Lyžovačka so zápalom pľúc

anjetta
2. jan 2024

Stvorrocny chlapec ma zapal na plucach, inhaluje, berie tretie antibiotika v priebehu 2 tyzdnov. Dnes bol na kontrolu a krv a zapal tam este je. Jeho otec ho chce vziat na lyzovacku najblizsie dni. Nikdy nestal na lyziach, bojim sa, aby sa nezadychal, tak ako pred 2 tyzdnami, ked ho unaveneho a s kaslom braval na klzisko korculovat. Je to vhodne? Je vhodne aby dieta po prekonani zapalu islo sportovat najblizsie dni?

pe_mi
2. jan 2024

@anjetta ahoj,absolútne nevhodné.prechodene choroby narobia také zlo.my sme tiež chceli s deťmi do aquaparku a na lyže.kedze sme nonstop chorí,kolujeme si to,tak určite nepôjdeme nikam

katarinka89
2. jan 2024

@anjetta totálna bezohladna hlúposť ! Je kompletný ten tvoj ex?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fiafia
2. jan 2024

@anjetta to ako vážne? Rozhodne nie,nie a nie. Nieje to vôbec dobrý nápad

vanilkovazmrzka
2. jan 2024

Rozhodnie nie, a nechapem ako vobec mozes nieco take zvazovat. Aj keby uz zapal nemal, bral troje antibiotika, uz len po dobrati liekov potrebuje mat telo kludovy rezim.

buberova
2. jan 2024

Ako si niekto môže myslieť že je to dobrý nápad?!

janinah
2. jan 2024

Nie išiel by tam len cez moju ( matkinu) mŕtvolu.

simca06022011
2. jan 2024

Dieta so zapalom pluc, alebo akymkolvek ochorenim nepatri vobec na ziandy sport, ani svah... dokonca ani keby dnes tie atb dobral uz, potrebuje cas na "oddych". Ved aj po chorobe beznej je dieta napr aj bez obycajnej telesnej... nesiel by ani len na klzisko pred 2tyzdnami, nesiel by z postele NIKAM.
Nie, nesiel by nikam, byt to moj syn.

simsalabim
2. jan 2024

@anjetta to fakt myslis vazne? Ved na zapal pluc sa kedysi bezne umieralo! Dieta potrebuje klud, oddych, vylezat to.

anjelicek26
2. jan 2024

Dieta po zapale pluc nesmie 6 mesiacov sportovat, nie dva tyzdne po lyzovat, boze kde ludia na tie napady chodia :( Daj mu k telefonu vasu detsku lekarku, ked neveri...chapem, ze zaplatena draha dovolenka bla bla, ale niekedy to proste nevypali, toto kryje btw. cestovne poistenie...

anjetta
autor
2. jan 2024

Ziadna dovolenka nie je zaplatena, oni to maju v rodine... ved na Silvestra ho chcel brat na ohnostroj pozerat... Do skolky ho posiela choreho, ze si musi budovat umunitu. Tento rok bol 4x chory a teplotoval. Najhorsie, ze rovnaky nazor maju aj jeho rodicia.

euka210
2. jan 2024

@anjetta po zapale pluc na lyze? Inak ok? Najblizsie 2t tak maximalne prechadzka, ziadne behanie, cvicenie...

klip0
2. jan 2024

Ani vo sne by som toto nedovolila.
V krajnom prípade by som napísala pediatricke nech napíše stanovisko aspoň do mailu, to vytlačila a aj napríklad konverzáciu ex a teba že ho chce v tomto stave dať lyžovať a že dr to zakazuje a odniesla na sociálku. Alebo niekam. Proste nikdy by som toto nedovolila, veď zle vyliečený, nedolieceny zápal pľúc môže mať celoživotné nezvratné následky

anjelicek26
2. jan 2024

Nieco ineho je ist sa prebehnut von zo soplom a ine je zapal pluc. Urcite pomoze stanovisko lekarky, alebo ho tam s malym rovno posli na kontrolu a nech sa na tie lyze opyta 😵

viestta
2. jan 2024

Este je len 2.1.2024, ale ten tvoj ex uz ma titul Otec roka (alebo k*k*t roka?)
Nepustila by som s nim dieta aj keby som to potom mala vysvetlovat na socialke alebo na sude.

marianarem
2. jan 2024

@anjetta V ziadnom pripade. Moja mama po zapale pluc blbla s neterkami na sankach, zrazu len po navrate domov zacala vykasliavat krv a bola to plucna embolia. Nastastie to zvladla, ale v nemocnici si polezala.

pralinka25
2. jan 2024

v ziadnom pripade. absolutne nie. dokonca ani tyzden potom ako by bol uplne cisty. po zapale pluc sa nejaku dobu necvici ani na telesnej. velmi to oslabuje organizmus. ved na zapal pluc aj v dnesnej dobe ludia zomieraju aj v civiliizovanom svete. jezisi to je kreten (pouzila by som aj ine slovo na K)

slovakboy
2. jan 2024

@anjetta ja som raz bol po chorobe a ešte som bol zahlienené. Šiel som na tréning bicyklovať s kamarátmi. Prvé kilometre sa mi uvoľnili všetky hlieny nádherne som vysmrkal nos na cestu a už som si myslel že všetko fajn. Po tridsiatich kilometroch mi došla energia, ale že z metra na meter a nebolo to kvôli chybajúcemu cukru. Dovliekol som sa krokom domov a potom som tak ochorel, že som sa liečil ešte dva mesiace. Zápal dutín atd.
Kamarát na vysokej škole si liečil chrípku potením sa v posilňovni. Dostal zápal srdcového svalu a bol rád, že to prežil.

lonely66
2. jan 2024

@anjetta jeden takýto debil žije v mojom okolí. nikdy nedopusť, aby si ohrozila svoje dieťa. keď bude syn starší, už sa "ubráni" aj sám. kým je ešte v útlom veku, musíš ho chrániť ty. takže ho jednoducho nepusti. a nech sa ex aj na hlavu postaví. máš lekárske záznamy a ide o jeho zdravie a možno aj o život, ak by šiel.

lonely66
2. jan 2024

@anjelicek26 ja si trúfam tvrdiť, že takýto idiot by tú ženu oklamal, že čo lekárka povedala 🙂 a chlapec má 4 roky, ten nebude tušiť, o čom sa tatko s lekárkou bavia. s takým cvokom sa netreba zahrávať, ale striktne mu oznámiť, že dieťa s ním nikam nepôjde.

sny
1. júl 2024

Ahojte, neviem či to dobre pridám, chcem sa informovať ohľadom zápalu pľúc.
Dcéra 15rokov je od minulého utorka doma, zvýšená teplota,hlienovity kašeľ.vo štvrtok ATB,teploty do 40... dnes nám potvrdili začínajúci zápal pľúc, ATB nezabralo, skončila v nemocnici.
Lenže budúci týždeň v sobotu máme letieť do turecka.to je ešte 12dni,v nemocnici bude 3-4 dni... myslíte že bude môcť cestovať? Vraj ešte dva týždne bude brať ATB, radili sme sa s dr, podľa nej cestovať môže, ale na slnko nie😭

nikiki29
1. júl 2024

@sny ak máte dovolenku poistenú, ja by som to radšej zrušila 😓 viem, že to asi nechceš počuť keďže ste sa na dovolenku určite tešili, ale toto je dosť veľké riziko. Horúčavy, slnko a antibiotiká nikdy nie sú dobrá kombinácia. A keby aj - je dcéra ochotná presedieť dovolenku na izbe lebo nemôže na slniečko? Pochybujem ☹️
Ak by sa jej zázrakom polepšilo a mohla by napríklad vysadiť ATB po 10 dňoch, tak choďte. Ale ja by som sa začala pozerať po zadných vrátkach… zmena termínu a pod.

sny
1. júl 2024

@nikiki29 za dva dni budú výsledky, podľa mňa vtedy budeme múdrejší...dr vravela že morský vzduch jej urobí dobre

nikiki29
1. júl 2024

@sny jasné, ak by sa jej polepšilo a mohla antibiotiká brať kratšie, choďte. Ale škoda, že je to tak na tesno. Morský vzduch jej bude na nič, ak nebude môcť vyliezť ani na slnko ☹️ každopádne najlepšie poradí lekár. Na toho by som sa spoľahla… ak nemáte ešte výsledky zbytočne dopredu špekulovať a polemizovať. A myslíte aj na klímu v lietadle, ja by som sa na to lekára radšej spýtala.
Hlavne sa dajte poistiť ak pôjdete a tiež by som si zistila kde je najbližší lekár ak nemáte delegáta… radšej vedieť a nepotrebovať ako potom panikáriť.

klip0
1. júl 2024

@sny Ak máte možnosť posunúť to, posunula by som. Zápal pľúc nieje sranda a 15r ak by mala riešiť nemocnicu v Turecku tiež nič moc.
Na druhej strane dovtedy jej môže byť úplne dobre, ale tam sa pred slnkom neschova, aby ste nemali problémy.
Ak máte poistenie storna, tak skúste riešiť posun termínu

klip0
1. júl 2024

@anjetta a ako to dopadlo ? Boli či nie ?

anjetta
autor
1. júl 2024

@klip0 nie ;)

klip0
1. júl 2024

@anjetta super a verím že je syn v plnom zdraví od vtedy, držte sa a menej problémov s "top tatinkom"

sny
2. júl 2024

@nikiki29 zajtra by mali byť výsledky... zatiaľ vravela že môže ísť.... na klímu myslíme každý rok a do lietadla sa obliekame...pevne veríme že to bude dobré, lebo že iba na jednej strane pľúc má jemný nález a možno to budú chlamýdie 🙉

sny
2. júl 2024

@klip0 máme dobrú poistku, vieme aj stornovať, máme počkať na výsledky a uvidíme 🙏🙏🙏