Prosim poradte, mam mesacne babatko na jiske dnes mu zacal 37t. Zajtra mi ho chcu dat domov lenze dnes sa prislo na to ze som pozitivna. Co mam robit?
@jajanka31 nie je to preňho života ohrozujúci stav, nemajú ho asi prečo držať v nemocnici.
Je na tebe či si vybavis niekoho z rodiny a a bude pár dní u teba a vezmete si dieťatko domov. Takýto novorodenci majú aj covid priebeh žiadny, bez horucok iba prespia jeden či dva dni že úplne 🙂 držím palce. Ničoho sa neboj.
@diamond007 no nemam koho a aj keby som mala kto sa vystavi riziku ze sa odomna nakazi. Bojim sa ze mi ho daju a ja kvoly zdraviu nebudem schopna sa onho postarat ma len 1900g.
@jajanka31 aj keby malo o kilo viac, stresujes... Vieš poprosiť aj kamošku alebo mužovi rodinu..variant je viac, v nemocnici ho nemajú dôvod držať, nepreplatis im to poisťovňa naviac asi
@weronika171717 to vážne toto??? Ty si normálna??? Mala som predčasne narodené, imunita oslabená. Niektorí ľudia sú totálne vymleti..ach
Asi nie je uplne ok co navrhnem, ale aj ja by som to videla ako ty. Radsej mat taketo dietatko mimo nakazy...
Posli za primarom JIS niekoho blizkeho, kto mu v tvojom mene vysvetli situaciu (+donesie dokaz o pozitivite mamicky) a daj oficialne financny dar oddeleniu na prevadzku. V niektorych nemocniciach sa daju oficialne dojednat ci porodnici al operateri. Pozri stranku nemocnice, ci maju taketo moznosti. Podla mna by to oddeleniu mozno prislo vhod a sestricky by sa este vydrzali par dni starat....Alebo si tento navrh pretransformuj do optimalnejsej podoby😏.
mne sa to nejak nezda lebo deti pod 2kg ani nepustaju domov
Zavolaj do nemocnice a porad sa, presne tak, u nas pod 2200 nepustaju... urcite tam moze tie 3-4 dni este ostat, kym ty budes negativna ... Ja by som to, ze sa mi predcasniatko nakazi covidom neriskoavala...nie kazde dieta ma lahky priebeh, nie to taketo mini s oslabenou imunitou a nezrelymi plucami...
@weronika171717 hovoríš, či píšeš z cesty
@elizabet173
ona odjakživa....
@weronika171717 a ty ako vieš,že autorka má falošný test? A ešte je otázne aký priebeh covidu môže mať? Veď prvý deň jej nemusí byť nič,ale čo ďalšie dni?
@jajanka31 ja by som tam hneď ráno volala a nejak sa skus s nimi dohodnúť,aspoň ešte pár dní keby tam bábätko mohlo ostať. Nevieš aké budeš mat nasledujúce dni s covidom, čo všetko ti môže byť,aj keď samozrejme nemusí.
@mondolina všimla som si, myslím, že som jej aj ponúkala brigádu na covid oddelení, to som ponúkala viacerým, no nikto nezareagoval, nevieš prečo? 😉
@jajanka31 a do nemocnice si za nim chodila?
Ci sa nemohlo uz medzitym nakazit.
Tiez by som sa snazila nenakazit ho, 1900 je malinke..
@weronika171717 A keď sa nakazí a nezvládne to s oslabenou imunitiu napíšeš "hups"? Výborne si jej poradila. Ďalšia vyštudovaná virologička
@weronika171717 mala si covid ? Ja ako očkovana som mal priebeh povedané ok ale tiež ma to zlomilo a ty tu píšeš že to je vymyslené 🙈🙈🙈🙈
@jajanka31 určite zavolať primár alebo kto je hlavný oznámiť že si nemôžeš vyzdvihnúť maličké kvôli povinnej karanténe a že si pozitívna . najmenšia skoro 2 r dcéra mala covid a mala 39,6 teplotu neviem si predstaviť keby také predčasne narodené malo takú teplotu ,dotoho oslabenú imunitu nehovoriac že púšťajú s fakt nízkou váhou u nás musia mať 2200g .
V bb pustaju pod 2kg ,tiez sa cudujem, asi je to podľa celkového zdravotneho stavu
@weronika171717 no mam aj pcr test... Prave preto ze mi je vlastne dieta prednejsie tak ho nechcem vystavovat riziku ze sa odomna nakazi... Lebo ked to neda ja s tym budem musiet zit cely zivot... A nie asi nepatrim ku vsetkym co vedia o com korona je... Viem len ze mi na nu zomrela zdrava babka
@weronika171717 ty si pekne povysavana.
@weronika171717 zruda žena môže niečo takéto povedat matke,čo má predcasne narodenie dieťa. A aj tie tvoje lajkovacky. No a o čom je korona? Ty máš isto zaručene informácie. Sa hanbí niekde v svojej neuspokojivéj robote,keď toto môžeš vypisovať žene.
@elizabet173
viem, je nezamestnaná tak kedy to má chúďa stíhať 😉
@jajanka31 v nemocnici o tom vedia ? Čo na to povedali ?