ja kludne aj 3 litre.. neviem ako to zredukovat milujem mlieko od malicka by som sa aj kupala v nom 🍼🥛
ziadne.
roky som milovala mlieko. az casom nejako vekom sa mi vytvorila intolerancia laktozy a aj mliecnej bielkoviny a moje telo ju zacalo odmietat.
Výkup, možno zistíš, že existuje predpona “vy”
neznasam mlieko a nedala by som ho do ust
Ziadne, prestali sme mlieko kupovat a nahradili ho vacsim mnozstvom orechov a semiacok, a kupujeme mandlove, konipne, makove a orechove mlieka. Moj organizmus mi dakuje
@tenerifka skusala som alpro.. to bol grc 🤮
Ani kvapku.
Ziadne, neznasam mlieko
3 litre chudata obličky to také kvantum to je ako k čomu dobré ?
Ja som tiež mala veľmi rada mlieko, lenže kvôli zdraviu teraz nemôžem jest ani piť nič mliečne (močový mechúr) vypijem šálku mlieka a už mám zase "spríjemnenie" pri močení 😒
je kopec iných lepších značiek a aj lacnejších ako alpro, alebo sa mlieko dá veľmi lahko aj doma vyrobiť...organizmus ti podakuje :D
1-2 deci + troska do kavy
Toto je taka čudná doba v ktorej žijeme, veľa žien tu píše ze mlieko nieje zdravé neviem no za mojich čias každý vravel pi veľa mlieka budeš zdrava🤦♀️🤦♀️🤦♀️😀😀A teraz? No neviem volím zlatú strednú cestu a tou je ze všetkého veľa škodí 🤟
Tak tri litre hádam nie pre boha to sa musí už dáko aj na zdraví odraziť, to ja ani vody toľko nevypijem
@lauriema ked sme boli male, mlieko byvalo v sacku a dobu spotreby malo dva dni. dnesne mlieko je prevarane na takych teplotach, ze ma minimum vitaminov a ma zaruku rok a pol, to hovori za vsetko. videla som paradny dokument o mlieku a uz ho za zdravu potravinu nepovazujem.
@janulka182 Aký dokument? Pozriem aspoň večer keď budem mať čas, mam rada dokument
Vsetko s mierou.
Asi dva deci do kavy a sem tam k niektorym jedlam salku.
Alpro nie, kupujem v bio obchode inu znacku. Manzel si kupuje normalne kravske mlieko, dava si do kavy aj do cerealii, ale je mi to sumafuk, je to chlap a preñho nadbytok estrogenov z mlieka nie je skodlivy, tak maximalne mu to skludni testosteron
Nepijem mlieko, trosinku si davam do kavy, denne je to asi deci.4-5x do roka si urobim granko.neviem ci organizmus potrebuje mlieko.akoze vapnik?vie si clovek z toho mlieka ten vapnik "vytiahnut"? Vraj ani velmi nie..su zdravsie zdroje vapnika urcite😉
@lauriema juj, to si nespomeniem ako sa to volalo. ale bolo to fuj.
Tak ja mlieko milujem najviac na svete, ale tri litre denne??? 😱 To zase nie. Pol litra až liter denne.
Nepijem mlieko, mam alergiu na kazein. Ale teda 3 litre je riadne vela. Mlieko nie je napoj, ale jedlo.
@lauriema
Kvalita mlieka hodnoteneho ako liek, bolo v Európe posledný raz zaznamená počas WWII, kedy kvoli chudobe zásobovali nemocnicu nepasterizovaným mliekom zo stáda chovaneho len na pastvinách (na pasterizáciu a krmivo a ustajnenie jednoducho neboli peniaze), v nemocniciach evidovali blahodárny vplyv a skoršie uzdravenie. Takže, ak si nekúpite kravu, asi na Slovensku, či vôbec takmer všade v EÚ takéto mlieko už nedostanete.
Mlieko je významné vďaka svojmu mikrobiomu, ktorý pasterizáciou zabíjame. Mikrobióm ovplyvňuje hygiena, ak je hygiena zanedbaná, dovnútra sa môžu dostať nebezpečné patogény, ak je dodržaná - z mlieka sa stáva liek. Intolerancia na mlieko bola kedysi neznámy pojem, hádajte prečo.
V súčasnosti sú kravy odlúčené hneď od teliat, na hormonoch, pastvinách ktoré su degradované, na strave, ktorá nie je prirodzená. Výsledkom je "mlieko", ktoré má od mlieka veľmi ďaleko.
Ziadne, mlieko je pre teliatka..je to materske mlieko kravy.
@hederamonstera
Ľudia od nepamäti brali mlieko kravam, mlieko je dar. Avšak neviem, či to vôbec niekedy malo takú krutú podobu ako dnes. Bolo dosť mlieka pre teliatko, aj pre človeka. Dnes je z toho mašinéria. Ale tuším v Holandsku zavádzajú opäť chovy, kde sú kravy spolu s teliatkami. Majú o 50% menej mlieka, ale zdravého. Z ich skúseností bol prvý rok hrozný, lebo kravy neustále o svoje mladé bojovali, báli sa, že ak ich raz spustia z očí, už ich nikdy neuvidia - ako boli naučené. Až druhý rok sa dôvera vrátila.
Mlieko si davam len do kavy, cize max deci denne. Samotne mlieko alebo akykolvek mliecny napoj typu granko a pod som nepila uz mozno 15 rokov a vobec mi to nechyba.
3l mlieka denne je mega mnozstvo. Travenie mas ok? Nemas problem s oblickami?
@jenna9 moze byt, ale nic to nemeni na tom, co som napisala.
a ako si na tom s vapnikom? odraza sa to na tvojom zdravi?