Mám príznaky rakoviny hrubého čreva

elizabetkamelissa
16. nov 2022

ahojte vsetci ..je tu niekto kto ma alebo prekonal rakovinu hrubého čreva ? Bojím sa ist k doktorovi ..mam bolesti kŕče ..zmenila sa mi stolica hnačky ..nočné potenie ..mam velmi velky strach .mam dve male deti ktore ma poptrebuju 😭😭

kamajka
16. nov 2022

@elizabetkamelissa tak prave preto, ze mas male deti ktore ta potrebuju by si mala co najskor naklusat k doktorovi. nehmevaj sa ale co ocakavas ved sa zamysli sedliackym rozumom.. ak mas rakovinu tak ju mas ci pojdes k doktorovi alebo nie..podla mna lepsie vediet co najskor podla toho sa zariadit zacat sa liecit atd. nie lamentovat a psychicky sa tyrat neviem kolke roky mozno ak to rakovina nie je.. to je dobre pre tvoje deti? ked rakovinu nemas ale ty budes roky zit v tom ze ano? ved sa z toho spakaties a na psychiatrii tiez detom nebudes velmi osozna...

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@kamajka Jasne ze idem k doktorovi ..dnes sa chystám.k obvodnemu .mlenze kym.mi urobia termin na kolonoskopiu tak to bude trvat mozno aj mesiac ..vsade sa dlho čaká

kitycat
16. nov 2022

@elizabetkamelissa a ja ta ukludnim. To bude obycajna srackaviroza... 😌

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@kitycat to asi tazko ked to uz trvá viac ako dva mesiace

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa v lekárni sa dá kúpiť test na skryté krvácanie v stolici,ja som si kúpila, tiež som mala ťažkosti, na kolono som ani nebola nakoniec, upravilo sa mi, všetko ok, kúp si aj probiotika...

kitycat
16. nov 2022

@elizabetkamelissa tak asi umres na srajdu. Zdravy rozum si uz asi splachla... Krv tam nemas, obyc srajda a nervy

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@ivanka33 ahoj probiotiká som uz vyskúšala bohužiaľ nerobia mi dobre ..este horšie ma z nich boli brucho ...ja tie hnačky mam uz vyše dvoch mesiacov a preto sa bojím k tomu tie bolesti chrbta a kŕče v bruchu a pridalo sa ak nočné potenie

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@kitycat Taketo komentáre skoda komentovať ...ked neviete pomoct tak radsej nepíšte nic

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa chudnutie? krv?

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@kitycat taketo komentáre skoda komentovať ..ked neviete pomoct tak radsej nepíšte nic

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@ivanka33 schudla,som asi tri kila ..krv nie

kamajka
16. nov 2022

@elizabetkamelissa nehnevaj sa ale pri vsetkej moznej snahe ktoru by sme mali ti jednoducho pomoct ani jedna nemozeme. pre teba je zaklad upokojit sa, rozvazne a dospelo sa na problem pozriet a zacat ho co najskor riesit. to ze dnes ides k obvodnemu je prvy spravny krok.

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@kamajka viem len potrebujem aby ma niekto uistil ze to nie je to co si myslim

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa môže to byť syndróm dráždivého čreva, zápal, intolerancia na potravinu.. nie hneď rakovina,... Ja som tak šaškovala v lete, celé leto som mala pokazené a nič to nebolo nakoniec.

kamajka
16. nov 2022

@elizabetkamelissa chapem tvoje pocity ale my nevidime do tvojho tela. na to je lekar a dalsie diagnosticke metody a vysetrenia. ja ti tiez mozem napisat ze nemas rakovinu a uistit ta a mozno nebudem mat pravdu, takisto ti mozem napisat ze asi pravdepodobne mas rakovinu a tiez to nemusi byt pravda
viem ze asi podla priznakov by si si to tu rada potvrdila alebo vyvratila no to sa jednoducho neda.

elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@kamajka viem aj tak dakujem ze ste si nasli cas napisat mi ...

kamajka
16. nov 2022

@elizabetkamelissa v pohode ja som uz od 4 hore... z lekara netreba mat strach toto co prezivas teraz su dobrovolne muky, treba radsej ist na vysetrenia a potom budem chapat tvoju zufalost ked budes mat vaznu diagnozu, ze sa bojis co deti atd.. zatial je to ale neopodstatnene dobrovolne tyranie samej seba i svojej rodiny.

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa ja si tiež v hlave vytvorím tie najhoršie scénare a doktori gúľajú očami potom 😁, ja som mala zápchu na striedačku s hnačku a ak stolicu tenkú ako ceruzka, doktor mi kázal kúpiť laxativa a kolono, ešte som aj schudla, lebo som začala cvičiť, v práci :čo si schudla-určite si chorá?! Nakoniec jeden známy mi dal zjesť feferónky 🤦‍♀️a odvtedy fungujem ako hodinky, no fakt. 🤦‍♀️🤦‍♀️

ivanka12311
16. nov 2022

Prečo si myslíš že to musí byť práve rakovina?to potom ja mám asi rakovinu všetkého 🤷

janage
16. nov 2022

Pozri rakovina čreva v počiatočnom štádiu je veľmi dobre liečiteľná. Teda čím neskôr ideš k dr. tým viac tvoríš riziko horšieho priebehu.
A ako písali baby taký syndróm daždivého čreva má rovnaké príznaky a keďže hnačkuješ, je jasné, že chudneš.
A tento syndróm sa Ti kľudne môže objaviť v 30, 40, 50 a použiješ s ním dlho.

simsalabim
16. nov 2022

@elizabetkamelissa to moze byt aj SIBO. Nepanikar hned, ale chod k lekarovi.

loyda
16. nov 2022

Podľa mňa ti len niečo nesedí v strave. Mlieko alebo múka. Alebo máš pasomnicu (ja som mala, jedla som a chudla som). A menej googli;) lebo nejaké príznaky máš asi už aj vsugerovane. Napr nočné potenie - aj ja sa v noci potim, lebo spím až po uši zakrytá...

79viktoria79
16. nov 2022

@elizabetkamelissa a 2 mesiace si spala v pohode? ked si to vydržala doteraz,ten mesiac ešte vydržíš,ale ako bolo pisane vyššie,kup si v lekárni test

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabetkamelissa
autor
16. nov 2022

@ivanka12311 kvôlu tomu poteniu

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa potenie nieee, to môže byť aj zo stresu

lusia623
16. nov 2022

@elizabetkamelissa rakovina na začiatku neboli preto otom ľudia nevedia as keď je neskoro a keďže ty máš už aj bolesti tak by už bola aj krv stolici ....ešte k tomu nemala by si len hnačky ale striedavu stolicu zápchu a hnačku a pocit neuplneho vyprázdňovania nechutenstvo a veľmi výrazne chudnutie a bolestný také že by si to určite nevydržala bez lieku takže to bude stres alebo výroza

ivanka33
16. nov 2022

@elizabetkamelissa nebrala si nejaké antibiotiká, že by ti tak rozhádzalo črevnú mikroflóru?

liljana
16. nov 2022

Moze to byt hocico, vobec nie rakovina. Preco myslis hned na to najhorsie? Dva mesiace hnacku a este si nebola u dr? Mala si tam naklusat uz davno. A chodievaj na pravidelne celkove scriningy kazdych 2-5 rokov.

kepassa
16. nov 2022

Celiaka, intolerancia nejakej potraviny, mozno bielkoviny kravskeho mlieka...syndrom drazdiveho creva, plesne, kvasinky atd
Klud
Dovodov moze byt vela