Je možné zahednat si magneticku rezonanciu chrbta bez odporúčania ako samoplatcov? Ak áno koľko by som platila?
Na nete Inštitút zobrazovacej diagnostiky Trnava/Dunajská Streda, Spinn Ružomberok, Jessenius Nitra, ...
@bublinka1426 lebo ma nebaví doprosovatvda sposielaju má stále len na CT mám posunuté platničky riadne bolesti celej chrbtice a všetci len cvičiť
to vazne? :O
Presne ako píše @ninazema, čo viem idú aj malacky. V bratislave dr magnet, ale vyšetrenie je drahšie cca 300 eur. Košice Šaca ma túto možnosť tiež. Nepíšeš odkiaľ si. Čo sa týka chrbrice tak konzervatívna liečba je najmä o cvičení. Ale je fajn ma prvotné MR vyšetrenie, aby si vedela presne v akom rozsahu máš poškodené čo a kde.
Demänovská dolina MRI Point s.r.o. platila som 80€ keď som sa objednala dopredu.
Keď máš na CT posunuté platničky, tak ich budeš mať posunuté aj na Mr-poposúvané platničky ma dnes každý druhý človek. Naozaj tam zaberá len rehabilitácia, cvičenie, nespať na bruchu... Je tam veľa režimových opatrení, ktoré musíš dodržiavať ty a celý život, o nič iné nejde. Nesmieš dlho sedieť, nesmieš dlho stáť, predklanat sa, dvihat bremena.. proste vygoogli si opatrenia
Takze si zaplatis stovku ci viac za mri, kde ti zistia posunute platnicky a nariadia cvicenie, a potom uz to akceptujes a budes cvicit? 🙂
Web stránka IZD Trnava: Na vyšetrenia, kde sa používa ionizačné žiarenie (RTG, MG, CT) musíte mať žiadanku vždy – aj v prípade, ak si vyšetrenie hradíte sami.
USG a MR vyšetrenia je možné realizovať bez žiadanky – vtedy si platíte celý výkon podľa nášho cenníka. (Nie je to uhrádzané zo zdravotného poistenia.)
Aj po MR ti povedia to isté. Ja ju mam za sebou a tiež len cvičiť mi kazu. Bez toho to nefunguje.
@pininka1 to je aka blbost, aj cviky musia byt regulovane ved mozu uskodit. to akoze ziadne rehab nic? len cviky a dopovat sa liekmi?
@stanulienkat no neviem, či každý druhý človek má posunuté platničky. Navyše, mri jej ukáže aj rozsah poškodenia, či nemá aj vytecenu platničku a zúžené kanály a pod. Ja mám momentálne silné bolesti chrbta, doktorovi som povedala, že nech mi napíše rehabky, že ku neuro je aj tak dlhá cakacka. Už rehabilitačná lekárka nebola nadšená, pretože mám bolesti v akútnej fáze, vyžadujúce do nohy, nevydržím sedieť, stat. Povedala, že pohybové cvičenia vôbec, že mi dá elektriku ale hneď k neurológovi. Ten mi urobil mri, zistil tie platničky, stavec a pri kontrole, že mám vyhasnuté nejaké reflexy. Absolútne necvicit, mám infúzie, dostala som obstrek a riešime čo ďalej.
@snehulak77 presne toto pisem, nie cviky su dobre na chrbat. mozu uskodit.
@snehulak77 ved bola na Ct-zdiagnostikovana je.
@stanulienkat CT nezobrazuje mäkké tkanivá, nervy a tie kanáliky v ktorých sú. Zobrazuje skôr kosti a tvrdé tkaniva. Pokiaľ má silné bolesti chrbtice, tak je zrejme potrebné vidiet viac. A možno nie, to je ťažko povedať, to vie autorka a lekár prečo sa ohľadom toho doťahujú. Ale ak jej odporučil cvičenie, tak pri silných bolestiach aj tak neodcvici. Tiež musí cvičiť pod dohľadom, aby si neublížila, keď už problémy má. . Ale tvrdiť, že polovica ľudí má posunuté stavce je veľmi zavádzajúce
@bublinka1426 panebože. To ozaj.... samozrejme ze som absolvovala rehabku kde mi ukázali ako mam cvičiť. Na to jej ale úplne stačí cť, ktoré určí kde je problém.
@snehulak77 to mas pravdu. Mr zobrazuje trochu ine struktury. Ovsem taketo problemy ma naozaj velke kvantum ludi. A po pominuti akutnej fazy bude musiet cvicit. Mam tiez prasknute a vytecene. Viem, co to je.
@pininka1 ? mas zly den? na co prehnana reakcia.
Ak ta pusidlaju na CT, preco nechces ist? Mne prave CTcko ukazalo vyliatu platnicku.
@bublinka1426 žeby na tvoju odpoveď???
@oli18 na CT som bola pred rokom veď to pisem
Nepises, ze si bola, len ze ta posielaju
A uz vobec nepises, ze pred rokom.
Môj ex platil pred cca 6 rokmi ako samoplatca 220 v ruzomberku
Ked si bola na Ct uz pred rokom, co si z Rhb za ten cas absolvovala, co si cvicila? Za rok sa ti to vie cvicenim krasne upravit.
@pininka1 klud. budes sa citit lepsie.
cca 200 euro co som pocula. preco bez odporucania, nerozumiem ved poistovna to preplati ak mas problem?