Ahojte ešte nikdy som nebola na gynde čo mám od toho očakávať? mám problémy s menštruáciou a taktiež by som veľmi rada čo najskôr začala riešiť tehotenstvo. Nebudu s tým nejaké problémy, že som nebola na gynde keď už mam 26 rokov?čo ma čáka a je lepšie mať gynekológa muža alebo ženu?
@tanith ak ides prvykrat az v tomto veku a este s problemami, tak bud pripravena na to, ze dostanes kazen 😉
gynekologa tiez preferujem muza (zeny mi nevyhovovala).
najprv sa Ta popyta na Tvoj cyklus, problemy, a pod. potom urobi vaginalne vysetrenie a pravdepodobne aj sono.
do ordinacie si zober suknu na seba, alebo do tasky, aby si tam nebehala polonaha 🙂
referencie na gynekologov najdes napr. na stranke znamylekar.sk a pod.
ja som bola prvykrat u gynekologa, ked som mala tridsat prec a nemal ziadne poznamky.. a keby mal, jeho problem, je to predsa tvoja vec.. co ta caka? no zalezi od lekara a od typu tvojich problemov, mne robil vaginalne vysetrenie a sono.. a mala som aj muza aj zenu a nejak nevidim rozdiel.. obaja su proste doktori
aha no s tým mojím cyklom netušim ja ani neviem čo to je a ako to funguje. V živote som nevidela vložku nie to ju ešte použila. a môj cyklus vôbec mu nerozumiem ja si ani nepamätám kedy som mala tie moje dni nie to aký je či čo 😒
Len dúfam, že ten gynekolog nebude mať zo mňa dojem,že žijem v 16 storoči pretože mna tieto veci nejak nezaujímali. Keď som dostala prvý krát menzes som myslela, že umieram ja som vôbec tomu nerozumela že čo to je. Nikto mi nikdy nič nepovedal a nie to ešte že ako čo funguje
nie nepotrebovala som to. Boli to len take červene vytoky a nič viac. mama mi len povedala, že kvôli tomu vložky kupovať netreba tak som to neriešila ale v telke v nejakej diskusii hovorili,že nemať menštruáciu je zle ako to teda vlastne je?
Je to tvoja vec ze si este nebola, doktor nema pravo za to ti nadavat, ja som si od zaciatku zvolila radsej zenu, citila som sa lepsie. ak mas z toho strach tak zvol radsej zenu doktorku 😉 vysetrenia sa bat nemusis, nie je to ziadna hroza 😉
čím skôr navštív gynekológa...
@tanith Teraz sa nenahnevaj, ale mama povedala.....???? Celé mi je to strašne zvláštne - nikdy som to nevidela, nepoužila. Veď si hádam chodila do školy, všetko ste tam museli preberať. Samé besedy s gynekológmi, s učiteľkami a pod. A to si nikdy u spolužiačky, či kamarádky nevidela vložku??? Napadla me ešte jedna vec..... Pochádzaš z nejakej ortodoxne veriacej rodiny? Alebo niečo podobné ? Ak áno, tak to tomu gyn. ale povedz a nájdi si takého čo pracuje cez katolícku diecézu a pod. organizácie , určite aj v BA, takých lekárov máte.
Ale k tvojej otázke - áno, zdravá žena by mala mať menštruáciu cca raz za 28 dní. Ńejaké odchýlky sú normálne. Nepravidelnosť je dosť bežná.
jasne. Neviem pretože u nas doma sa o takýchto veciach nikdy nehovorilo nevedela som,že to musím mať myslela som,že tie vytoky sú menštruácia. dokial som to mala vedieť? A navyše mám ešte iné zdravotné problémy tak možno tým sa to tiež ovplyvnilo kedže beriem dosť liekov ☹
@tanith zase dalsi nick co sa nudi? Tu pises, ze nemas s kym otehotniet https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/som-tu-nova-s-nickom-tanith/ a v tejto teme ides riesit tehotenstvo? A prepac, uprimne, musela by si byt pod hranicnym pasmom inteligencie, aby si nevedela co je vlozka, ako to funguje a ako funguje menzes.. Tieto veci sa ucia uz na ZŠ. A len tak mimochodom, co si pouzivala na krvavy vytok, ked nie vlozku? handru?
@tanith Lieky samozrejme môžu narušiť tvoje dni....doktorovi to samozrejme povedz.
No tak ja som nemala kamaratky čo by bežne vyťahovali vložky alebo tampony. Ja neviem čo je na tom take divne? Mne narozdiel od Vás to nemal kto vysvetliť moja mamina bola učitelka a chodila som na cirkevnu školu a o takýchto besedach som nepočula že by u nas boli. Tam len slovo sex bol hriech nie to ešte poučať čo je menštruácia a atd. neexistovalo. Moja mam je dosť zvláštna si mala vidieť čo robila keď som jej povedala, že som dostala pusu od chalana
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Vitaj ,píše sa rok 2013
@sisaha neviem čo sa do mňa navážaš. Samozrejme. Čo je na tom? keby si bola chlap chcela by si mať partnerku ktorá ma chorbu ktorá môže ovplivniť dieťa? Čo je na tom že si zisťujem informácie ohladne toho. A ano vložky som nikdy nepouživala. Ten vytok nebol zas až tak hrozny. Mám pračku operiem a neriešim.
@tanith vidim, ze internet mas a teda, keby ta to zaujimalo, tak by si mohla mat aj dostatocne informacie o tom, ako funguje telo zeny...Nemas ani televizor? Minimalne raz do tyzdna tam bezi reklama na vlozky alebo tampony..
A bez urazky, na cirkevnej skole sa sex prebera tiez, takisto aj v 7. rocniku telo. Neverim, ze si vtedy chybala a nemal ti to kto precitat z tej knihy...
@tanith a cudne, ze az v 26.rokoch si zistila, ze az raz budes mat chalana, tak tvoje zdravotne problemy mozu ovplyvnit schopnost mat dieta.. Co si robila doteraz? Sorry, ale neverim ti ani slovo...Citam tu rozne vymyslene temy, niektore aspiruju na temu tyzdna, ale tato tvoja je u mna Nr. 1 a zaradujem ju do kategorie tema roka..
@zazvorka87 ja som kedysi fungovala na Kamaratovi, Brave a Dívka, moja mama je tiez z tych, co sa o sexe nebavili, preto mi aspon podstrcila tieto casopisy nech sa vzdelavam...O tom ako funguje moje telo som vedela uz v 12-tich rokoch, v 16-tich som bola 1x na gynde. Taketo chobotiny typu neviem co je vlozka ani ako funguje neviem stráviť 😀 😀
nevies co je vlozka? ale co je gynda to vies, zaujimave. inak i pediatri sa pytaju dievcat tak okolo 13. roku ci uz maju menstruaciu, inak ich odporucaju na vysetrenie...., tak bud si vedy klamala (co ako dievca z cirkevnej sklly asi nie) alebo si nechodila ani pediatrovi?
Jarné prázdniny - Bratislavsky kraj 😀 😀
moj syn 19m mi donesie z WC vlozku ze mama daj 🙂 vesele vianoce
Tak o vlastnom tele nevies nic, lebo ta to nezaujima, ale zmena pohlavia je asi zaujimavejsia tema aj napriek cirkevnej skole, vsak? 😕 https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dieta-s-diagnozou-f64-0-2/ zase sa tu niekto bavi...
@tanith Fuha, tak 26 je dosť, ale nie sme tu na to aby sme ťa odcudzovali. Ja som vždy chodila ku chlapovi. Je to tak, že aj žena môže byť v pohode, aj chlap a zase naopak. Takže skús niekoho o kom máš dobré referencie. Tak si vymysli, že si žila dlho v zahraničí, ak by to mal byť problém. Ja som isté obdobie nebola 3 roky a povedala som toto 😀 A čo ťa čaká? Nuž určite vaginálne vyšetrenie ale nemusíš sa báť, zubár je horší... 😉