ahojte vsetci ..je tu niekto kto ma alebo prekonal rakovinu hrubého čreva ? Bojím sa ist k doktorovi ..mam bolesti kŕče ..zmenila sa mi stolica hnačky ..nočné potenie ..mam velmi velky strach .mam dve male deti ktore ma poptrebuju 😭😭
@kamajka Jasne ze idem k doktorovi ..dnes sa chystám.k obvodnemu .mlenze kym.mi urobia termin na kolonoskopiu tak to bude trvat mozno aj mesiac ..vsade sa dlho čaká
@elizabetkamelissa a ja ta ukludnim. To bude obycajna srackaviroza... 😌
@kitycat to asi tazko ked to uz trvá viac ako dva mesiace
@elizabetkamelissa v lekárni sa dá kúpiť test na skryté krvácanie v stolici,ja som si kúpila, tiež som mala ťažkosti, na kolono som ani nebola nakoniec, upravilo sa mi, všetko ok, kúp si aj probiotika...
@elizabetkamelissa tak asi umres na srajdu. Zdravy rozum si uz asi splachla... Krv tam nemas, obyc srajda a nervy
@ivanka33 ahoj probiotiká som uz vyskúšala bohužiaľ nerobia mi dobre ..este horšie ma z nich boli brucho ...ja tie hnačky mam uz vyše dvoch mesiacov a preto sa bojím k tomu tie bolesti chrbta a kŕče v bruchu a pridalo sa ak nočné potenie
@kitycat Taketo komentáre skoda komentovať ...ked neviete pomoct tak radsej nepíšte nic
@elizabetkamelissa chudnutie? krv?
@kitycat taketo komentáre skoda komentovať ..ked neviete pomoct tak radsej nepíšte nic
@ivanka33 schudla,som asi tri kila ..krv nie
@elizabetkamelissa nehnevaj sa ale pri vsetkej moznej snahe ktoru by sme mali ti jednoducho pomoct ani jedna nemozeme. pre teba je zaklad upokojit sa, rozvazne a dospelo sa na problem pozriet a zacat ho co najskor riesit. to ze dnes ides k obvodnemu je prvy spravny krok.
@kamajka viem len potrebujem aby ma niekto uistil ze to nie je to co si myslim
@elizabetkamelissa môže to byť syndróm dráždivého čreva, zápal, intolerancia na potravinu.. nie hneď rakovina,... Ja som tak šaškovala v lete, celé leto som mala pokazené a nič to nebolo nakoniec.
@elizabetkamelissa chapem tvoje pocity ale my nevidime do tvojho tela. na to je lekar a dalsie diagnosticke metody a vysetrenia. ja ti tiez mozem napisat ze nemas rakovinu a uistit ta a mozno nebudem mat pravdu, takisto ti mozem napisat ze asi pravdepodobne mas rakovinu a tiez to nemusi byt pravda
viem ze asi podla priznakov by si si to tu rada potvrdila alebo vyvratila no to sa jednoducho neda.
@kamajka viem aj tak dakujem ze ste si nasli cas napisat mi ...
@elizabetkamelissa v pohode ja som uz od 4 hore... z lekara netreba mat strach toto co prezivas teraz su dobrovolne muky, treba radsej ist na vysetrenia a potom budem chapat tvoju zufalost ked budes mat vaznu diagnozu, ze sa bojis co deti atd.. zatial je to ale neopodstatnene dobrovolne tyranie samej seba i svojej rodiny.
@elizabetkamelissa ja si tiež v hlave vytvorím tie najhoršie scénare a doktori gúľajú očami potom 😁, ja som mala zápchu na striedačku s hnačku a ak stolicu tenkú ako ceruzka, doktor mi kázal kúpiť laxativa a kolono, ešte som aj schudla, lebo som začala cvičiť, v práci :čo si schudla-určite si chorá?! Nakoniec jeden známy mi dal zjesť feferónky 🤦♀️a odvtedy fungujem ako hodinky, no fakt. 🤦♀️🤦♀️
Prečo si myslíš že to musí byť práve rakovina?to potom ja mám asi rakovinu všetkého 🤷
Pozri rakovina čreva v počiatočnom štádiu je veľmi dobre liečiteľná. Teda čím neskôr ideš k dr. tým viac tvoríš riziko horšieho priebehu.
A ako písali baby taký syndróm daždivého čreva má rovnaké príznaky a keďže hnačkuješ, je jasné, že chudneš.
A tento syndróm sa Ti kľudne môže objaviť v 30, 40, 50 a použiješ s ním dlho.
@elizabetkamelissa to moze byt aj SIBO. Nepanikar hned, ale chod k lekarovi.
Podľa mňa ti len niečo nesedí v strave. Mlieko alebo múka. Alebo máš pasomnicu (ja som mala, jedla som a chudla som). A menej googli;) lebo nejaké príznaky máš asi už aj vsugerovane. Napr nočné potenie - aj ja sa v noci potim, lebo spím až po uši zakrytá...
@elizabetkamelissa a 2 mesiace si spala v pohode? ked si to vydržala doteraz,ten mesiac ešte vydržíš,ale ako bolo pisane vyššie,kup si v lekárni test
@ivanka12311 kvôlu tomu poteniu
@elizabetkamelissa potenie nieee, to môže byť aj zo stresu
@elizabetkamelissa rakovina na začiatku neboli preto otom ľudia nevedia as keď je neskoro a keďže ty máš už aj bolesti tak by už bola aj krv stolici ....ešte k tomu nemala by si len hnačky ale striedavu stolicu zápchu a hnačku a pocit neuplneho vyprázdňovania nechutenstvo a veľmi výrazne chudnutie a bolestný také že by si to určite nevydržala bez lieku takže to bude stres alebo výroza
@elizabetkamelissa nebrala si nejaké antibiotiká, že by ti tak rozhádzalo črevnú mikroflóru?
Moze to byt hocico, vobec nie rakovina. Preco myslis hned na to najhorsie? Dva mesiace hnacku a este si nebola u dr? Mala si tam naklusat uz davno. A chodievaj na pravidelne celkove scriningy kazdych 2-5 rokov.
Celiaka, intolerancia nejakej potraviny, mozno bielkoviny kravskeho mlieka...syndrom drazdiveho creva, plesne, kvasinky atd
Klud
Dovodov moze byt vela
@elizabetkamelissa tak prave preto, ze mas male deti ktore ta potrebuju by si mala co najskor naklusat k doktorovi. nehmevaj sa ale co ocakavas ved sa zamysli sedliackym rozumom.. ak mas rakovinu tak ju mas ci pojdes k doktorovi alebo nie..podla mna lepsie vediet co najskor podla toho sa zariadit zacat sa liecit atd. nie lamentovat a psychicky sa tyrat neviem kolke roky mozno ak to rakovina nie je.. to je dobre pre tvoje deti? ked rakovinu nemas ale ty budes roky zit v tom ze ano? ved sa z toho spakaties a na psychiatrii tiez detom nebudes velmi osozna...