Kožný absces

adoska717
6. aug 2022

Ahojte mate niekto skusenost s koznym abscesom.. Respektive ako sa ho zbavit... Nedavno som mala kozny absces ma bruchu rozrezali to nastal skoro mesiac bolesti... Par dni bol klud spravili sa mi 3 mensie na stehbach dala som si tabletky co mi jeden lekar predpisal este pri prvom.. Zmyzli... A teraz sa mi vzadu na stehne spravil dalsi 😬😡😡😡 da sa toho nejako zbavit lebo nemam v plane travit cas u lekarov vkuse lebo mi to budu rezat zakazdym ani sa dopovat tabletkami... Dikicko

anavixy
6. aug 2022

Len ATB do rany a/alebo per os 😕 robili aj vyter? Aka bakteria tam bola?

lindusss2016
6. aug 2022

@adoska717 ahoj, ja mam skusrnosti bohate so sebou a zial aj s dcerou. Zvonka pomoze tea tree olej, sle musi byt cisty esencialny a zvnutra zas napr.zeleny jacmen.

riskoh
7. aug 2022

@adoska717 môj manžel mával na nohách,vždy mu urobili stery,vždy mal baktériu a vždy nasadili ATB podľa citlivosti....

taktotedanie
7. aug 2022

@lindusss2016 toto urcite nepomoze pokial tam je puzdro s hnisom, musi sa to vybrat urobit ster a atb liecbu..
Pokial sa to nebude riesit bude sa to zhorsovat, zvacsovat, bude stupat crp, priznaky zapalu ( teplota, schvatenost..)

adoska717
autor
7. aug 2022

@anavixy pri tom prvom abscese na bruchu mi rozrezali vybrali hnis urobili vyter a zistil zlateho stafylokoka.. Dodnes netusim skade.. Chvilu bol klud spravili sa mi 3 male na stehnach dala som si zvysne atb co som mala doma (pri prvom abscese mi lekar dal atb ktore vseobecne odstranuju zapal v tele) zmyzli a pred 2 dnami vyslo zase 😡 idealne by bolo keby existovala daka babska rada ako sa toho zbavit alebo v najhorsom lekarska len mam 2 deti z toho jedno polrocne a nechcem zase travit kazdy den s nimi v nemocnici 😬

riskoh
7. aug 2022

@adoska717 presne zlatého stafylokoka mal manžel veľmi rezistentny kmeň, ono sa toho nedá zbaviť ,len utlmiť pomocou citlivých ATB...ale môj svokor mal amputovanu nohu,tiež dostal zl.staf.pri pobyte v nemocnici,v laboratóriu v Komárne sme súkromné dávali urobiť liečbu presne pre neho,platili sme za to okolo 100€,užíval to s prestávkami,skúste vyhľadať....

anavixy
7. aug 2022

@adoska717 nelezala si v nemocnici alebo nerobi ti tam niekto? Zlaty stafylokok, obzvlast kmen MRSA, je nemocnicny bacil, ale vyskytuje sa hocikde 🙄 a bohuzial prave vdaka tomu a naduzivaniu atb celkovo je rezistentny…
U nas na odd sa kolegyne preliecovali Biseptolom a liecba trvala 3 tyzdne. Tie co mali absces dostavali atb do rany priamo na chirurgii pri prevazoch, to bol gentamicin.

adoska717
autor
7. aug 2022

@anavixy nie naposledy v januari ked som rodila a na bruchu mi vyslo az v juny... Medzi tym som nebola s nikym kto robi v nemocnici ani ja som nebola... Na bruchu mi to liecili skoro mesiac a z toho kazdy den na vymenu drenu som chodila nieco mi tam davali co smrdelo jak slanina... Chvilu bol pokoj a teraz zas 😡😡

lindusss2016
7. aug 2022

@taktotedanie pomoze, ked citi, ze sa to zacina. Aspon ja som tak pochopila otazku. Samozrejme ked uz je to riadny absces, tak jedine chirurgia.

taktotedanie
7. aug 2022

@lindusss2016 pise ze sa spravil dalsi.. to co radite nepomoze vobec

lindusss2016
7. aug 2022

@taktotedanie a ten jacmen samozrejme tiez len ako prevencia

anavixy
7. aug 2022

@adoska717 a co to znamena “zvysne atb”? Nedobrala si cele balenie resp. balenia? Pri takychto veciach bohuzial treba chvilu zabudnut na tie zle veci co citame o liekoch, musis sa adekvatne a poctivo preliecit antibiotikami, inak nebudes mat pokoj nikdy a hlavne pozor na prenos aj na deti 🙁 bezne maju ludia st.aureus v nose, hrdle a nemaju absolutne ziadne priznaky, no nikomu robia taketo problemy.. je neprijemne a velmi bolestive urcite, dolezite je aby si dostala liecbu podla citlivosti kmena bakterie, nie nejake sirokospektralne len tak z brucha. Skús iného chirurga.
A potom mozes alebo teda aj popri tom skusit aj tie zelene potraviny, jacmen a chlorellu, ale same o sebe ta z biedy nevytiahnu urcite v tomto prípade 😕

lindusss2016
8. aug 2022

@taktotedanie pise sa aj to, ze nema v plane travit cas u lekarov vkuse, teda som to pochopila ako prevenciu, kedze abscesy sa vracaju, ako to bolo aj u nas. Na rozvinury absces som brala ako samozrejmost chirurgiu, o tom snad ani netreba diskutovat. To, co radim, je na prevenciu, aby sa netvorili dalsie.

klaudia1212
27. okt 2022

@adoska717 ahoj mozem otazku ohladne toho abcesu prosím

adoska717
autor
28. okt 2022

@klaudia1212 áno kludne

klaudia1212
29. okt 2022

@adoska717 kde vsade si prosím mala abcesy a ci ti to spravili len so zakrokom a vyhojilo sa to alebo operačné?

adoska717
autor
29. okt 2022

@klaudia1212 tak prvý som mala na bruchu co som to vtedy riesila to mi rezali a mesiac som chodila na chirurgiu co mi menili obväzy dreny atd... Potom som mala 2 týždne pokoj a spravili sa mi 3 na stehnách male potom zas jeden na bruchu 1 pod zadkom 6 na zadku postupne ale vsetky ostatné boli riešené len atb lebo mam doma 2 deti a nemozem vkuse behať po doktoroch pekne sa stiahli... A ked som to riešila s lekárom pred par dnami tak povedal ze ideálne by bolo ist operacne zeby zistili kde je a všetko vybrali ale to by som musela prestať kojit a ísť pod narkozu a nato niesom pripravena

klaudia1212
29. okt 2022

@adoska717 a ten prvý co vam rezali prečo az mesiac ste chodili na prevezi? Mala ste to nejako celke alebo ako lebo ja aom mala zo spodku na zadku teda blizsie ku posve ako to nazvat a vcera narwzali dali takubdrenaz gumicku a ta my aj vypadla na druhy den tefa dneska a ponelok mam ist na kontrolu

adoska717
autor
29. okt 2022

@klaudia1212 lebo som ho mala veľký ked som tam prišla tak bol skoro taky veľký zapaleny jak ruka a ked vybrali tak sa to zväčšilo a chodila som lebo to krvacalo tak trebalo obväz meniť a dnuka mi dávali dreň a kazdy den to museli meniť zeby mi všetok znis vytiahli

klaudia1212
29. okt 2022

@adoska717 môžem vam napísať správu?

anavixy
29. okt 2022

@klaudia1212 na taketo prevazy sa chodieva cez viekendy normalne na urgent-chirurgicku pohotovost, aspon u nas.. skuste tam zavolat, bolo by fajn tam ten dren dat 🧐

klaudia1212
29. okt 2022

@anavixy no to som sa pytala mojho dr chirurga ze ci mam ist do nemocnice on ze nie poneldlok ku nemu na kontrolu
A ked som sa pytala na tu gumicku ze to dokedy tam budem mat on ze nebojte to vam vypadne ja ze neverim ti ako kedy on ze pri sprchovaní vam to vypadne
Ale vlasne mi to tak sa odstranilo ze rano pp noci ako som spala kala aom tam zasusenu krv a s tym sa mi to vytiahlo aj s gazou
Ale vlasne ten dr mi povesal ze mi to vypadne on sam mamato upozornil

anavixy
29. okt 2022

@klaudia1212 no dren sa dava na to aby odvadzal hnis z rany, tak ak uz v rane hnis nie je tak tam nie je potrebny, ale teda neviem, ked je to podla neho ok, tak asi to tak je 🙂 uz jeden den vydrzite a uvidite, keby nahodou sa vam pohorsilo tak chodte skor 🍀

adoska717
autor
29. okt 2022

@klaudia1212 áno kludne

majicusi
10. jan 2023

@adoska717 mozem pls spravu? Dakujem

adoska717
autor
11. jan 2023

@majicusi áno kludne

adzy
1. máj 2024

@adoska717 zdravím a ako sa máte teraz ?už aj zistili s čoho sa to robí?

erikaagi
2. aug 2024

@lindusss2016 Dobrý deň. Mam rovnaký problém ako vy. Mam to ja a žiaľ aj 3 ročná dcéra.
Dávame si na to tea tree olej ako ste písali a skutočne pomáha, tak vám ďakujem za radu.
Lenže problém je ten, že sa nám stále tvoria nové vyrážky.
Ako ste to vyliečili vy ma zaujíma...Bola som s tým na dermatológii, na imunoalergologii a nikto mi zatiaľ nepomohol. Ako ste postupovali vy? Kto vám pomohol a ako?
Ďakujem Vám krásne za odpoveď. 🙂

lindusss2016
2. aug 2024

@erikaagi dobry den, uz si to az tak velmi nepamatam. Viem, ze sme kazdu zacinajucu vyrazku hned potierali s tea tree plus podpora imunity. Boli tam robene aj stery, o aku bakteriu sa jedna?

erikaagi
2. aug 2024

@lindusss2016 aj ste to prelepovali náplastami, alebo ste len potierali?
Ja to robím tiež tak že každú začínajúcu vyražku hneď ošetrujem nasiaknutou náplasťou s eterickym olejom tea tree. Dcére dávam vitamíny B, C a zinok.
No bola som so svojou vyrážkou, skúšala mi vziať výter, no bolo to márne, pretože som práve mala absces zhojeny a uzavretý. Čiže na nič mi neprišli.
Musím ísť keď to bude práve prepuknute aby mi výter mali z čoho vziať, alebo s dcérou.
Vám prišli na to aká baktéria a dali vám antibiotika, alebo ako to riešili?
Ďakujem Vám 🙂