Ahojte....uzivate niektora liek escitil?na uzkost. dostala som ich vcera od lekara....skusenosti snim mate ake?na mna mierna unava dnes.....prisla ale asi je to normalne na zaciatku liecby....dakujem za rady
Ano zevraj to obsahuje tu istu latku escitaloptam.....ano na uzkost...ty ich sko dlho uzivas?
Ja 6,7 rokov ... Pokúsila som to vysadiť no chyba :/ a teraz nasádzam naspäť a beriem ho asi pol roka cca 7 mesiacov a dávam sa stále dokopy ... A berieš aj niečo iné lebo len toto ?
Únava je zo začiatku normálna 🙂 Zaberajú tak zas 2 týždne cca ... Prvýkrát 🙂 ja druhýkrát nasádzam preto tak dlho zatiaľ :/ Ako sa ti prejavuje úzkosť ?
Ach tak....telesnymi prejavmy...busenie srdca,tazko na hrudi,nepokoj..nie davam si len to zatial ale mam aj xanax ten mi velmi dobre zabera....len sem tam si ho dam nie pravidelne.......tak vela stastia🙂
Ahojte prosim poradte.Escitil uzivam 4 tyzden zacala som aa citi uz lepsie len pred tyzdnom ako som mala dostat menzes sa mi s5av zhorsil..menzes mi konci ale pocitujem strasnu unavu neviem teraz cim to moze byt☹davam si pri liekoch aj zmes bylin valerianu.medovku.chmel.levandulu.myslite si ze to moze mat nejaky vplyv na antidepresiva?Beriem escitil na uzkost.
@jessi03 Ahoj. Sú to bylinky a možno sa mýlim a nezdá sa ti, že je ich nejak veľa ? Ja neberiem žiadne byliny a verím len liekom 🙂 Počas MS som tiež mávala zhoršenie pri nasádzaní no dávala som si šumivý vitamín Ferrodyn "doplnenie železa, krvi počas MS" 🙂 Skús.
Ano su bylinky...mno ano v jednom baleni su vsetky...no teda urcite mnozstva z nich....ferrodyn je na predpis??
@jessi03 no vsetko co si uviedla tie bylinky valeriana , medovka chmel levandula - to vseteko je na upokojenie, ale aj na navodenie spanku - podla mna si z toho unavena . Bereis ich kedy rano ci vecer? Skusila by som aj dat zobrat zelezo, lebo aj to sposobuje unavu a nechut na akukolvek cinnost
@jessi03 Volnopredajný šumivý vitamín to je 🙂 stojí to cca 6 € ale mne to vždy doplní dostatok železa lebo sa cítim lepšie 🙂 Páči
Dakujem skusim🙂
@simona-simi Ahoj simi pisala som ti niekedy skor do druhej diskusie ale neviem nereagovala si ,tak teraz som nasla ta tu uz dlho si nepisala ved vies kde tak sa len pytam ako sa mas , lepsi sa to. si este doma alebo uz pracujes. A maôicke sa este nezadarilo. Bola by som rada keby si sa ozvala.
@ivka185 Ahoooj 🙂 Ja som musela prehliadnuť tvoju správu alebo mi nevyskočilo označenie môjho mena a ak tam nie som "spomenutá" niekedy nečítam 🙂 Ale pozriem sa nato ... Mám sa zatiaľ dobre ale račej poviem, že sa mám zle aby som to zase nezakríkla. Boli sme na Liptove v Tatrách 🙂 Mne ako by uťťalo mne nič nebolo. Prekonávala som sa ako nikdy a nič to so mnou nerobilo .. Jeden večer som tam mala blbý ale to prešlo behom chvíľky. Dokonca som mala MS počas dovolenky a nič ... žiadne zlé dni, žiadne problémy a tak ... ešte som aj 2 kg pribrala 🙂 "konečne lebo ja som tenučká moc" :D doma som stále ešte na prácu sa necítim :/ A zatiaľ sa nezadarilo no verím, že čoskoro už nebudem sklamaná a zadarí sa 🙂 Ďakujem, že sa zaujímaš a ozvala si sa 🙂
@simona-simi dakujem ze si sa ozvala uz som si myslele ci som ta niecim neurazila, ale som rada ze sa mas dobre, ze si zvladla dovolenku na jednotku ide to k lepsiemu bodaj si sa mala len lepsie a lepsie prajem ti to zo srdca si este mlada, zivot pred sebou tak to musi byt len dobre. A aj to malicke pride ked to budes najmenej cakat. Ja som raz hore raz dole ale chodim do prace uz je po dovolenke takze uz naplno.Ja sa ozvem kazdemu kto mi napise ale tvoje spravy mi chybali, neviem preco ale mala som z teba taky dobry pocit , taku energiu s teba citit. No maj sa krasne nech je uz len lepsie.
@ivka185 Neoznačilo ma a nevyskočila mi správa ako aj teraz 🙂 Len som sem nazrela a ja to som si všimla len svoje meno ... Nieee, čo blázniš ? Neurazila si ma veď sa nič nestalo 🙂 Ďakujem pekne si zlatá !! Poklad 🙂 Kludne hocikedy napíš aj súkromnú správu ja budem len rada 🙂 Rada sa bavím s ľuďmi, komunikujem a som v spoločnosti ... Samota je zlá ;) Snažím sa a zatiaľ to ide a ak mi aj príde blbo trvá to možno pol hodinku a je to fuč ... Len aby to a to udržalo takto :* Potešila ma tvoja správa a, že sa zaujímaš 🙂
Ahojte dievcata....prosim poradte....5 tyzden uzivam Escitil a posledny tyzden sa citim neskutocne unavena a vycerpana☹moze to byt ztych liekov alebo mi chyba mozno zelezo..?beeiem aj magnerot b komplex viramin c....
Myslite si ze to moze byt vedlajsi ucinok aj po 5 tyzdnoch uzivania?mali ste tuez niektora takuto skusenost?dakujem za rady.
@jessi03 Ahoj. Ja, keď som nasadila 2x lieky tak som mala vedlajšie účinky j do pol roka :/ Ale prešlo to 🙂
Ok skusim to vydrzat dufam ze to prejde.
Ja pocitujem nenormalnu unavu a slabost...obmedzuje ma to velmi tak neviem co dalej.uz som zufala☹ziaden liek mi nesadol z kazdeho jedneho som bola unavena☹ty si mala ake vedlajsie ucinky?
@jessi03 komu patrí otázka?
Prepac...tebe simona simi🙂
@jessi03 únava je normálna aspoň u mňa. Ale to ma prešlo. Ja som nasadila už 2x lieky a dávala som sa dokopy vyše pol roka a to stále nemám len dobré dni ako predtým. No verím, že aj to prejde. Odíde. Od žalúdka mi bývalo blbo. Ale všetko šlo strašne postupne. Držím ti palce. Možno som sa pýtala už ale aké máš AD ? Čo berieš všetko ?
Ach tak....mno neprijemne🙂escitil 10mg...a to si davam len polku....a vitaminy...a bylinky...mozem ich brat popri liekoch pitala som sa na to....v lekarni.....neodporuca sa lubovnik bodkovany...popri antidepresivach...mno dakujem aj ja tebe...drzim🙂ale kupila som si ferrodyn a davam si jednu za den a je to lepsie o nieco ...
@simona_simi Ahoj🙂uz 2hy mesiac beriem ten escitil uz som sa par dni citila dobre a zas sa citim blbo..unava.slabost.bolest brucha.hnacky.Ja uz som zufala z toho neviem ci och teda brat ked necitim zlepsenie☹
@jessi03 ahoj. Poraďakujem sa s lekárom psych. To bude najlepšie. Nevychádzaj sama od seba hlavne. Nemôže sa to zrazu 😕
Bude dobre neboj.
Dik..urcite sa snim poradim...dnes s si dala radsej len stvrtku tabletky a uvydim ako sa budem zajtra citit.a ty ako?
@jessi03 Ja ? Prežívam nevoľnosti a snažím sa 🙂 je to zaujímavé
@simona_simi ahoj a uz dlho?mno mba prehana dost casto...a boli ma brucho a som zfuknuta tak neviem co si o tom mam mysliet☹asi zajtra pojdem k doktorovy sa opitat.
@jessi03 Od nedele ma to trápilo a dnes mám za sebou už 2 hoďky trápenia tak uvidíme, čo to dá ďalej ... 🙂 Myslíš, že by si mohla byť tehu ? Ja som na začiatku mala, že ma preháňalo :D Ale to je oproti nevoĺnostiam nič ... Aj som vrala, každú noc len túto nie zatiaľ. Daj vedieť ... Dlho som tu nebola, kedže mi bolo fakt na prd
@jessi03 Ahoj ... Ja mám escitalopram a nie som si istá, že tuším to je niečo podobné 🙂 Kvôli čomu berieš lieky ? Liečiš sa na úzkosť ?