Kto bol pozitívne testovaný na Covid-19?

lenka4321
16. okt 2020

Chcem sa opytat niekoho kto bol pozitivne testovany ...po pozitivnom testovani na covid mi bolo oznamene od epidemiologa , ze po 10 dnoch karanteny ju mozem ukoncit bez opakovaneho testu....trochu tomu nechapem ...po 10 dnich uz niesom infekcna ?

miroslava545
16. okt 2020

@lenka4321 nema to zmysel, nemaju testy paradox je ze sa opakovane netestuje ani pozitivny personal nemocnice 10dni doma a naspat do prace

lenka4321
autor
16. okt 2020

@miroslava545 mate teda stym skusenost ? Mna az to prekvapilo ked mi volal epidemiolog , ze sa to takto riesi......je to pre mna zaujimave ....a nepochopitelne

maytee
16. okt 2020

@lenka4321 áno po 10 dňoch test zachytáva pozitivitu (6-8 tyzd.)ale už nie si infekčná pre okolie.. to su najnovšie informácie

lenka2710
16. okt 2020

@lenka4321 áno 10 dní a ak nemáš ziadne príznaky sú v podstate zdravá, už druhýkrát netestuju, teda co som počula

janeninka
16. okt 2020

@lenka4321 ano tak im to vyslo statisticky. Opakovane sa testuje len ked este mas priznaky ..- ale aj tam bol tusim udaj ze 7 den od testu ak este mas. Ale nie som si ista tym poctom dni

lenka4321
autor
16. okt 2020

@janeninka ako nemam nic uz len sa pytam ze sa nemusim bat toho ze vyjdem von a nakazim niekoho

zuju2
16. okt 2020

@lenka4321 presne tak to je

katinka71
16. okt 2020

ja som covid pozitivnya 10 dni v karantene,potom musim ist na test pracujem v zdravotnictve az tak na smenu nastupi,syn je tiez poz po 10 fni bez testu moze do skoly

lolazmola
16. okt 2020

@lenka4321
@katinka71
A ako to prežívate baby?

lenka4321
autor
16. okt 2020

@lolazmola v pohode , len dost na psychiku to ide...vkuse byt doma zavrety...neprajem to nikomu ....

miadi
17. okt 2020

@lenka4321 ale tak 10 dni zas nemoze byt take zle na psychiku ved to ubehne raz dva. My sme ani covid nemali a bol lockdown 3 mesiace sme nesli od jarnych prazdnin total nikam len mm do roboty k tomu babatko a domace ulohy 3-4denne so školkarkou riesit objednavam potraviny cez net .. este aj Mamina bola u nas zaseknuta 8m a totalne sa bala ze tu umre 🤪Ta sla len raz k zubarovi a raz v lete na plaž. A mala paranoju ze som na nu zla hoci som bola dobra . 😆Mozno horsie ako mat mierny covid a byt doma 10dni to vydržiš .

lenka4321
autor
17. okt 2020

@miadi uz staci ze ste pozitivna a uz to je cele zle...

miadi
17. okt 2020

@lenka4321 netreba to brat tak tragicky Ja mam astmu neberiem lieky naucila som sa zvladat to bez nich u mna by mohol mat covid horsi priebeh ale som optimista aspon by som to mala “za sebou” Proste netreba sa lutovat kym nie si v nemocnici tak super prajem skore vyzdravenie a psychicku stranku treba mat pod kontrolou. Odškrtavaj dni v kalendari rob si plany kam pojdes o 10 dni ( prechadzku lesom trebars) pozeraj filmy citaj knihy komunikuj cez net s kamoskami ako si nastaviš hlavu tak sa budes citit. A Bud rada ze nic ti nieje netrpiš.

mogaa
17. okt 2020

@lenka4321 tam sje to podľa toho či si bola bezpríznaková alebo aké si mala príznaky.....už sa v žiadnom štáte nerobia opakované testy - teda ano u ľudí čo mali príznaky a ťažší stav....tie opakované testy sa robililen v prvej vlne, teraz sa zistilo že ľahší a stredne ťažký stav ak už nemá príznaky tak po 10dňoch nie je infekčný...ale 2-3testy sa stále robia u niektorých ľudí...sestra bola pozitívna ešte v lete - bola bezpríznaková , na 4.den testovali všetkých ľudí zo spoločnej domácnosti a tých potom testovali druhý krát pred skončením karantény - lebo sa mohli nakaziť počas spoločnej karantény.....som sa smiala že sestru ako pozitívnu testovali raz a spoločných členov domácnosti ako negatívnych 2x, ale má to logiku, lebo ľudia sa môžu nakaziť aj počas spoločnej karantény...ale vždy je to od daného prípadu a o opakovaných testoch rozhoduje epidemiolog - ak by sestra mala príznaky a niekoho z domácnosti počas karantény nakazila -vtedy mohol nariadiť opakovaný test......pri konci karantény je už veľmi malá ravdepodobnosť že niekoho nakazíš lebo toho vírusu máš už minimálne množstvo, teda samozrejme ak by si sa cítil zle a stále mal príznaky - vtedy robia opakovaný test....

katinka71
17. okt 2020

@lolazmola musime zvladat ,najtazsie je so synom ucenie,cez net znhnat od spoluziakov ulohy co v skole pisali,co maju na ulohu,my sme vsetci boli 3 doma pozitivni,muz ten mal skor ukoncenu karantenu,hned isiel na test mal negativny ,hned bol v robote na smene,my koncime v nedelu,policajti zvoniau nas kazdy den ci sme doma,mobilny testovaci team bol unas 3x pocas 10 dni,z uradu telefonuju kazdy den,z roboty tiez vyvolavaju casto,v pondelok idem rano na test,ak bude negativny tak musim hned nastupit do prace,kde je este 60 pozitivnych ludi o ktorych sa starame,este my sme ziadne lieky okrem Sinupretu kvapiek,a muz si zobral paralen nebrali

evkaor
17. okt 2020

@lenka4321 áno, 10 dní alebo 3 dní po prejavený h príznakoch. Som doma už 15ty deň, lebo stále sa mi príznaky obnovujú... Testovať ma už, ale nebudú...

lenka4321
autor
17. okt 2020

@miadi vies ono to nieje take jednoduche kedze som tehotna pomaly v 8 mesiaci a nemozes ista ani na poradnu neviem co je s dietatom atd....

maytee
17. okt 2020

@lenka4321 áno vôbec to nieje ľahké je rozdiel 10 dni byť zavretý a zdravý a 10 dni byť zavretý s covidom a čakaním príznakov nech hovorí kto chce čo chce aj najväčší optimista toto je stav ktorý nieje vôbec vôbec príjemný. Treba to ale zvládnuť a ďakovať za každý deň ktorý je za nami tiež sme v karantene...

bebemonika
18. okt 2020

Ja som bola, ale ja som musela ísť na aj opakované testy (šla som po týždni). Podľa mňa záleží, ktorý regionálny úrad vás rieši 🙂.
Ževraj bezpríznakový sú po 10 dňoch neinfekčný 🙂.

leeo
18. okt 2020

My sme sedeli doma asi 3 tyzdne, lebo sme boli pozitivni a platili este stare pravidla o pretestovani a 14 dnovej karantene. Este som musela po testoch s nami tahat 3 tyzdnnoveho novorodenca na 35 km dialku a to dva krat, lebo sme ho nemali kde nechat. Samozrejme sms o pozitivite neposlali, museli sme tam volat, celkovo totalny chaos v tom je.

leeo
18. okt 2020

@lenka4321 inac ja som pri prvej vlne nebola na poradni asi 3 mesiace, lebo nebrali kvoli pandemickym opatreniam.
Neboj bude dobre

ankare
18. okt 2020

@leeo to akoze si tam musela volat za výsledky? Keby sa neinformujes, tak ani nevieš, ze výsledky vysli pozitivne?

reni1512
18. okt 2020

Zenusky a mate nejake priznaky? ste chore?

leeo
18. okt 2020

@ankare presne tak.

bebemonika
18. okt 2020

@reni1512 napríklad ja som stratila čuch asi na dva dni, inak nič. Mňa to skôr vzalo psychicky

marca12
18. okt 2020

@lenka4321 neboj nenakazis,ludia sa ta budu stranit.

jance333
20. okt 2020

@katinka71 ak sa mozem opytat, zijete na slovensku ci v rakusku? normalne chodia policajti kontrolovat? to som este nepocula

katinka71
20. okt 2020

@jance333 byvame v rakusku,ano boli kazdy den pokial sme boli v karantene

sasesoe
23. okt 2020

@lenka4321 https://korona.gov.sk/co-je-covid-19/ pozri tu ukoncenie karanteny, su tam rozpisane pripady...

oliviabb
25. okt 2020

@maytee 👍