela sedeni, to asi nevyriesis jednou-dvomi navstevami na SK. Nikde som nezazila tak super zubarov ako prave v Nemecku, a to som ich uz vela vystriedala. Drzim palce.

euka210
29. okt 2022

Tiez mi to pride ako hnisavy vacok ked zub odumrie...moje deti to mali. Ale to nebol vyrastok, len velmi bolavy vacok plny hnisu. Pri tom treba zub prevrtat a nechat otvoreny aby hnis vytekal...ale to by ta bolelo...manzelovi sa teraz zapalil nerv a nemohol od bolesti spat.
Ked to boli, akutne pripady rano robia. Ak nie, tak pockas...ale to moze byt aj mesiac.

kukulda1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katie253
30. okt 2022

Toto je na zubnú pohotovosť minimálne. Z tohto môžeš dostať otravu krvi. Čiže smer pohotovosť a predpísať ATB.

lusyyy36
30. okt 2022

Na sk za to date ešte vacsie peniaze si myslim

larazivago
30. okt 2022

Takýto chrup je veru na x návštev u zubára. Dla RTG navrhnúť postup, čo sa dá ošetriť, čo už nie, a pripraviť sa aj na možnosť nejakej náhrady. A pripraviť si vsetky peniaze, čo ste zarobila v DE za 3 roky. Teda, ak to chcete mať urobené kvalitné.

evica17
30. okt 2022

Nič v zlom,ale pekné všetky zuby poriešit rad za radom. Lebo ak sa na to vykasles,každý jeden dopadne takto,ak nie horšie. Však to tá musí bolieť aj. Ja som mala zuby v lepšom stave ako ty, len zubár 5rokov nevidel nič,lebo bol starý a nová zubárka sa pohorsovala nad mojím chrupom,lebo sa mi za tie roky kazy nazbierali a tie menšie zväčšili, a aj má to bolelo . Za rok a pol mi dala zuby dokopy. Stalo to peniaze,ale čosi som si dala z tej peňaženky zdravia preplatiť a ostatok,no zuby sú priorita,ostatné (ako auto a somariny) počkajú. V konečnom dôsledku ťa to dobehne neskôr,vyvrtatnie malého kazu je lacnejšie ako riešiť kanáliky,korunku na odumretom zube.